ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Πετράκης: "Κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Αστέρας"

Ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του έμεινε ο Γιάννης Πετράκης στο παιχνίδι με τον ΑΣΤΕΡΑ. Μίλησε για την ομάδα του αλλά και για την επιστροφή του στην Τρίπολη.

 

ΠΑΟΚ ΑΣΤΕΡΑΣ

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Κισσαμικού:

"Νομίζω ότι πριν την έναρξη του παιχνιδιού ξέραμε ότι είχαμε ν' αντιμετωπίσουμε δύο πολύ σημαντικές λεπτομέρειες, οι οποίες αφορούσαν την ικανότητα του αντιπάλου και αναφέρομαι στον Αστέρα που κατά την δική μου άποψη είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ τα τελευταία χρόνια. Το δεύτερο είναι όσον αφορά τη δική μας κατάσταση ότι είμαστε στον τρίτο μήνα προετοιμασίας χωρίς να έχουμε ξεκινήσει να έχουμε αγωνιστικό ρυθμό. Με βάση τα παραπάνω, η δουλειά μας ήταν πολύ δύσκολη. Παρόλα αυτά, στο α' ημίχρονο είχαμε έναν αμυντικό προσανατολισμό γιατί γνωρίζαμε την ποιότητα του αντιπάλου. Νομίζω ότι το σχέδιο μας βγήκε στο γήπεδο και καταφέραμε να προηγηθούμε ενώ δημιουργήσαμε και κάποιες προϋποθέσεις για να κάνουμε και κάποιες άλλες ευκαιρίες. Από την απέναντι πλευρά καταφέραμε να περιορίσουμε αρκετά τον Αστέρα σε ό,τι αφορά την τελική του προσπάθεια. Για μας ήταν ένα κομβικό σημείο ότι δεχθήκαμε το 1-1 στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου. Ακόμα όμως και στο β' ημίχρονο και μετά που δεχθήκαμε το 2-1, νομίζω ότι οι παίκτες μου έκαναν μία σπουδαία προσπάθεια και γι’ αυτό το λόγο τους αξίζουν συγχαρητήρια. Θα ήθελα να ευχηθώ στον Αστέρα να πετύχει τους στόχους του γιατί πραγματικά είναι μια ομάδα -που με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν- κοσμεί σίγουρα το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Για το αν πιστεύει ότι η ομάδα του εφόσον βρισκόταν σε έναν καλύτερο αγωνιστικό αριθμό θα μπορούσε να κοντράρει περισσότερο τον Αστέρα ενώ του τονίζεται ότι έπαιξε ανοικτά και δεν κλείστηκε πίσω:

"Το έχω αναφέρει και δημόσια ότι το αγωνιστικό σχέδιο του κάθε προπονητή έχει να κάνει με το τι μπορεί η ομάδα του να αποδώσει και να καταφέρει, με βάση τους παίκτες που διαθέτει, τις δυνατότητες που έχει και τον αντίπαλο που παίζει. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλές ομάδες παίζουν άμυνα στο μισό γήπεδο. Εμείς πάνω κάτω ήμασταν σε μια τέτοια διαδικασία χωρίς να θέλουμε να κλειστούμε πάρα πολύ πίσω και νομίζω ότι το καταφέραμε αυτό. Για το αν θα ήμασταν καλύτεροι εφόσον είχαμε αγωνιστικό ρυθμό, αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω, Πάντως σίγουρα οι παίκτες μου θα μπορούσαν να αποδώσουν καλύτερα. Τώρα το τι θα γινόταν, αυτό δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε".

Για την επιστροφή του στην Τρίπολη και πώς καταφέρνει και κρατάει την ομάδα του σε εγρήγορση λόγω αυτής της καθυστέρησης στην έναρξη του πρωταθλήματος:

"Και για μένα σαν προπονητή είναι κάτι πρωτόγνωρο ότι δεν γνωρίζαμε από την αρχή το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αυτό που έχουμε καταφέρει, είναι να έχουμε μία βάση όσον αφορά την φυσική μας κατάσταση και προσπαθούμε βδομάδα με την βδομάδα, που παρατείνεται αυτή η καθυστέρηση, να προσαρμόζουμε όσο το δυνατόν γίνεται τους ποδοσφαιριστές μας προπονητικά ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη στην εκκίνηση, οπότε αυτή οριστεί, που τώρα θα είναι τη Δευτέρα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, ούτε να εγκλωβιστούμε. Προσαρμοζόμαστε και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τώρα, για την επιστροφή μου στην Τρίπολη, είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος γιατί όταν βρέθηκα εδώ το 2005 ή το 2006, όταν μας έλεγαν τότε ότι αυτή η ομάδα θα αγωνίζεται στην Ευρώπη κοιταζόμασταν στα μάτια όλοι και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό το πράγμα. Πραγματικά όμως οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους την ομάδα έχουν κάνει σπουδαία βήματα και προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα και είδα πόσα έχει καταφέρει αυτή ομάδα. Από τότε δεν είχα ξαναδεί κιόλας στο γήπεδο. Τότε είχαν αρχίσει να φτιάχνονται το προπονητικό κέντρο και όλα τα υπόλοιπα που είδα ότι έχουν γίνει, οπότε με χαροποιεί πραγματικά ιδιαίτερα ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα γι' αυτή την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτούς που την διοικούν".

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων