ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Μπάκος-Καϋμενάκης, συναίσθημα και... "πιάτσα" χωρίς Κολοκοτρώνη!

Σε μια αίθουσα δικαστηρίου μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα, η απλά να επανεκτιμήσεις όσα σπουδαία θεωρούσες δεδομένα. Γράφει ο Βασίλης Μπακόπουλος.
 
Δεν αναφέρομαι στο "Κοριόπολις", γιατί για το θέμα θα υπάρξει απόφαση από τα δικαστήρια, τα οποία είναι σαφώς πιο αρμόδια από εμένα. Προφανώς το ότι πήγαν εκεί οι Μπάκος και Μποροβήλος και μίλησαν οι ίδιοι (και όχι μέσω αντιπροσώπου), για μένα λέει πολλά.
 
Προσωπικά αναφέρομαι στις επισημάνσεις του Δημήτρη Μπάκου αναφορικά με τη σημασία του Αστέρα για μια ολόκληρη πόλη, για μια κοινωνία. Μέσα σε λίγα λεπτά, όντας φορτισμένος συναισθηματικά και με τη σεμνότητα που τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο, ήταν αδύνατον να δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα στο δικαστήριο. Άλλωστε οι ιδιοκτήτες του Αστέρα δεν έχουν συνηθίσει να λένε πολλά, αλλά να δρουν. Οι πράξεις τους, τα έργα τους, μιλούν εδώ και χρόνια σε πολλά επίπεδα.
 
Όσοι έχουν μεγαλώσει στην Τρίπολη, όσοι έχουν προσπαθήσει να παίξουν ποδόσφαιρο στην πόλη προ Αστέρα, όσοι ήθελαν απλώς να πάνε σε ένα γήπεδο και να δουν μπαλίτσα πριν εμφανιστούν Μπάκος και Καϋμενάκης, μπορούν να μιλήσουν. Όσοι "έτρωγαν" τα πόδια τους και πάθαιναν πνευμονία στο "Γουέμπλεϊ", όσοι έψαχναν εισιτήριο και υπολόγιζαν βενζίνες και διόδια για να δουν ένα ματς Α εθνικής, μπορούν να εντοπίσουν τις διαφορές στην εποχή του Αστέρα.
 
Όσοι ένιωθαν πως το παιδί τους χρήζει προσοχής και βελτίωσης σε ποδοσφαιρικό επίπεδο πριν από 15-20 χρόνια και βίωναν το κενό στην πόλη τους. Όσοι ένιωθαν πως η επαγγελματική δουλειά σε ακαδημίες ποδοσφαίρου ήταν προνόμιο άλλων, όσοι έβλεπαν τα παιδιά τους να επιλέγουν διαφορετικούς δρόμους, επειδή η βελτίωση της προσωπικότητάς τους δε θα μπορούσε να επιτευχθεί σε αυτή την πόλη. 
 
Δε θα σταθώ στα οικονομικά οφέλη λόγω του οράματος αυτών των 2 ανθρώπων. Δε χρειάζεται να μιλήσουμε για τις δεκάδες οικογένειες που τρώνε ψωμί χάρη σε αυτούς, ούτε για τη σημασία της Φάρμας για την Αρκαδία. Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έχει αναφερθεί σε αυτά, όπως και ο Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής και φυσικά όλοι όσοι παρακολουθούν αυτά τα στοιχεία πολύ πιο στενά από εμένα. Μένω στο ρομαντισμό, στο συναίσθημα, στην τρέλα, στην καψούρα των Μπάκου και Καϋμενάκη για τον τόπο.
 
Ο Κολοκοτρώνης δε μένει πια στην Τρίπολη και δυστυχώς (όπως έγραψε πρόσφατα και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος,ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός) το κενό του είναι μεγάλο. Ειδικά αυτές τις εποχές της απαξίωσης, της έλλειψης ηγετών, της κάκιστης νοοτροπίας, της κρίσης σε ηθικά και οικονομικό επίπεδο. 
 
Ο Αστέρας και όσα τον συνοδεύουν, αποτελούν πηγή έμπνευσης και φάρο ελπίδας για μια ολόκληρη περιοχή,απαξιωμένη και αβοήθητη εδώ και δεκαετίες από τους δήθεν ηγέτες, αυτούς που παίρνουν αποφάσεις και διοικούν. Όσοι "βαρυστομάχιασαν" από την προσφορά των Μπάκου-Καϋμενάκη στον τόπο, όσοι θεωρούν ότι τους χαλάνε την... πιάτσα, καλό είναι να μην προβαίνουν σε σπασμωδικές ενέργειες πανικού. Γιατί το υγιές κομμάτι της πόλης, της χώρας ολόκληρης,  παραμένει τεράστιο και διαθέτει μνήμη και κρίση. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων