ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΜΑΚΗΣ ΧΑΒΟΣ, για εκείνους που ξέρουν!

Ο Μάκης Χάβος είναι ο άνθρωπος που θα σχεδιάσει και θα εφαρμόσει και επί... χόρτου τον Αστέρα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η πορεία του στην προπονητική του καριέρα έχει ήδη αξιολογηθεί και τρεις δημοσιογράφοι που έζησαν από κοντά τη δουλειά του, την αναλύουν για λογαριασμό του arcadiasports.gr.

 

Αυτό άλλωστε, είναι κάτι που έχουν διαπιστώσει και πολύ περισσότερο μεταφέρουν στο arcadiasports.gr άνθρωποι που έχουν ζήσει τη δουλειά του από πολύ κοντά. Στις ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια. 

 

Τρεις δημοσιογράφοι, λοιπόν, που έχουν ζήσει από πολύ κοντά τον Ελληνα τεχνικό, ο Γιώργος Τσακίρης στην ΑΕΚ, ο Στάυρος Κόλκας στον ΠΑΟΚ και πιο πρόσφατα ο Γιώργος Μαρκόπουλος στον Παναιτωλικό μάς καταθέτουν την άποψή τους για τον Μάκη Χάβο. 

 

Η ανάλυσή τους έχει μεγάλη σημασία και δημιουργεί αισιοδοξία:

 

Γιώργος Τσακίρης:

"Η περίπτωση του προπονητή Μάκη Χάβου είναι αυτή που αναμφισβήτητα αναδεικνύει την ανικανότητα που διακρίνει τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών ομάδων να ξεχωρίζουν τους ικανούς και να δίνουν ευκαιρία στο καλό εγχώριο προϊόν! 

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει δείξει άλλη ρότα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Στήριξε Βεργέτη και τώρα σωστά αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά στον Μάκη Χάβο που αποτελεί έναν εκ των τριών κορυφαίων σε τακτική, πειθαρχία και εξέλιξη προϊόντων, προπονητή στη χώρα μας... 

Ο Χάβος εκτός των άλλων είναι και άριστος παιδαγωγός κάτι που κρίνεται απαραίτητο στη χώρα που ζούμε όταν θέλουμε να εξελίξουμε εκτός από καλούς ποδοσφαιριστές (και) καλούς ανθρώπους. 

Θαρρώ πως απ' τη νέα σεζόν θα δούμε εύκολα μια άριστη τακτικά δομημένο ομάδα, με συγκεκριμένο πλάνο και πειθαρχία σε αυτό. Ο Αστέρας θα είναι ομάδα του προπονητή του και θα επιστρέψει να διεκδικεί ευρωπαϊκή έξοδο και Κύπελλο..."

 

Γιώργος Μαρκόπουλος:

"Ο Μάκης Χάβος ανήκει στη νέα γενιά των προπονητών, ο οποίος μέσα σε λίγο σχετικά διάστημα απέδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που υπάρχουν σε έναν πάγκο στο πρωτάθλημα της Super League. Είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να παλεύει στη ζωή του, να ξεκινά από χαμηλά και να μετράει ένα - ένα τα βήματά του πριν την καταξίωση. Η οποία ήρθε στον Αστέρα με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την ομάδα τις τελευταίες αγωνιστικές. Επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας, ήταν η εκτίμηση των αφεντικών του Αστέρα και η ανανέωση του συμβολαίου του. 

Πρόκειται για έναν τεχνικό ο οποίος διακρίνεται ΚΥΡΙΩΣ στο δύσκολο κομμάτι του ποδοσφαίρου, που λέγεται κοουτσάρισμα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί το άλλο κομμάτι, της προπονητικής, της καθημερινότητας. Το δυνατό του σημείο είναι το "μάτι" που διαθέτει κατά τη διάρκεια του αγώνα και το πώς μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις όταν το παιχνίδι στραβώνει. 

Ενα άλλο κομμάτι στο οποίο μπορείς να τού δώσεις τα εύσημα είναι της αλίευσης ταλέντων από τους κόλπους της εκάστοτε ομάδας στην οποία εργάζεται. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι ο Μπακάκης και ο Μύγας που επί των ημερών του αναδείχθηκαν στον Παναιτωλικό. 

Κλείνοντας, θεωρώ ότι ο Αστέρας έκανε μια πρώτης τάξης επιλογή στο όνομα του Μάκη Χάβου, από τον οποίο έχει να κερδίσει σε πολλά αγωνιστικά μέτωπα". 

 

Σταύρος Κόλκας:

"Ο Μάκης Χάβος θα συνεχίσει στον Αστέρα και καλούμαι να σχολιάσω αυτή την επιλογή της διοίκησης. Είναι ένας προπονητής που μπορεί να φρεσκάρει τον Αστέρα. Για μένα, δεν είναι θέμα το αν κάνει ή όχι ο Χάβος. Είναι αρκετό χρόνο στην αγορά, ξέρουμε πως δουλεύει και στις σοβαρές ομάδες είχε αποτέλεσμα. 

Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούν στον Αστέρα είναι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι της; Μετά από μία δεκαετία στη Σούπερ Λίγκα, ο Αστέρας αναζητά νέα κίνητρα. Το φετινό αποτέλεσμα ήταν κακό. Το μέχρι σήμερα μοντέλο λειτουργίας έκλεισε τον κύκλο του. Άρα ο κάθε Χάβος θα πρέπει να έχει μία ξεκάθαρη κατεύθυνση για την επόμενη μέρα. 

Για μένα ο Αστέρας πρέπει να ρισκάρει προς μία διαφορετική κατεύθυνση. Να εκμεταλλευτεί πως η πίεση που βιώνει ο ποδοσφαιριστής του δεν είναι τεράστια. Να στήσει μία ομάδα που θα έχει τα έμπειρα στοιχεία, τις παραστάσεις, αλλά και νεαρά παιδιά που μπορούν να πάρουν υπεραξία. 

Ο Χάβος το κάνει καλά αυτό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στους πέντε μήνες που ήταν στον ΠΑΟΚ καθιέρωσε τον Κλάους και έφερε στο προσκήνιο τον 16χρονο τότε Εργκούς Κάτσε. 

Εγώ είδα έναν πολύ κορεσμένο Αστέρα. Ώρα για φρεσκάρισμα και ο Χάβος ξέρει..."

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 31 8 11 12 35
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 31 10 4 17 34
3 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31 7 13 11 34
4 ΟΦΗ 31 7 13 11 34
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 31 7 9 15 30
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 31 7 8 16 29
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 31 6 10 15 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 31 3 10 18 19

Ροη Ειδησεων