ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ: "Ο Αστέρας δεν έχει πιάσει ταβάνι"

Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Αστέρα Τρίπολης λύνει κάθε απορία: Ήταν λάθος που έφυγε ο Βεργέτης; Που πουλήθηκε ο Γιάννου; Ποιο μοντέλο θα ήθελε να εφαρμόσει; Θα έρθουν παίκτες από τη Γιουβέντους; Τι να περιμένουμε από τους Αρκάδες από εδώ και πέρα;

 

Επρεπε να απομακρυνθεί ο Στάικος Βεργέτης; Ήταν σωστή η πώληση του Γιάννου; Πέρα από το λάτιν μοντέλο που χαρακτηρίζει τους Αρκάδες, ποιο θα ήθελε να ακολουθήσει η ομάδα του; 

 

Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Αστέρα Τρίπολης, κάνει τον απολογισμό της 9ετίας που έφυγε στο gazzetta.gr και δίνει το όραμα για τα χρόνια που έρχονται, δίνοντας το στίγμα για το νέο, μεγαλύτερο και γεμάτο προκλήσεις κύκλο που ανοίγει με τη 10η σερί χρονιά της ομάδας στη Super League.

 

Διαβάστε για να σας λυθεί κάθε απορία γύρω από τους παίκτες που ήρθαν, που έφυγαν και που θα... έρθουν!

 

Ο Αστέρας ξεκίνησε την χρονιά με στόχο την είσοδό του στα πλέι οφ. Ποιος ήταν ο λόγος που έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο στο να μην επιτευχθεί αυτό;

"Ο σχεδιασμός που κάναμε δεν ήταν για να μπούμε απλά στα πλέι οφ, ήταν να κάνουμε και το κάτι παραπάνω. Για παράδειγμα θέλαμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο ή να ήμασταν κοντά στην πρώτη θέση και να πάρουμε μια καλή θέση στα πλέι οφ. Στο ποδόσφαιρο όμως, όπως ξέρετε, επειδή είναι παιχνίδι και γι' αυτό είναι όμορφο, δεν έρχονται τα πράγματα πάντα όπως τα σχεδιάζεις. Δεν θεωρούμε ότι αν βρισκόμασταν ένα χρόνο πριν, θα αλλάζαμε κάτι ιδιαίτερα. Το να πεις "θα έπαιρνα 1-2 ποδοσφαιριστές πιο ποιοτικούς" εκ των υστέρων, εγώ δεν θα ήθελα να το πω. Ο Αστέρας έχει ένα ρόστερ, που πιστεύω πως αν κρατούσαμε το ίδιο του χρόνου, ενδεχομένως να μπορούσαμε να διακριθούμε. Τι δεν πήγε καλά; Όπως σας είπα, το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Παίζει ρόλο πολύ η ψυχολογία και πιστεύω ότι μέσα στο αγωνιστικό τμήμα, για διάφορους λόγους χάθηκε η ψυχολογία".

 

Η αλλαγή προπονητή επηρέασε;

"Εγώ προσωπικά είμαι ενάντια στις αλλαγές των προπονητών, εκείνη τη στιγμή ωστόσο έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή τη λύση και λάθος μας ήταν ότι δεν πήραμε τον κύριο Χάβο κατευθείαν και πήγαμε με τον κύριο Τερεζόπουλο, ο οποίος ήταν βοηθός του κύριου Βεργέτη. Πιστεύω αυτό ήταν λάθος, αν δεν το είχαμε κάνει ίσως να ήμασταν στα πλέι οφ αλλά δεν θεωρώ πανάκια το ότι τελικά δεν τα καταφέραμε".

 

Τελικά, μήπως είναι και επιτυχία ότι θεωρείται αποτυχία το ότι ο Αστέρας δεν μπήκε στα πλέι οφ;

"Είναι επιτυχία, αλλά ο κόσμος θα συνεχίσει να νιώθει επιτυχία από τον Αστέρα τα επόμενα χρόνια, εφόσον οι κύριοι Μπάκος και Καϋμενάκης είναι καλά στην υγεία τους και επενδύουν στον Αστέρα. Δεν έχει πιάσει ταβάνι ακόμη ο Αστέρας. Να το ξέρετε αυτό".

 

Πέρυσι, οι παίκτες, πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ, ονειρεύονταν το Champions League. Είναι ένα όνειρό σας αυτό;

"Το όνειρο για κάθε έναν που δουλεύει στον Αστέρα δεν είναι το αν θα βγει η ομάδα στο Champions League ή αν θα πάρει το πρωτάθλημα, είναι το να κάνουμε όλοι μας το σωστό ποδοσφαιρικά. Κι αν το κάνεις αυτό, θα έρθουν όλα αυτά που είπατε. Και το περιβάλλον στο ποδόσφαιρο στο επιτρέπει, βέβαια".

 

Μιλάτε για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας;

"Όχι, δεν αναφέρομαι σε αυτό. Ο Αστέρας έχει την πολυτέλεια και την ευτυχία να μην έχει οικονομικό πρόβλημα. Στηρίζεται στην οικονομική βοήθεια δύο ανθρώπων που απλόχερα δίνουν ό,τι χρειάζεται η ομάδα και θα δώσουν ό,τι χρειαστεί στο μέλλον. Αναφέρομαι στη νοοτροπία μας και στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον στην Ελλάδα, που δεν αφήνουν μια ομάδα όπως ο Αστέρας να φτάσει τόσο ψηλά, όσο για παράδειγμα έφτασε η Λέστερ φέτος στην Αγγλία. Ο Αστέρας έχει όμως ήδη φτάσει και όχι με την παρουσία του στον τελικό. Θα πάει όμως ακόμη ψηλότερα η ομάδα".

 

Εχετε ξεκινήσει συνεργασία με τη Βιγιαρεάλ και τη Γιουβέντους. Να περιμένουμε κι άλλου τέτοιου είδους κινήσεις;

"Σίγουρα ναι και αυτό είναι το αποτέλεσμα της σωστής δουλειάς που γίνεται, σε όλους τους τομείς. Αυτό κάνει ο Αστέρας: προσπαθεί να δημιουργεί ποδοσφαιρικά και το αποτέλεσμα είναι να έρχεται η Γιουβέντους να σου ζητάει συνεργασία. Ας μην γελιόμαστε, δεν είναι τόσο σημαντική αυτή η συνεργασία όσο το ότι ήρθε η ίδια η Γιουβέντους να μας ζητήσει αυτή τη συνεργασία. Το ότι ο Αστέρας στηρίζεται σε δικούς του ανθρώπους, που μπορούν να κάνουν τη συνεργασία με τη Βιγιαρεάλ και να ταξιδεύουν σε όλα τα μέρη του κόσμου και να επιμορφώνονται γύρω από το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό. Μια μεγάλη ομάδα είναι υποχρεωμένη να το κάνει αυτό. Ο Αστέρας που δρα στην Τρίπολη, μια πόλη των 30.000 κατοίκων είναι πρωτοπόρος σε πολλά πράγματα. Όπως για παράδειγμα, την χρονιά που ανεβήκαμε στην Α' εθνική, αποκτήσαμε 4-5 Αργεντινούς παίκτες. Αν ανατρέξετε στα ρόστερ όλα των ομάδων τότε, δεν πρέπει να υπήρχαν 1-2. Κοιτάξτε τώρα πόσοι είναι. Ανοίγει δρόμους ο Αστέρας".

 

Το λάτιν στοιχείο έχετε στην ομάδα εδώ και πολλά χρόνια. Σκοπεύετε να πορευτείτε με αυτό;

"Μπορεί ναι, μπορεί και όχι γιατί το ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Όταν είχαμε πάρει αυτή την απόφαση το είχαμε... παιδέψει πολύ κι ας ερχόμασταν από την Δ' εθνική. Είχαμε μελετήσει το ποδόσφαιρο και τα πρωταθλήματα όλων των ευρωπαϊκών χωρών και της Λατινικής Αμερικής. Αρχίσαμε με τη Βραζιλία, είδαμε ότι δεν μας πήγαινε όμως και καταλήξαμε στην Αργεντινή. Πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε σε αυτό. Τώρα βέβαια μπορεί να φύγουμε εμείς από την Αργεντινή και οι άλλοι να είναι ακόμη εκεί". (γέλια)

 

Αν αλλάζατε το αργεντίνικο μοντέλο, ποιο θα θέλατε να ακολουθήσετε;

"Να σας πω την αλήθεια το γερμανικό. Όμως, είναι δύσκολο. Το γερμανικό ποδόσφαιρο έχει ανέβει πάρα πολύ τελευταία, είναι να τους θαυμάζεις στο πως δουλεύουν. Εμείς, δυστυχώς δεν μπορούμε να τους αντιγράψουμε για λόγους πολιτικοοικονομικούς. Αν άλλαζε και το πολιτικό αλλά και το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα ίσως να μπορούσαμε".

 

Εχετε στείλει παίκτες στην Γερμανία όπως οι Φορτούνης και Ντε Μπλάσις. Θα ακολουθήσει κι ο Λούι;

"Ναι, ίσως να πάει εκεί".

 

Η πώληση του Γιάννου θα μπορούσε να μην γίνει;

"Το ποδόσφαιρο λειτουργεί σαν χρηματιστήριο. Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει μια χρηματιστηριακή αξία. Πιστεύω ότι ο Αστέρας κι ο Γιάννου πήγαν πάνω από την αξία αυτή. Δεν μπορούσε ο Γιάννου να ανέβει πιο ψηλά για τον Αστέρα. Αγωνιστικά αν το δούμε, είμαι της άποψης "το μοναστήρι να είναι καλά". Δηλαδή, αν φτάσει μια προσφορά που είναι πάνω από την χρηματιστηριακή αξία που προανέφερα, πρέπει να τον δώσεις, είσαι εγκληματίας αν δεν τον δώσεις και για τον παίκτη και για την εταιρία που δουλεύεις. Μην ξεχνάτε όμως και το financial fair play, που εμείς ως ομάδα που τηρούμε τα στάνταρ που βάζει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, προσέχουμε πάρα πολύ και πρέπει να είμαστε ισοσκελισμένοι σε έσοδα-έξοδα".

 

Για τη λύση της συνεργασίας με τους επτά; Ο κόσμος δεν φαίνεται να το έχει πάρει με καλό μάτι.

"Όπως είπατε και εσείς, ο κόσμος την χρονιά την θεωρεί αποτυχημένη, άρα κάτι πρέπει να αλλάξουμε. Το πρώτο απ' όλα είναι το αγωνιστικό κομμάτι, οι ποδοσφαιριστές. Αν δείτε τους ποδοσφαιριστές έναν-έναν που τελείωσαν τα συμβόλαιά τους, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν θα μπορούσε να συνεχίσει στον Αστέρα. Κάθε καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ότι οι φίλαθλοι έχουν παράπονο "γιατί διώξατε τους τάδε ποδοσφαιριστές;", το ίδιο συνέβη και φέτος. Απ' όσο θυμάμαι στον Αστέρα, από τη Γ' εθνική, ο κόσμος έκανε παράπονα γιατί έφυγε ο Αναστασάκος, ο Φιλομένο, Τσέζαρεκ, ο Ιωάννου, ο Παπαδόπουλος, ο Λαδάκης... και όντως αυτόματα είχαν παράπονα γιατί έφυγαν οι παίκτες που φέραμε στη θέση τους. Άρα, παίρναμε πάντα καλύτερο. Έλεγαν γιατί διώξατε τον Μπαράλες, που τον έβριζαν όταν τον φέραμε. Τώρα λένε γιατί διώξατε τον Γιάννου; Ε, καλύτερο θα φέρουμε. Για τον Ζησόπουλο και τον Μπαντή, που ακούω παράπονα. Και παλιά στο ποδόσφαιρο όλοι έκαναν συμβόλαιο 5ετίας στον κάθε ποδοσφαιριστή, ε κάτι ήξεραν μέχρι κι οι νομοθέτες. Στα πέντε χρόνια πρέπει να υπάρχει αλλαγή για το καλό και του ποδοσφαιριστή και της ομάδας. Εγω πιστεύω ότι αυτή η αλλαγή θα κάνει καλό και στους Γιώργηδες και σε εμάς. Θεωρώ ότι έπιασαν ταβάνι προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στον Αστέρα και πιστεύω κι οι ίδιοι έχουν κορεστεί με τις επιτυχίες που έζησαν εδώ. Μακάρι να εξαργυρώσουν την παρουσία τους στον Αστέρα, στην καινούργια τους ομάδα με περισσότερες απολαβές. Δεν χωρίζουμε σαν δυο εχθροί με αυτά τα δύο παιδιά, αλλά και με όλους τους άλλους. Ο Αστέρας χωρίζει πάντα σαν φίλος με τους παίκτες που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους".

 

Πάντως, αν φέρετε καλύτερους από τους προηγούμενες σε όλες τις θέσεις, θα μιλάμε σίγουρα για έναν Αστέρα που θα γεμίζει τον κόσμο του με πολλές προσδοκίες.

"Η προσπάθεια που γίνεται πάντα είναι να φέρεις καλύτερους ποδοσφαιριστές από τους προηγούμενους. Η σύγκριση όμως δεν είναι δίκαιη. Όταν ο Αστέρας έχει παίξει στους ομίλους του Europa League, στον τελικό του Κυπέλλου και αν του χρόνου δεν καταφέρει κάτι ανάλογο, μπορεί να πει κάποιος ότι δεν ήταν πετυχημένο το πείραμα της αλλαγής. Το πείραμα θα είναι πετυχημένο 100%. Ο Αστέρας τώρα αλλάζει ρώτα. Δηλαδή, έκανε κάποιον κύκλο ποδοσφαιρικά και τώρα ανοίγεται ένας μεγαλύτερος πιο προκλητικό κύκλος, πιο δύσκολος και εννοώ το να διεκδικήσει κάποιο τίτλο, δεν έχει μείνει κάτι άλλο. Επίσης το να βάλει ποδοσφαιριστές από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα. Αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, πρέπει να δημιουργήσεις χώρο και χρόνο. Μπορεί να μην γίνει φέτος, αλλά έτσι όπως θα είναι το ρόστερ φέτος θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί αυτό το πράγμα την παραπάνω χρονιά ή και φέτος".

 

Πάντως και τα παιδιά που έρχονται ήδη έχουν στείλει το δικό τους μήνυμα. Η Κ15, μια ομάδα τεσσάρων μηνών ετοιμάζεται για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ΝΙΚΕ Cup στην Φινλανδία.

"Κι έρχονται πολλά ακόμη. Ο Αστέρας κάνει πολλά πράγματα τα οποία δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αν το έκανε αυτό η Κ15 του Ολυμπιακού ή του ΠΑΟΚ θα υπήρχε άλλη προβολή. Εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ αυτό, όσο του ότι πρέπει να αισθάνονται αυτά τα παιδιά ότι παίζουν σε μια μεγάλη ομάδα και ότι πέτυχαν κάτι πολύ σπουδαίο. Να το νιώθουν αυτό από εμάς. Η δουλειά που γίνεται στον Αστέρα, δύσκολα την βρίσκεις σε άλλες ομάδες. Από τους ιδιοκτήτες και τον πρόεδρο μέχρι και τους γιατρούς. Άπαντες ασχολούνται με τα παιδιά. Θα δείτε πόσους παίκτες θα βγάλει ο Αστέρας τα επόμενα χρόνια. Υγεία να έχουμε μόνο".

 

Ο Αστέρας του χρόνου, πιστεύετε ότι θα επιστρέψει στα πλέι οφ;

"Πιστεύω πως ναι. Αυτό είναι το εύκολο".

 

Κοιτάτε παίκτες σε όλες τις θέσεις, ποια όμως είναι η άμεση προτεραιότητά σας;

"Σέντερ φορ, όλοι ξέρουν ότι εκεί έχουμε έλλειψη".

 

Να περιμένει ο κόσμος κάποια έκπληξη;

"Είπαμε και το Δεκέμβριο για μεταγραφές και παρεξηγηθήκαμε. Οι παίκτες που θα έρθουν στον Αστέρα θα είναι πολύ καλοί και θα προκύψουν μετά από ενδελεχές ψάξιμο. Εχουμε κατασταλάξει στις λύσεις που θέλουμε, ο σχεδιασμός είναι προχωρημένος".

 

Ίσως έρθει και κάποιος παίκτης από τη Γιουβέντους;

"Μπορεί, αυτό είναι στις αρμοδιότητες του τεχνικού επιτελείου. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες διαθέσιμοι από τη Γιουβέντους, τους οποίους αξιολογεί το τμήμα σκάουτινγκ και το προπονητικό τιμ. Αν αρέσει κάποιος παίκτης ενδεχομένως να προκύψει κάποια συνεργασία".

 

Μέχρι πότε θα έχει ολοκληρωθεί, στο μεγαλύτερό του, βαθμό το ρόστερ;

"Η ομάδα θα αρχίσει προετοιμασία στα τέλη Ιουνίου και μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί κατά 80-90% το ρόστερ".

 

Τι να περιμένουμε από το νέο Αστέρα;

"Θα περιμένετε από τον Αστέρα, σε οποιοδήποτε γήπεδο παίζει να διεκδικεί τη νίκη και να παίζει καλό ποδόσφαιρο".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων