ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Από τον Αστέρα Νέας Υόρκης στο MLS!

Στο υψηλότερο επίπεδο του Αμερικανικού ποδοσφαίρου, θα συνεχίσει την καριέρα του Νίκος Πετρίδης, ποδοσφαιριστής που ανήκε ως σήμερα στον Αστέρα Τρίπολης Νέας Υόρκης!

 

ΑΣΤΕΡΑΣΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Συγκεκριμένα, ο Πετρίδης θα αγωνιστεί στους New York Red Bulls, οι οποίοι έχουν πρεμιέρα στο γήπεδό τους την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020 με αντίπαλο τους FC Cincinnati. 

Ο 22χρονος ομογενής που αγωνίζεται ως εξτρέμ, εκτός από τον Αστέρα Νέας Υόρκης (με τη φανέλα του οποίου την πρώτη σεζόν είχε σε 10 ματς 13 γκολ και 15 ασίστ (!!)  αγωνίστηκε παράλληλα και στο Πανεπιστήμιο St. John’s, ενώ παρέμεινε παίκτης του Αστέρα αφού ήταν σημαντικό γι’ αυτόν να αγωνίζεται και σε ελληνική ομάδα της Ομογένειας.

Αναλυτικά το άρθρο του "ΕΘΝΙΚΟΎ ΚΗΡΥΚΑ"

"Μεγάλη επιτυχία για τον ομογενή ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης – Νέας Υόρκης, Νίκο Πετρίδη, αφού σε ηλικία 22 ετών κατορθώνει να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα, και μάλιστα στη μεγαλύτερη κατηγορία ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ, Major League Soccer, (MLS). Τα… λαγωνικά των New York Red Bulls εντόπισαν στον Νίκο Πετρίδη τα στοιχεία που είχαν επισημάνει από καιρό και οι παράγοντες του Αστέρα. Και συγκεκριμένα, την τρομερή ταχύτητα, τη φοβερή εκρηκτικότητα και το πάθος στο γήπεδο που είναι βασικά συστατικά στοιχεία για την θέση του εξτρέμ που αγωνίζεται.

Γιός του Γιάννη και της Φιλίτσας Πετρίδη, με καταγωγή από την Πτολεμαΐδα Νομού Κοζάνης, ο Νίκος προτάθηκε στον Αστέρα το 2017 από τον κ. Δημήτρη Λαδά. Τότε ο προπονητής της ομάδας κ. Δημήτρης Καραμπιπέρης είδε, αμέσως, τις μεγάλες δυνατότητες του Νίκου και την εξέλιξη του πλούσιου ταλέντου του. Μαζί με τον Νίκο δήλωσαν συμμετοχή στον Αστέρα και τα δυο μεγαλύτερα αδέρφια του, ο Τάσος και ο Αλέκος, εξίσου εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι συνεχίζουν να αγωνίζονται και να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Ο απολογισμός της πρώτης χρονιάς για τον Νίκο ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός. Σε 10 ματς είχε 13 γκολ και 15 ασίστ! Παράλληλα αγωνίστηκε και στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ όπου φοιτούσε. Τον επόμενο χρόνο μεταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο St. John’s, ενώ παρέμεινε παίκτης του Αστέρα αφού ήταν σημαντικό γι’ αυτόν να αγωνίζεται και σε ελληνική ομάδα της Ομογένειας. Η αγαστή συνεργασία της ομογενειακής ομάδας με τον Αστέρα Τρίπολης στην Ελλάδα, δίνει την δυνατότητα σε πολλά Ελληνόπουλα αφενός να εξελιχθούν στο χώρο του ποδοσφαίρου αφετέρου να είναι κοντά στη γενέτειρα πατρίδα.

Με έδρα το Red Bull Arena, χωρητικότητας 25.000 θέσεων οι New York Red Bulls έχουν πρεμιέρα στο γήπεδό τους την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020 με αντίπαλο τους FC Cincinnati. Προπονητής ο Chris Armas, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής με την Εθνική ΗΠΑ, ενώ έχει παίξει με τα χρώματα των LA Galaxy και Chicago Fire. Φέτος η ομάδα προχώρησε σε ένα γενικό ξεσκαρτάρισμα και πολλοί από τους παλαιότερους ποδοσφαιριστές αποχώρισαν η πωλήθηκαν σε άλλες ομάδες. Ανανεώθηκε το υπάρχον υλικό με πολύ νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και κύριο μέλημα είναι να μετεξελιχθούν και να πωληθούν σε ομάδες πιο προηγμένων πρωταθλημάτων όπως αυτά της Ευρώπης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως παράλληλα με τη συμμετοχή του Νίκου Πετρίδη προτάθηκε ακόμα ένας άλλος νεαρός Εληνας ποδοσφαιριστής, ο Σταύρος Ζαρόκωστας, από το Λεωνίδιο, Αρκαδίας. Γιός του Ηλία και της Βασιλικής Ζαρόκωστα, ο Σταύρος διέπρεψε με την ομάδα του Πανεπιστημίου Rhode Island στη θέση του σέντερ φορ και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια αφού ο θείος του, Ανδρέας Κόκορης αγωνίστηκε με την ομάδα του Λεωνιδίου, ενώ ο παππούς του Σταύρος Μπουζόπουλος στο Αιγάλεω.

Δια μέσου του «Εθνικού Κήρυκα» η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης – Νέας Υόρκης συγχαίρει και τους δύο Ελληνες ποδοσφαιριστές για την επιτυχία τους και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία στην επαγγελματική τους καριέρα".

Το tweet των New York Rad Bulls:

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων