ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Σε ΕΠΟ και Super League τα βουλεύματα από ΓΓΑ!

Ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συναδινός, έχοντας στείλει δύο βουλεύματα που αφορούν σε ποδοσφαιρικές υποθέσεις που βρίσκονται στην δικαιοσύνη, εμμένει στο να υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις.

 

Όπως προκύπτει από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Γενική Γραμματεία, έχουν σταλεί δύο βουλεύματα σε Super League και ΕΠΟ. Στην Λίγκα έχει σταλεί μόνο αυτό που αφορά στον Βασίλη Γκαγκάτση, ζητώντας ως γνωστόν να κηρυχθεί έκπτωτος. Μάλιστα η Διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος θα έχει στο Δ.Σ. της το σχετικό θέμα. Ο Συναδινός ζητά να πράξουν τα δέοντα σύμφωνα με τον Νόμο για οποιονδήποτε από τους αναφερόμενους ή εμπλεκόμενους στα δύο βουλεύματα. Το πρώτο βούλευμα σχετικά με τον Γκαγκάτση επιβεβαιώνεται πως έχει φτάσει στην ΕΠΟ αλλά όχι το δεύτερο, που αφορά στην δίκη 28 ατόμων.

 

Μεταξύ των 28 κατηγορούμενων είναι και οι Μαρινάκης, Σαρρής, Δούρος, Μπριάκος, Γιάχος, Ηλίας Σπάθας, Αρβανιτίδης, Σα Πίντο, ​Πέρεζ Μορένο, Σπανός, Γιάννης Αγγελόπουλος και Γιάννης Κομπότης. Ο Ιούλιος Συναδινός, ζητάει την έκπτωση όσων από τους «28» της υπόθεσης, ασχολούνται ακόμη με το ποδόσφαιρο, ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά.

 

Ο Αλέξης Κούγιας, γνωστός ποινικολόγος, έχει τονίσει στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και όχι μόνο πως δεν μπορεί να ισχύσουν τέτοια βουλεύματα για υποθέσεις των οποίων έχουν αρχίσει ή ήδη γίνει δίκες και σε ότι αφορά τα 28 αυτά άτομα η σχετική διαδικασία έχει αρχίσει. Επίσης πως έκπτωτος μπορεί να είναι κάποιος μόνο με καταδικαστική απόφαση. Ειδικότερα υποστήριξε ότι το βούλευμα παραπομπής σε δίκη για κακούργημα παύει να ισχύει αν η δίκη είχε αρχίσει και συνεπώς σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει κώλυμα. Ακόμα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ είχε πει επί του θέματος πως «ο Συναδινός αποκαλύπτει το βούλευμα μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Έμαθα ότι αυτό έγινε επειδή ο Ολυμπιακός τον μήνυσε για παράβαση καθήκοντος. Γι' αυτό λέω ότι σε αυτήν την υπόθεση υπάρχει υποκρισία».

 

Επιπλέον αναφορικά με το θέμα των μετοχών οι εμπλεκόμενοι είχαν ξεκαθαρίσει πως θα έκαναν τις ανάλογες ενέργειες προς στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου. Σημειώνοντας μάλιστα ότι οι μετοχές είναι περιουσιακό στοιχείο και δεν θα πρέπει να εμπίπτουν σε κωλύματα.

Πηγή: gazzetta

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων