ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Επικυρώνεται η κατάργηση αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ πρόκειται να επικυρώσει την κατάργηση αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια.

 

Tο θέμα αυτό συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Παρότι το ζήτημα της δομής της νέας Super League 1 είχε μετατεθεί τότε για να συζητηθεί με τις υπόλοιπες προκηρύξεις, υπήρξε κουβέντα για τον πειθαρχικό κώδικα και το κανονιστικό πλαίσιο της νέας χρονιάς. Μάλιστα το πιο σημαντικό που προέκυπτε είναι ότι καταργείται ως ποινή η αφαίρεση βαθμών για επεισόδια σε αναμετρήσεις SL ή Κυπέλλου. Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αναμένεται να επικυρώσει την σχετική απόφαση. Ουσιαστικά θα υπάρχει μία κλίμακα προστίμων ή αγώνων χωρίς θεατές ανάλογα με το αξιόποινο της πράξης. Σχετικά με ρίψεις αντικειμένων για περισσότερες από μία φορά θα μπορεί να επιβάλλεται (και) ποινή κεκλεισμένων των Θυρών.

 

Για περιπτώσεις που θα υπάρχει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα θα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο έως τέσσερις αγωνιστικές. Για το ενδεχόμενο εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο θα υπάρχει πρόστιμο που θα ξεπερνά και τις 200.000 ευρώ και τιμωρία με κεκλεισμένων των Θυρών έως και τέσσερις αγώνες. Επίσης και σε περίπτωση με έναρξης ή διακοπής του αγώνα λόγω επεισοδίων, ο αγώνας θα κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και θα υπάρχει ποινή αγωνιστικών. 

 

Αφαίρεση ή αφαιρέσεις βαθμών ή ακόμα και υποβιβασμός ΠΑΕ δεν προβλέπεται να υπάρχουν ούτε για τυχόν απειλές ή εκφοβισμούς σε αξιωματούχους. Θα μπορεί να επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου για έναν χρόνο. Κοινώς σχεδόν σε όλες τις παραβατικές περιπτώσεις θα υπάρχουν πρόστιμα ή ποινές κεκλεισμένων των Θυρών. Είναι κάτι το οποίο - μεταξύ άλλων - ήθελαν και οι ίδιες οι ομάδες.

Πηγή: gazzetta

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων