ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αυτός είναι ο Παράσχος

Ο Γιώργος Παράσχος αποτελεί τον νέο προπονητή του ΑΣΤΕΡΑ μετά την λήξη της συνεργασίας των Αρκάδων με τον Σάββα Παντελίδη. Το a-s σας παρουσιάζει το βιογραφικό του (πολύ) έμπειρου τεχνικού των κιτρινομπλέ.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΕΛ

Η προπονητική καριέρα του Θεσσαλονικιού κόουτς, που έχει γεννηθεί το 1952 ξεκινά τη σεζόν 1993-1004 από τα Τρίκαλα και την επόμενη σεζόν αναλαμβάνει την Αναγέννηση Καρδίτσας στην Β' Εθνική.

Την επόμενη σεζόν αναλαμβάνει την Καβάλα την οποία θα ανεβάσει στην Α' Εθνική. Η Καβάλα θα τερματίσει 6η πίσω από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και ο ίδιος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή.

Τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς για τον Γιώργο Παράσχο θα έρθουν εκείνη τη σεζόν για το Ιντερτότο με τον Γηραιό να κερδίζει την Φλοριάνα (1-0) και την Ολύμπι Ρουστάβι (2-0) και να χάνει από την Ταρπέντο Μόσχας (4-1) και την Ριντ Γιόσκο (3-1).

Ακολουθούν Άρης, Καβάλα, Γιάννινα, Πανηλειακός, Ολυμπιακός Βόλου και Ακράτητος για να έρθει στην Χαλκηδόνα το 2002. 

Ο Γιώργος Παράσχος κατακτά το πρωτάθλημα και ανεβάζει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία και θα μείνει στον πάγκο του Ατρόμητου πια, για μια 5ετία με την δεύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία να έρχεται το καλοκαίρι του 2006.

Ο Ατρόμητος γνωρίζει δύο ήττες από την Σεβίλλη (4-0/1-2) και ο Ατρόμητος τερματίζει 8ος με τον Γιώργο Παράσχο να ολοκληρώνει προς το παρόν την θητεία του στην ομάδα του Περιστερίου για ν' αναλάβει τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθούν ΟΦΗ, Γιάννινα, Ξάνθη, Πανιώνιος, Ηρακλής και Λεβαδειακός για έρθει μια τριετία (2012-2015) γεμάτη επιτυχίες με τον Ατρόμητο με την ομάδα να τερματίζει 4η, 3η και 5η αντίστοιχα!

Ευρώπη ξανά το 2013 με τον Ατρόμητο να παίρνει υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή του ΑΣΤΕΡΑ τεράστιο διπλό επί της Αλκμάαρ στην Ολλανδία (0-2) που όμως δεν αρκεί για να ανατρέψει το 1-3 του Περιστερίου.

Κάτι παρόμοιο θα συμβεί και την επόμενη σεζόν με τον Ατρόμητο να κερδίζει με 1-2 τη Σεράγεβο στη Βοσνία αλλά να γνωρίζει ήττα με 3-1 στο Περιστέρι.

Ο Γιώργος Παράσχος φεύγει από τον Ατρόμητο για να αναλάβει τον Πλατανιά για 4 χρόνια ενώ κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο βρισκόταν στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης.

Συνολικά, σε 534 αγώνες στην μεγάλη κατηγορία ο Γιώργος Παράσχος μετρά 190 νίκες, 141 ισοπαλίες και 202 ήττες, ενώ στο Κύπελλο Ελλάδας το πρόσημό του είναι θετικό με 45 νίκες, 14 ισοπαλίες και 32 ήττες.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων