ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Κι όμως δεν θα πάρουν όλοι οι παίκτες της Λέστερ το μετάλλιο του πρωταθλητή!

Ένας ιδιότυπος κανονισμός της Premier League δεν επιτρέπει σε όλους τους ποδοσφαιριστές των «Αλεπούδων» να πάρουν σπίτι τους το αναμνηστικό για την σημαντικότερη στιγμή της καριέρας τους. 

 

Όλο το Λέστερ πανηγυρίζει από την Δευτέρα το βράδυ την πρώτη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παίκτες, προπονητές και τεχνικό τιμ έχουν το μυαλό τους πλέον στον σαββατιάτικο αγώνα όπου θα γίνει η απονομή του βαρύτιμου τροπαίου και φυσικά των αντίστοιχων μεταλλίων. 

 

Μόνο που το τελευταίο, δεν ισχύει για όλους τους ποδοσφαιριστές, αφού η παράδοση μεταλλίων προβλέπεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Premier League, το μετάλλιο του πρωταθλητή απονέμεται μόνο στους παίκτες που έχουν τουλάχιστον 5 συμμετοχές στο αγγλικό πρωτάθλημα. Πράγμα που σημαίνει πως οι Βασιλέφκσι, Σβάρτσερ, Τσίλγουελ, Μουρ, Τζέιμς και Χάμερ που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, θα μείνουν με την… χαρά. 

 

Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό "παράθυρο" ώστε οι παραπάνω ποδοσφαιριστές να πάρουν και αυτοί μετάλλιο, αρκεί να το ζητήσει η ομάδα. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πέρυσι με την ομάδα της Τσέλσι όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε πληρώσει ο ίδιος το κόστος για την παραγωγή έξτρα αναμνηστικών. Ένα από αυτά είχε παραλάβει και ο νυν τερματοφύλακας της Λέστερ, Μαρκ Σβάρτσερ, παρότι είχε φύγει από τους "Μπλε" τον Ιανουάριο του 2015. 

 

Μάλιστα αν ο Ρανιέρι ακολουθήσει το παράδειγμα του Μουρίνιο, ο Σβάρτσερ θα γίνει ο δεύτερος παίκτης που κατακτά δύο σερί πρωταθλήματα με δύο διαφορετικές ομάδες. Τα πρωτεία σε αυτό κατέχει ο Ερίκ Καντονά ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής με την Λιντς το 1992 και με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναν χρόνο αργότερα.

 

ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων