ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Πρόστιμο σε Παναθηναϊκό και Αλαφούζο για Σπάθα

Με πρόστιμο 4.000 από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και υποχρέωση ανάκλησης εντός 20 ημερών τιμωρήθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος λόγω του επίθεσης του προς τον κ. Σπάθα μετά το ματς του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό μέσω social media.

 

Η ποινή αφορά σχόλιο του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο twitter για τον διαιτητή Ηλία Σπάθα και η πράσινη ΠΑΕ τιμωρήθηκε ως συνυπεύθυνη με πρόστιμο 2.000 ευρώ. Αντιθέτως, η πειθαρχική επιτροπή απάλλαξε τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλη Κωνσταντίνου, στον οποίο είχε επίσης ασκηθεί δίωξη για δηλώσεις που έκανε μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

1. Απαλλάσσει την κατηγορουμένη ομάδα "ΑΧΑΪΚΗ" από την πειθαρχική κατηγορία που της αποδίδεται (αγώνας Γ΄ Εθνικής Αχαϊκή-Παμβουπρασιακός στις 2/11).

2. Κατακυρώνει τον ποδοσφαιρικό αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, ο οποίος είχε ορισθεί να διεξαχθεί στις 16-11-201 μεταξύ των ομάδων των σωματείων «ΑΟ ΚΥΜΗΣ» και «ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ ΑΟ» υπέρ του δεύτερου σωματείου με τέρματα τρία έναντι μηδενός (3-0). Αφαιρεί από το σωματείο «ΑΟ ΚΥΜΗΣ» δυο (2) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και δυο (2) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας της επόμενης περιόδου. Διατάσσει την αποχώρηση του σωματείου «ΑΟ ΚΥΜΗΣ» από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 και τον υποβιβασμό του στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα. Επιβάλλει σε βάρος του τελευταίου σωματείου χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ.

3. Κηρύσσει την εγκαλούμενη ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία «ΠΑΕ ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ» πειθαρχικά ελεγκτέα για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα και της επιβάλλει χρηματική ποινή οκτακοσίων (800) ευρώ (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Φωστήρας-Παναχαϊκή στις 28/10).

4. Κηρύσσει την εγκαλούμενη ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΠΑΕ ΟΦΗ» πειθαρχικά ελεγκτέα για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα και της επιβάλλει χρηματική ποινή τετρακοσίων (400) ευρώ (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΟΦΗ-SKODA Ξάνθη στις 30/10).

5. Απαλλάσσει τους εγκαλούμενους ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο και Βασίλειο Κωνσταντίνου της αποδιδόμενης σ' αυτούς με το πειθαρχικό κατηγορητήριο παράβασης (δηλώσεις στις 31/10).

6. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγχτέους τον Δημήτριο Κοτταρά και την ΠΑE ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Επιβάλλει σε καθένα από αυτούς χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Καλλιθέα-Απόλλων Σμύρνης στις 29/8).

7. Δέχεται ότι οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. και ο Ιωάννης Αλαφούζος, ως πρόεδρος της ΠΑΕ, τέλεσαν τις αποδιδόμενες σ΄ αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις και επιβάλλει:

Α) Στην πρώτη εγκαλουμένη (ΠΑΕ):

α) Χρηματική ποινή: δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ.

β)Την υποχρέωση ανάκλησης των γενομένων από τον δεύτερο εγκαλούμενο δυσμενών κρίσεων, δημοσιευομένης (της ανάκλησης) στο ίδιο μέσο που αναρτήθηκαν οι δυσμενείς κρίσεις εντός είκοσι (20) ημερών.

Β) Στον δεύτερο εγκαλούμενο:

α) Χρηματική ποινή: τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ.

β) Την υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων (σχολίων) στο ίδιο μέσο που αυτές δημοσιεύθηκαν εντός είκοσι (20) ημερών (σχόλια στα social media στις 28/10).

 Πηγή: www.contra.gr

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων