ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Η ειδική προκήρυξη του Γυναικείου!

Διαβάστε στο a-s την ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος Γυναικών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ!

 

Αναλυτικά:

 

 
 

 

 

 

       ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ                                                                                                 CENTRAL & SOUTH

   ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΝΟΤΙΑΣ                                                                                  PELOPONNISEUNION

              ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                                                                                  OFBASKETBALCLUBS

ΜΑΙΖΩΝΟΣ 57 - 241 32 ΚΑΛΑΜΑΤΑ                                                                           MAIZONOS 57 – 241 32KALAMATA

        ΤΗΛ. – ΦΑΞ (27210-)93433                                                                                           TEL. – FAX (27210-) 93433

 

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Ε.Ο.Κ.)

Website: www.ekaskenop.gr / E-mail : [email protected]

 

 

 Αριθ. Πρωτ. 497                                                                                                            Καλαμάτα 29/09/2016

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017

 

 

        Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου, του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ., του καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2016-2017

 

               Π ρ ο κ η ρ ή  σ ο υ μ ε

 

       Το Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ΓΥΝΑΙΚΩΝ για την αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017, με τους εξής όρους :

 

ΑΡΘΡΟ 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο πρωτάθλημα Γυναικών, θα πάρουν μέρος τα σωματεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής:

1) Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980, 2) Α.Π.Σ. ΑΚΑΔΗΜΟΣ, 3) Α.Π.Σ. ΑΡΙΣ, 4) Α.Σ. O ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ

5) ΓΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΄΄ΑΜΙΛΛΑ 2000΄΄, 6) Κ.Ο.Μ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ, 7) Σ.Ε.Φ.Α. Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ.

 

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Α) Η έναρξη του Πρωταθλήματος Γυναικώνορίζεται τη Κυριακή 22/01/2017.

Β) Η κλήρωση των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σκάλας, παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

 

ΑΡΘΡΟ 3ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το Πρωτάθλημα Γυναικών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Α) Α΄ ΦΑΣΗ:

Τα σωματεία που μετέχουν στην  Α΄ Φάση θα συναντηθούν μεταξύ τους μία φορά (ένας με όλους σε ένα γύρο), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Β) Β΄ ΦΑΣΗ:

Τα σωματεία που θα καταλάβουν την 1η – 2η – 3η & 4η θέση της τελικής βαθμολογίας της Α΄ Φάσης, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους) σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας.

 

Γ)H πρώτηομάδα της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Γυναικών, θα συμμετάσχει στο Ειδικό Πρωτάθλημα για την άνοδο, στην Α2 Εθνική  κατηγορία  Γυναικών.

 

Δ) Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Σάββατο ή Κυριακή ή άλλη μέρα εφόσον η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος θεωρήσει αυτό απαραίτητο.

To Δ.Σ. της  Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής μέσα στην ίδια εβδομάδα στην περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο.

Το σωματείο που μετακινείται, υποχρεούται να είναι εμπρόθεσμα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, με δική του ευθύνη, ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησής του.

Σε περίπτωση έκτακτων καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις), το σωματείο που δεν θα είναι εμπρόθεσμα στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, είναι υποχρεωμένο να προσκομίσει μέσα σε (48) ώρες απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά μόνο από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειακές Ενότητες : Μεσσηνίας – Αρκαδίας – Λακωνίας).

 

ΑΡΘΡΟ 4ο :ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Στο Πρωτάθλημα ΓΥΝΑΙΚΩΝ,  δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλήτριες που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου. Οτιδήποτε αφορά στα δελτία ταυτότητας αθλητριών, αναφέρεται στο άρθρο 41 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ., πλην του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33 παρ. 9 του Ν. 2725/1999 (ισχύς ενός έτους). Κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι και 12 αθλήτριες.

ΑΡΘΡΟ 5ο :ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Υπενθυμίζονται στα Σωματεία οι διατάξεις του Κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Επίσης είναι  ασυμβίβαστη η ιδιότητα της Προπονήτριας και κόουτς με την ιδιότητα της αθλήτριας, σύμφωνα με το άρθρο 31, παρ. 11 του Ν. 2725/1999 και τα άρθρα 75&4 του Ν. 3057/2002.

Οι Προπονητές (Coach) και οι Βοηθοί Προπονητές (AssistantCoach), θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι κατά την διάρκεια των αγώνων.

- Η μη τήρηση των παραπάνω, θα επιφέρει τις σύμφωνα με το Νόμο κυρώσεις.

 

ΑΡΘΡΟ 6ο :ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ

Τα σωματεία που αγωνίζονται, θα φορούν εμφανίσεις σύμφωνα με τα άρθρα 42 & 43 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι  υποχρεωτική η αλλαγή της από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.

Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι  υποχρεωτική η αλλαγή της από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.

Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα στις φανέλες των αθλητριών, να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 4 μέχρι και το 19.

- Στις εμφανίσεις των ομάδων επιτρέπεται όπως ορίζει και ο κανονισμός της FIBA τρεις(3) διαφημίσεις, δύο(2) στην φανέλα εμπρός και πίσω και μία(1) στο σορτς εμπρός και δεξί πόδι.

- Σε περίπτωση παράβασης του ανωτέρω επιβάλλονται οι παρακάτω πειθαρχικές ποινές :

α)Στην πρώτη παράβαση επιβάλλεται η ποινή της αυστηρής επίπληξης.

β)Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης ενός(1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος όπου συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2016-2017

 

ΑΡΘΡΟ 7ο :ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, οι αγώνες Γυναικών, θα διεξάγονται στα κλειστά γήπεδα έδρες των ομάδων, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής τους. To σωματείο υποχρεούται να υποβάλει στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το κλειστό γήπεδο, που προτείνει σαν έδρα του. Εάν κάποιο σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει Κλειστό Γυμναστήριο σαν έδρα του, οι αγώνες θα τελούνται σε γήπεδα που θα ορίζονται από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

ΑΡΘΡΟ 8ο :ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Για την αναβολή των αγώνων ισχύον όσα ορίζονται από το άρθρο 50 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. Αγώνας ο οποίος αναβάλλεται για οποιοδήποτε λόγο, θα διεξάγεται την Τετάρτη που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική (χρονικό διάστημα 11 ημερών). Διευκρινίζεται επίσης ότι, ΔΕΝ θα χορηγείται αναβολή αγώνων, λόγω συμμετοχής αθλητριών σε σχολική εκδρομή.

 

 

ΑΡΘΡΟ 9ο :ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζονται από το άρθρο 54 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ., πρέπει δε να υποστηριχθούν με υπόμνημα μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από ταχυδρομική επιταγή, με το ποσό των 100,00 €.           

                                                                                                                         

α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από το Πρωτοβάθμιο Όργανο της Κ.Ε.Δ. – ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις, εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε..ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π..

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου α΄, ασκούνται ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Οργάνου της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και συνοδεύονται από παράβολο 200,00 €.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου β΄, ασκούνται ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ.

 

Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα, καθώς και οι αθλήτριές τους, συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια, για την επίλυση των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή, ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ. (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. , Σωματείων και Αθλητών), μόνο τα Διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές, απαγορευμένης  ρητώς κάθε προσφυγής στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

 

Σε περίπτωση που σωματείο προσφύγει στα Πολιτικά Δικαστήρια για θέμα ερμηνείας κανονισμών ή της παρούσης, μηδενίζεται για όλους τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος για το οποίο έγινε προσφυγή και αποκλείεται από όλα τα Πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου, στα οποία δικαιούται να συμμετάσχει.   

 

ΑΡΘΡΟ 10ο :ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ- ΚΥΡΩΣΕΙΣ

α)Tα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό των Πρωταθλημάτων, οι δε διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες, οι αθλήτριες των σωματείων, καθώς και οι προπονητές, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα αθλητικό Νόμο και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ

 

β) Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Κατηγορίας Γυναικών, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σ΄ ένα από τα Πρωταθλήματα Κορασίδων ή Νεανίδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Γυναικών που συμμετέχουν.

 

γ) Στα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Κατηγορίας Γυναικών, εφ΄ όσον δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ή ΝΕΑΝΙΔΩΝ και δεν ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ σ΄ αυτό ή συμπληρώσουν δύο (2) μηδενισμούς, θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Γυναικών που συμμετέχουν.        

 

δ) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Σ΄  ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ,  ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΣ (1) ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016- 2017 ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ  ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2017-2018.

 

ε) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ Ν΄ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΩΝ,  ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΣ (1) ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ  ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2017-2018.

 

στ) Σε περίπτωση που αθλήτριες, παράγοντες, προπονητής ή φίλαθλοι σωματείου προκαλέσουν σωματική ή υλική βλάβη σε Διαιτητή ή Κριτή, το υπεύθυνο σωματείο υποχρεούται να αποκαταστήσει την προσκληθείσα βλάβη, πέραν των άλλων ποινών που προβλέπονται από τους κανονισμούς.

       Η εκτίμηση της δαπάνης γίνεται με όποιο πρόσφορο τρόπο αποφασίσει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Η καταβολή της δαπάνης γίνεται εντός (3) ημερών από την λήψη της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και σε περίπτωση άρνησης το Σωματείο ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για τις επόμενες δυο αγωνιστικές από την λήξη της προθεσμίας καταβολής  (άρθρο 82 και 88 των Κανονισμών).

 

ζ) Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. δικαιούται να χρησιμοποιήσει διαιτητές άλλων συνδέσμων πλην του συνδέσμου Κεν/κης και Νότιας Πελοποννήσου, εφόσον κριθεί σκόπιμο εξ’ αιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές, προπονητές, παράγοντες ή φίλαθλοι σωματείου για το τμήμα  ή τα τμήματα του σωματείου που προκάλεσε επεισόδια σε βάρος Διαιτητών ή Κριτών.

Το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την τέλεση του αγώνα, στον οποίο έχουν ορισθεί διαιτητές και κριτές άλλων συνδέσμων, να καταβάλει τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση-ημεραργία-μετακίνηση),διαφορετικά ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.

 

ΑΡΘΡΟ 11ο :ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΤΑΤΑΞΗ

 

Α)ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Για τη βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το αρθρ. 47 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους-ες των δύο (2) παικτών-τριών / άρθρο 21Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

Β)ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46, παρ. 3γ καιπαρ.4. Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες – ήττες – μηδενισμοί).Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση το πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.     

                                                                                              

Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE ) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.   

 

 

 

- Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 – παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, εφόσον συνέβη πριν από τη συμπλήρωση του Α΄ γύρου του οικείου Πρωταθλήματος, δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

- Αντιθέτως εφόσον η αποχώρηση συντελεσθεί κατά τη διάρκεια του Β΄ γύρου, τα αποτελέσματα των αγώνων του πρώτου γύρου, παραμένουν ισχυρά και λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

- Η ανωτέρα ρύθμιση εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις που ομάδες δεν προσήλθαν να αγωνισθούν ή τιμωρήθηκαν με μηδενισμό σε δύο (2) αγώνες, τηρουμένης της κατά τα άνω διάκρισης του χρονικού σημείου, κατά το οποίο συντελέσθηκαν οι παραβάσεις.

 

ΑΡΘΡΟ 12ο :ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Α) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Γυναικών, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.

 

Β) ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ

      Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Γυναικών, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.

      Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.

Οι Διαιτητές -  Κριτές  και Κομισάριοι των αγώνων, ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει τη Γραμματεία των αγώνων, θέτοντας αυτούς στη διάθεση της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

     Σε περίπτωση που το γηπεδούχο σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.

     - Τα Σωματεία που δεν κατέβουν ν΄ αγωνιστούν, χωρίς να ενημερώσουν έγκαιρα την Επιτροπή Πρωταθλημάτων, θα επιβαρύνονται τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση – ημεραργία – μετακίνηση Διαιτητών – Κριτών).

 

Γ) ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ          

1) Οι αγώνες διεξάγονται με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. σύμφωνα με το αρθρ. 22, παρ. 9 του Ν. 4049/23-02-2012 και την ΑΔΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ, χορηγεί ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου ( Δ/ση: Μαινάλου & Σέκερη / 22100 Τρίπολη , Τηλ. : 2710-234456, Fax : 2710-234492 .

 - Κάθε σωματείο είναι υποχρεωμένο πριν την έναρξη των αγώνων του οικείου Πρωταθλήματος, να υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας διεξαγωγής των αγώνων του.

 

Στην αίτηση θα επισυνάπτεται:  1ον) Το πρόγραμμα των αγώνων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., 2ον)Η έγγραφη παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου που δηλώνει ως έδρα η κάθε ομάδα και 3ον) Η άδεια καταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, εφόσον αυτή έχει εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

- Τα Σωματεία υποχρεούνται να κοινοποιούν το πρόγραμμα  των αγώνων, στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

2) Τα σωματεία δεν δικαιούνται να διοργανώσουν φιλικούς αγώνες (Τουρνουά) χωρίς την έγκριση της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Είναι δε απαραίτητο να χρησιμοποιούνται σ΄ αυτούς τους αγώνες, επίσημοι Διαιτητές και Κριτές, οι οποίοι θα ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π.,  σύμφωνα με το Ν. 2725/99 ΤΟΥ ΑΡΘΡ. 44, ΠΑΡ. 4.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τα Σωματεία θα καλούνται σε απολογία στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.   

 

Δ) ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και θεώρηση εισιτηρίων κ.λ.π.) ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία.

Η τιμή εισιτηρίου για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Γυναικών, ορίζεται έως τρία  (3) ευρώ.

Τα σωματεία που θα έχουν την οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να σφραγίσουν στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ)  η τιμή των οποίων απαγορεύεται να υπερβαίνει τα τρία (3) ευρώ.

 

Ε) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

          Η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., η οποία σε συνεργασία με τα γηπεδούχα σωματεία, θα χορηγεί την άδεια τηλεοπτικών μεταδόσεων σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό τηλεοπτικό μέσο (τηλεόραση – διαδίκτυο -  internet κ.λ.π.)

         Η άδεια τηλεοπτικής μετάδοσης, χορηγείται μετά από υποβολή εγγράφου σχετικού αιτήματος και η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να επιδεικνύεται πριν την έναρξη του αγώνα, στο γηπεδούχο σωματείο.

 

ΑΡΘΡΟ 13ο ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος Γυναικών, θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες  SPALDING (size 6).

 

ΑΡΘΡΟ 14ο ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία ότι,  θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την παρουσία Ιατρού, κατά την διάρκεια των αγώνων.

 

ΑΡΘΡΟ 15ο ΕΠΑΘΛΑ

Στην πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο, στις δε αθλήτριές της διπλώματα με χρυσά μετάλλια.

 

ΓΕΝΙΚΑ

 

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ., τη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και την παρούσα, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση, αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

 

 

 

 

 

 

 

                                                            Επίσημος χορηγός

                                                                                    2016-2017

 
 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων