ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Η ειδική προκήρυξη της Α' Ανδρών!

Διαβάστε στο a-s την ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Ανδρών της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

 

Αναλυτικά:

 

 

       ΕΝΩΣΗΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ                                                                                   CENTRAL & SOUTH

   ΣΩΜΑΤΕΙΩΝΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΝΟΤΙΑΣ                                                                                  PELOPONNISE UNION

                 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                                                                 OF BASKETBAL CLUBS

ΜΑΙΖΩΝΟΣ 57 - 241 32 ΚΑΛΑΜΑΤΑ                                                              MAIZWNOS 57 – 241 32 KALAMATA

      ΤΗΛ. – ΦΑΞ (27210-)93433 /80954                                                             TEL.. – FAX (27210-) 93433 /80954

 

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Ε.Ο.Κ.)

Website : www.ekaskenop.gr / E-mail : [email protected]

 

 

Αριθ. Πρωτ. 478                                                                                                        Καλαμάτα 23/09/2016        

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017

 

        Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου, του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ., του καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2016-2017

 

 

               Π ρ ο κ η ρ ή  σ ο υ μ ε

 

Το Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ περιόδου 2016-2017 με τους εξής όρους :

 

ΑΡΘΡΟ 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, δικαιούνται να λάβουν μέρος τα πιο κάτω δώδεκα σωματεία: 1) Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ, 2) Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑΣ, 3) Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980, 4) Α.Π.Σ. ΑΚΑΔΗΜΟΣ, 5) Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 6) Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ, 7) Κ.Ο.Μ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ,

 8) Ν.Ο. ΠΥΛΟΥ, 9) Σ.Α.Κ. Ο ΑΤΛΑΣ, 10) Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ, 11) ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ., 12) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

 

ΑΡΘΡΟ 2ο : ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ & ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Α) Οι δηλώσεις Συμμετοχήςτων Σωματείων, πρέπει να υποβληθούν στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Μαιζώνος 57,Καλαμάτα) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων (άρθρο 28).

Υποβολή Δηλώσεων με επιφυλάξεις, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, με ποινή αποκλεισμού από το Πρωτάθλημα.

Β)  Η Έναρξη του Πρωταθλήματος ορίζεται το Σάββατο 12             Νοεμβρίου  2016.   

Γ) Η κλήρωση των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σκάλας, παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

 

ΑΡΘΡΟ 3ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ θ διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Α)   Α΄ ΦΑΣΗ  :

Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Β) Β΄ ΦΑΣΗ  :

1.    Οι τέσσερις πρώτες ομάδες σύμφωνα με την κατάταξη της Α΄ ΦΑΣΗΣ, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε αγώνες PLAY-OFF, με το σύστημα 1-4 και 2-3.

 

 

 

 

Νικήτριες  των ημιτελικών αγώνων των PLAY-OFF, θα θεωρούνται οι ομάδες που θα πετύχουν τρεις έναντι μηδενός νίκες (3-0), τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες(3-1) ή τρεις νίκες σε πέντε αγώνες (3-2).

Στη Β΄ ΦΑΣΗ  του Πρωταθλήματος  μεταφέρονται τα αποτελέσματα των αγώνων της Α΄ ΦΑΣΗΣ.

·         Οι νικήτριες ομάδες των ημιτελικών θα παίξουν στον τελικό του Πρωταθλήματος με το σύστημα που αναφέρεται στην παράγραφο 1 του ίδιου άρθρου.

·         Οι ηττημένες των ημιτελικών θα παίξουν για τις θέσεις 3-4 σε μονό αγώνα, στην έδρα της ομάδας που προηγείτο στην τελική βαθμολογία της Α΄ φάσης.

·         Η βαθμολογία των ομάδων στις θέσεις 1-4  της Α΄ ΦΑΣΗΣ θα καθορίζει και την έδρα του (1ου) αγώνα των PLAY-OFF. Οι αγώνες θα διεξάγονται εναλλάξ στις έδρες των ομάδων.

 

- Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή, που κατέλαβε την πρώτη θέση, στη  τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος.

 

Σε περίπτωση που η πρώτη ομάδα της τελικής βαθμολογίας της Α΄ Φάσης, έχει διαφορά  πέντε (5) βαθμών από τη δεύτερη (2η) ομάδα, ΔΕΝ θα διεξαχθούν οι αγώνες των play-offs. Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή που κατέλαβε την πρώτη θέση στη  τελική βαθμολογία της Α΄ φάσης του Πρωταθλήματος.

 

Γ) Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Σάββατο ή Κυριακή ή άλλη μέρα εφόσον η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος θεωρήσει αυτό απαραίτητο.

To Δ.Σ. της  Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής μέσα στην ίδια εβδομάδα στην περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο.

Το σωματείο που μετακινείται, υποχρεούται να είναι εμπρόθεσμα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, με δική του ευθύνη, ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησής του.

Σε περίπτωση έκτακτων καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις), το σωματείο που δεν θα είναι εμπρόθεσμα στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, είναι υποχρεωμένο να προσκομίσει μέσα σε (48) ώρες απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικάμόνο από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειακές Ενότητες : Μεσσηνίας – Αρκαδίας – Λακωνίας).

 

ΑΡΘΡΟ 4ο : ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Στο Πρωτάθλημα δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου.

Οτιδήποτε αφορά στα δελτία ταυτότητας αθλητών αναφέρεται στο άρθρο 41 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. πλην του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33 παρ. 9 του Ν. 2725/1999 (ισχύς ενός έτους).

 

          1) Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, έχουν δικαίωμα να δηλώνουν μέχρι οχτώ(8) αθλητές στο φύλλο αγώνα, (γεννηθέντες το 1985 και μεγαλύτερους).

          2) Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν  δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι δύο (22) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1994 και νεότεροι και δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι (20) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1996 και νεότεροι ή μέχρι τέσσερις(4)αθλητές κάτω των είκοσι( 20) ετών, εκ των οποίων ο ένας (1) αθλητής ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
 
 
 
 
                   3) Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ  20 και 22 ΕΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ  ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Η ΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ.
          Για την εφαρμογή των ανωτέρω, αρμόδιοι είναι οι Διαιτητές και ο Κομισάριος του αγώνα. Σε περίπτωση μη τήρησής τους, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το υπαίτιο Σωματείο θα μηδενίζεται.
          Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζονται τα ανωτέρω, η Επιτροπή Πρωταθλήματος, θα πραγματοποιεί ενδελεχή έλεγχο στα Φύλλα Αγώνων και ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ Η ΥΠΑΙΤΙΑ ΟΜΑΔΑ, έστω και αν η αντίπαλη δεν  έχει υποβάλλει ένσταση.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο  : ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

 Οι Προπονητές των ομάδων, για να μπορούν να καθοδηγούν την ομάδα τους κατά τη διάρκεια του αγώνα, πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση 1167/18-03-2005.

Σε περίπτωση που στους αγώνες οι Προπονητές δεν διαθέτουν ταυτότητα από Σ.Ε.Π.Κ., επικυρωμένη για το έτος 2016-2017, τότε οι Κομισάριοι  και οι Διαιτητές των αγώνων δεν θα επιτρέπουν την συμμετοχής τους, στους αγώνες των ομάδων τους.

Ο αριθμός Ταυτότητας θα αναγράφεται υποχρεωτικά στο Φύλλο Αγώνος, δίπλα στο ονοματεπώνυμο του Προπονητή.

Επίσης είναι  ασυμβίβαστη η ιδιότητα του Προπονητή και κόουτς με την ιδιότητα του αθλητή, σύμφωνα με το άρθρο 31, παρ. 11 του Ν. 2725/1999 και τα άρθρα 75&4 του Ν. 3057/2002.

Οι Προπονητές (Coach) και οι Βοηθοί Προπονητές (AssistantCoach), θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι κατά την διάρκεια των αγώνων.

- Η μη τήρηση των παραπάνω, θα επιφέρει τις σύμφωνα με το Νόμο κυρώσεις

 

ΑΡΘΡΟ 6ο : ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ :

Τα σωματεία που αγωνίζονται, θα φορούν εμφανίσεις σύμφωνα με τα άρθρα 42 & 43 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι  υποχρεωτική η αλλαγή της από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.

Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα στις φανέλες των αθλητών, να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 4 μέχρι και το 19.

- Στις εμφανίσεις των ομάδων επιτρέπεται όπως ορίζει και ο κανονισμός της FIBA τρεις(3) διαφημίσεις, δύο(2) στην φανέλα εμπρός και πίσω και μία(1) στο σορτς εμπρός και δεξί πόδι.

- Σε περίπτωση παράβασης του ανωτέρω επιβάλλονται οι παρακάτω πειθαρχικές ποινές :

α)Στην πρώτη παράβαση επιβάλλεται η ποινή της αυστηρής επίπληξης.

β)Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης ενός(1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος όπου συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2016-2017

 

ΑΡΘΡΟ 7ο : ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, κάθε σωματείο της Α΄ Κατηγορίας υποχρεούται να υποβάλει στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το Κλειστό Γήπεδο, που προτείνει σαν έδρα του.

Εάν κάποιο σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει Κλειστό Γήπεδο σαν έδρα του, οι αγώνες του θα τελούνται σε γήπεδα που θα ορίζονται από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

 

 

 

 

 

 

ΑΡΘΡΟ 8ο :   ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ.

Αγώνας ο οποίος αναβάλλεται για οποιοδήποτε λόγο θα διεξάγεται την Τετάρτη που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική ( χρονικό διάστημα 11 ημερών).

-Διευκρινίζεται επίσης ότι, ΔΕΝ θα χορηγείται αναβολή αγώνων, λόγω συμμετοχής αθλητών σε σχολική εκδρομή.

 

ΑΡΘΡΟ 9ο : ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζονται από το άρθρο 54 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ., πρέπει δε να υποστηριχθούν με υπόμνημα μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από ταχυδρομική επιταγή, με το ποσό των 100,00 €.

α) Οι ενστάσειςπου αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από το Πρωτοβάθμιο Όργανο της Κ.Ε.Δ. – ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις, εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε..ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π..

γ) Οι ενστάσεις για την αντικανονική συμμετοχή των (4) τεσσάρων αθλητών (2 κάτω των 22 & 2 κάτω των 20 ετών) θα υποβάλλονται πριν το κλείσιμο του φύλλου αγώνος.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου α΄, ασκούνται ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Οργάνου της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και συνοδεύονται από παράβολο 200,00 €.

Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου β΄, ασκούνται ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ.

 

Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα, καθώς και οι αθλητές τους, συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια, για την επίλυση των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή, ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ. (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. , Σωματείων και Αθλητών), μόνο τα Διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές, απαγορευμένης  ρητώς κάθε προσφυγής στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

 

Σε περίπτωση που σωματείο προσφύγει στα Πολιτικά Δικαστήρια για θέμα ερμηνείας κανονισμών ή της παρούσης, μηδενίζεται για όλους τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος για το οποίο έγινε προσφυγή και αποκλείεται από όλα τα Πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου, στα οποία δικαιούται να συμμετάσχει.   

 

ΑΡΘΡΟ 10ο:  ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ-ΚΥΡΩΣΕΙΣ

α) Tα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό των Πρωταθλημάτων, οι δε διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες, οι αθλητές των σωματείων, καθώς και οι προπονητές, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα αθλητικό Νόμο και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

 

β) Τα συμμετέχοντα, στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, σωματεία, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν στo Πρωτάθλημα Παίδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ανδρών που συμμετέχουν.

γ) Στα συμμετέχοντα στο Πρωτάθλημα σωματεία, εφ΄ όσον δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ και δεν ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ σ΄ αυτό ή συμπληρώσουν δύο (2) μηδενισμούς, θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ανδρών που συμμετέχουν.        

 

 

 

δ) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Σ΄  ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΣ (1) ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017 ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ  ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2017-2018.

 

ε) Σε περίπτωση που αθλητές, παράγοντες, προπονητές ή φίλαθλοι σωματείου προκαλέσουν σωματική ή υλική βλάβη σε Διαιτητή ή Κριτή, το υπεύθυνο σωματείο υποχρεούται να αποκαταστήσει την προσκληθείσα βλάβη, πέραν των άλλων ποινών που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Η εκτίμηση της δαπάνης γίνεται με όποιο πρόσφορο τρόπο αποφασίσει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Η καταβολή της δαπάνης γίνεται εντός (3) ημερών από την λήψη της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και σε περίπτωση άρνησης το Σωματείο ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για τις επόμενες δυο αγωνιστικές από την λήξη της προθεσμίας καταβολής  (άρθρο 82 και 88 των Κανονισμών).

στ) Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. δικαιούται να χρησιμοποιήσει διαιτητές άλλων συνδέσμων πλην του συνδέσμου Κεν/κης και Νότιας Πελοποννήσου, εφόσον κριθεί σκόπιμο εξ’ αιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές, προπονητές, παράγοντες ή φίλαθλοι σωματείου για το τμήμα  ή τα τμήματα του σωματείου που προκάλεσε επεισόδια σε βάρος Διαιτητών ή Κριτών.

Το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την τέλεση του αγώνα, στον οποίο έχουν ορισθεί διαιτητές και κριτές άλλων συνδέσμων, να καταβάλει τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση-ημεραργία-μετακίνηση),διαφορετικά ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.

 

ΑΡΘΡΟ 11ο  : ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΑΝΟΔΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Α) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Για τη βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρ. 47 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους-ες των δύο (2) παικτών-τριών / άρθρο 21Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

Β)ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46, παρ. 3γ καιπαρ.4.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες – ήττες – μηδενισμοί).        

Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν. 

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση το πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη. 

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.   

 ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.   

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.

Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.            

 

Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE ) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.   

 

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 – παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.  

- Αντιθέτως εφόσον η αποχώρηση συντελεσθεί κατά τη διάρκεια του Β΄ γύρου, τα αποτελέσματα των αγώνων του πρώτου γύρου, παραμένουν ισχυρά και λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

- Η ανωτέρα ρύθμιση εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις που ομάδες δεν προσήλθαν να αγωνισθούν ή τιμωρήθηκαν με μηδενισμό σε δύο (2) αγώνες, τηρουμένης της κατά τα άνω διάκρισης του χρονικού σημείου, κατά το οποίο συντελέσθηκαν οι παραβάσεις.

 

Γ) ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Γ΄  ΕΘΝΙΚΗ 

Η πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών ανέρχεται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

 

Δ) ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1. Στην Α΄ Κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ, την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, θα ανέλθουν (2) δύο ομάδες. Οι πρώτες της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων της Β κατηγορίας.

2. Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα της περιφέρειας μας από την Γ΄ Εθνική, λόγω αποχώρησης ή λόγω ποινής  συνέπεια μηδενισμού, θα πάρει μέρος στην επόμενη Β΄  Κατηγορία Ανδρών και την θέση της στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών, την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, θα πάρει η νικήτρια του αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση των δύο ομίλων της Β΄ Κατηγορίας Ανδρών.

 

Ε) ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1.    Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα της περιφέρειάς μας από την Γ΄ Εθνική, θα υποβιβασθούν δύο ομάδες από την Α΄ Κατηγορία Ανδρών ( 11η  & 12η της τελικής βαθμολογίας).

2.    Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα της περιφέρειας μας από την Γ΄ Εθνική, λόγω αποχώρησης ή λόγω ποινής  συνέπεια μηδενισμού, θα πάρει μέρος στην επόμενη Β΄  Κατηγορία Ανδρών και την θέση της στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών, την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, θα πάρει η νικήτρια του αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση των δύο ομίλων της Β΄ Κατηγορίας Ανδρών. Σε αυτήν την περίπτωση από την Α΄ Κατηγορία Ανδρών θα υποβιβασθούν δύο ομάδες (11η & 12η της τελικής βαθμολογίας). 

3.    Εάν δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα της περιφέρειάς μας από τη Γ΄ Εθνική, θα υποβιβασθεί μία ομάδα από την Α΄ Κατηγορία Ανδρών (12η της τελικής βαθμολογίας).

 

·      Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θεσμοθετημένος (σταθερός) αριθμός των ομάδων κάθε κατηγορίας, μειώνεται λόγω αποχωρήσεως ή λόγω επιβολής ποινής υποβιβασμό, συνέπεια μηδενισμού ως και συγχώνευσης ομάδων της ιδίας ή ανώτερης κατηγορίας, συμπληρώνεται από ομάδες της αμέσως κατά περίπτωση κατώτερης κατηγορίας, αφού προηγουμένως συντελεσθεί ο υποβιβασμός και η άνοδος του αριθμού των ομάδων που προβλέπεται από τις οικίες προκηρύξεις.

 

ΑΡΘΡO 12ο : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

A) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.

 

 

 

B) ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ

        Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.

       Οι Διαιτητές -  Κριτές  και Κομισάριοι των αγώνων, ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.,   

  Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει τη Γραμματεία των αγώνων, θέτοντας αυτούς στη διάθεση της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π..

      Σε περίπτωση που το γηπεδούχο σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.

     Τα Σωματεία που δεν κατέβουν ν΄ αγωνιστούν, χωρίς να ενημερώσουν έγκαιρα την Επιτροπή Πρωταθλημάτων, θα επιβαρύνονται τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση – ημεραργία – μετακίνηση Διαιτητών – Κριτών).

Γ) ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ                                                                                            

1) Οι αγώνες διεξάγονται με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. σύμφωνα με το αρθρ. 22, παρ. 9 του Ν. 4049/23-02-2012 και την ΑΔΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ, χορηγεί ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου ( Δ/ση: Μαινάλου & Σέκερη / 22100 Τρίπολη , Τηλ. : 2710-234456, Fax : 2710-234492 .

 - Κάθε σωματείο είναι υποχρεωμένο πριν την έναρξη των αγώνων του οικείου Πρωταθλήματος, να υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας διεξαγωγής των αγώνων του.

 

Στην αίτηση θα επισυνάπτεται:  1ον) Το πρόγραμμα των αγώνων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., 2ον)Η έγγραφη παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου που δηλώνει ως έδρα η κάθε ομάδα και 3ον) Η άδεια καταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, εφόσον αυτή έχει εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

- Τα Σωματεία υποχρεούνται να κοινοποιούν το πρόγραμμα  των αγώνων, στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

2) Τα σωματεία δεν δικαιούνται να διοργανώσουν φιλικούς αγώνες (Τουρνουά) χωρίς την έγκριση της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Είναι δε απαραίτητο να χρησιμοποιούνται σ΄ αυτούς τους αγώνες, επίσημοι Διαιτητές και Κριτές, οι οποίοι θα ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π.,  σύμφωνα με το Ν. 2725/99 ΤΟΥ ΑΡΘΡ. 44, ΠΑΡ. 4.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τα Σωματεία θα καλούνται σε απολογία στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.   

Δ) ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και σφράγιση εισιτηρίων κ.λ.π.) ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία.

Η τιμή εισιτηρίου για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, ορίζεται έως πέντε (5) ευρώ.

Τα σωματεία που θα έχουν την οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να σφραγίσουν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) η τιμή των οποίων απαγορεύεται να υπερβαίνει τα πέντε (5) ευρώ.

 

 

 

 

 

 

Ε) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

          Η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., η οποία σε συνεργασία με τα γηπεδούχα σωματεία, θα χορηγεί την άδεια τηλεοπτικών μεταδόσεων σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό τηλεοπτικό μέσο (τηλεόραση – διαδίκτυο -  internet κ.λ.π.)

         Η άδεια τηλεοπτικής μετάδοσης, χορηγείται μετά από υποβολή εγγράφου σχετικού αιτήματος και η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να επιδεικνύεται πριν την έναρξη του αγώνα, στο γηπεδούχο σωματείο.

      

ΑΡΘΡΟ 13ο  : ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας, θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες SPALDING(SIZE 7), μη εφαρμοζόμενης της παρ. 5 του αρθρ. 37, των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

 

ΑΡΘΡΟ 14ο : ΙΑΤΡΟΙ  ΑΓΩΝΩΝ

Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία ότι,  θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την παρουσία Ιατρού, κατά την διάρκεια των αγώνων.

 

ΑΡΘΡΟ 15ο : ΕΠΑΘΛΑ 

Στην Πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο, στους δε αθλητές της διπλώματα και χρυσά μετάλλια.

 

ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ., τη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και την παρούσα, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση, αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                            Επίσημος χορηγός

                                                                                    2016-2017

 
 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων