ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Λαμπρόπουλος: "Είναι ωραία στον Αρκαδικό"

Kαλεσμένος του Βασίλη Σκουντή ήταν ο Φώτης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή "Pick n' Roll" του OTE Sport 4, ο οποίος αναφέρθηκε στον Αρκαδικό, στους στόχους του, αλλά και στην μακρόχρονη καριέρα του στην Ισπανία.

Διαβάστε ατάκες από τα όσα ανέφερε στην τηλεοπτική συνέντευξη:

 

->Τίτλος τιμής για το ότι έπαιξε 10 χρόνια στον ισπανικό πρωτάθλημα: " Ήταν δύσκολο στην αρχή. Συνηθίζεις.  Μετά έκατσα λίγο στην  Ελλάδα.

 

->" Δεν είχα τα πατήματα που είχαν  τα άλλα παιδιά.  Τα πολλά ματς, τα έκανα στην Ισπανία."

 

->Ομάδα σταχτοπούτα...ο Αρκαδικός;  "Προσαρμοζόμαστε. Βρήκα στην Τρίπολη τον Άκη Καλλινικίδη, ήταν εκεί ο  αρχηγός ο Γιώργος ο Κοψαύτης, ήταν και ο Χριστόφορος (σ.σ: Στεφανίδης). Ήρθα εγώ, ήρθε μετά και ο Καββαδάς. Μετά άλλαξαν και οι ξένοι. Πιστεύω ότι βρίσκουμε καλύτερα σιγά-σιγά ο ένας τον άλλο." 

 

->"Θέλει χρόνο. Έχουμε μπει στο σωστό δρόμο, ώστε να δείξουμε κάτι καλύτερο στην συνέχεια". 

 

->"Μπήκαν μαζεμένα τα τρίποντα στην Πάτρα. Γενικά σουτάρουμε. Ή θα τα βάλεις όολα, ή θα τα χάσεις  όλα".

 

->"Στην Πάτρα είχα παίξει στην Γ' Εθνική με την Απολλωνιάδα. Δεν είχα παίξει ποτέ στον Απόλλωνα".

 

->"Στατιστικά είναι καλά. Αλλά δεν λέει τίποτα το στατιστικό. Κάναμε μια εκτός έδρας νίκη. Είχαμε χάσει το  ένα ματς στον πόντο. Πρέπει να κερδίσουμε τα άλλα ματς".

 

->"Έχουμε την πίεση να παίξουμε το μπάσκετ που πρέπει και που μπορούμε να παίξουμε".

 

->"Είχαμε πάρει  το Πανελλήνιο στο Εφηβικό πρωτάθλημα. Είχαμε πάει στον τελικό του παιδικού πρωταθλήματος. Έχουν στην Ισπανία πολύ μεγάλο πρόγραμμα για τους μικρούς που  παίζουν από 16 χρονών στην ACB που εδώ αργεί. Εκεί παίρνουν χρόνο συμμετοχής και αυτό είναι πολύ σημαντικό".

 

->Πως αντέδρασε η ισπανική πιάτσα όταν ο Ρενέσες έβαλε τον Ρούντι σε ηλικία 16 χρονών να παίξει;

->"Επειδή εκείνη την εποχή ήμουν ταλέντο, μπήκαν στην λογική ότι αφού σου κάνει την δουλειά γιατί να τον διώξεις;  Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι,  θα παίξεις κανονικά. Είναι κάποιοι παίκτες που  κάπως έτσι  ξεκινάνε".

 

 

->"Πρέπει να δίνουμε στον καθένα ευκαιρίες. Είναι όλοι παίκτες και όλοι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και όλοι να μπορέσουν να είναι σωστοί άνθρωποι".

 

->Πως προέκυψε η Ισπανία; "Το 2003, ήθελα να φύγω στο Ματαρόν. Μια δύο χρονιές, δεν μπορούσα να πάω  στον Απόλλωνα γιατί είναι  σαν να μου κρατούσαν το δελτίο. Ήταν και οι ομάδες τσακωμένες στην Πάτρα.  Πήγα να δοκιμαστώ. Ήθελα  να φύγω. Ήμουν 21 χρονών. Δεν ήξερα ισπανικά. Στην αρχή ήταν δύσκολα. Εκεί ήταν στην μέση της σεζόν.  Μίλαγαν φουλ καταλανικά, αλλά μπασκετικά ήταν όλα καλά."

 

->"Δεν το περίμενα. Σκεφτόμουν ότι μου άρεσε το μπάσκετ και ότι αυτό ήθελα να κάνω. Όσο πιο πολύ μείνεις, τόσο το καλύτερο".

 

-"Ευτυχώς έπαιξα με Λάζαρο Παπαδόπουλο και Τσαϊρέλη, αλλά δεν κάτσαμε πολύ στο τέλος".

 

->"Είχε τελειώσει το συμβόλαιο. Πέρναγαν οι μήνες. Άλλαξε η ομάδα. Έφυγαν 4 παίκτες, έφεραν άλλους 4 νέους παίκτες. Άλλαξε ο σχεδιασμός"

 

->"Όταν σε βλέπει ο κόσμος στον δρόμο, σε χειροκροτούν. Είναι όλοι μαζί. Έχουν το νησιώτικο κλάσικο"

 

->"Είναι πιο χαλαροί σε ρυθμούς. Ο καιρός εκεί δεν έχει ποτέ χειμώνα, αλλά είναι μακριά. Είναι σαν να πας σε άλλη χώρα".

 

->"Μου αρέσει ο Ρέγες τα τελευταία 1-2 χρόνια και με Ναβάρο, Λιουλ, Ρούντι...Είναι διαφορετικά, σαν να λες Σπανούλης, Διαμαντιδης κλπ. Το τοπ."

 

->"Είναι πιο χαλαρά. Δεν δίνουν σημασία στο σφύριγμα, στην μία φάση. Και μετά λένε θα παλέψουμε,  θα παίξουμε μια άμυνα. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε το ματς. Εδώ είναι άλλη νοοτροπία. Ισχύει ότι εδώ φταίει την μία ο ένας, την άλλη ο άλλος. Παίζει ρόλο..."

 

->" Δεν είμαι καθαρό 5αρι. Είμαι περισσότερο 4άρι-προς 5. Στην Ισπανία ρόλο έχει η ταχύτητα. Είναι διαφορετικές οι άμυνες.  Αν μπορείς να παίξεις και ταιριάζεις...".

 

->" Ήταν οι συνθήκες της κάθε ομάδας. Ήταν το running gun, στην Κανάρια ήταν και το ULEB CUP . Μετά στην Ελλάδα είχαμε άλλο στυλ.. Στην  Ισπανία είχε πολύ τρέξιμο."

 

->"Λόγω οικονομικών προβλημάτων έφυγα από τον Ηρακλή. Αν έχεις οικογένεια και δεν έχεις άλλο μέσο  να ζήσεις...

 

->"Οικογένεια έκανα στην Ισπανία. Είναι Ελληνίδα".

 

->"Είχαν τραυματία στην Κρεμόνα που με ήθελε και έκατσα ένα μήνα".

 

->"Στον Αρκαδικό ήξερα τον προπονητή περισσότερο. Η Τρίπολη είναι και πιο κοντά στην Πάτρα. Ο Καστρίτης ήταν στην Πάτρα. Απλά κάνω αυτό που μου αρέσει, να βοηθάς σε μια ομάδα."

 

->"Είναι πιο οικογενειακά με τους ανθρώπους στην Τρίπολη. Στην Ισπανία αυτό δεν το έχεις.  Όπως το άντε να πάμε για καφέ. Πιο πολύ στο σπίτι με οικογένεια. Στην Ισπανία, δεν έχουν τον καφέ ή την εφημερίδα. " 

 

-" Είμαι πολλά χρόνια έξω. Ζεις. Πρέπει να τα κάνεις όλα μόνος σου. Είναι κάπως καλύτερα για μετά".

 

->"Περιμένουν να μάθεις πολύ γρήγορα την γλώσσα. Έχουν την ίδια νοοτροπία με εμάς. Μιλάνε μόνο ισπανικά. Δεν είναι κακό. Εξαρτάται την νοοτροπία και φιλοσοφία του καθενός".

 

->"Έχουν έρθει, Σέρβοι κλπ. Εκτιμούν στους Έλληνες μπασκετμπολίστες ότι είναι πρόθυμοι και οτι παίζουν για την ομάδα και τον  προπονητή. Αυτό πιστεύω.".

 

->"Είναι δύσκολο. Κοιτάνε στην Ισπανία, να έχεις παίξει πολλά χρόνια στο μπάσκετ. Να έχεις λίγη εμπειρία ώστε να κάνεις πολλά πράγματα".

 

->"Ναι Βλέπω ΝΒΑ. Είναι βέβαια και η διαφορά ώρας. Είναι άλλο πράγμα αυτό που κάνουν".

 

->"" Οι Golden State Wariors, πάνε όπως σταμάτησαν πέρυσι. Είναι μια ομάδα που χαίρεσαι να τους βλέπεις, σημειώνουν πολλούς πόντους και παίζουν θεαματικό μπάσκετ".

 

->"Πρώτος μου προπονητής ήταν ο Μάργκαλ που ήταν πρώτος προπονητής στην Μπανταλόνα. Τότε είχε τον Ρούμπιο και του άρεσε να βλέπει τις μικρές ηλικίες".

 

->"Είναι διαφορετικό ναι. Στην ACB, είναι λίγο περίεργα. Άλλο θέλει ο ένας προπονητής και άλλο, ο άλλος. Είναι όπως ο Έλληνας προπονητής θέλει διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα ο ένας θέλει την βοήθεια κοντά στον άλλο, ενώ στην Ισπανία θέλουν περισσότερο το ένας εναντίον ενός.

 

->"Είναι πιο πολύ στρατηγική. Πρέπει να μάθεις στον κάθε παίκτη τι θες να παίξει. Στην Ισπανία δεν παίζουν πάντα ζώνη. Εδώ είναι διαφορετικά"

 

->"Κάναμε ένα τηλεοπτικό γύρισμα με τον Γκασόλ.  Ο Pau είναι διαφορετικό στυλ από τον αδερφό του, άλλο feeling  κοντά στο καλάθι. Μπασκετικη οικογένεια...".

 

->"Είναι ωραία στον Αρκαδικό. Είναι καλοί άνθρωποι. Θα την σώσουμε την παρτίδα. Είναι πολύ νωρίς.  Όλοι οι μικροί έχουν νίκες  και θα είναι πιο δύσκολα" 

 

 

->" Το μπάσκετ ανεβαίνει. Στην Α2 και στην Α1. Υπάρχουν Έλληνες που παίζουν ακόμα σε καλό επίπεδο και οι ομάδες τους να τους προβάλλουν".

 

->" Το κάνουμε όσο δεν το ξέρουμε ακόμα. Να προσέχουμε και να έχουμε υγεία.".

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων