ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Γεμίστε το!

"Ναι, αυτή είναι η σημαντικότερη νίκη μας στην ιστορία. Μέχρι τον επόμενο αγώνα", είχε δηλώσει στους εκπροσώπους του Τύπου ο Νίκος Γκάλης, μετά τη νίκη της Εθνικής μας επί των Ιταλών στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ του 1987.

Ελπίζουμε την ίδια ακριβώς ρήση να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε καλαθοσφαιριστής του Αρκαδικού με το τέλος της σαββατιάτικης αναμέτρησης (31/1, 17:00, "ζωντανά" από τον Αρκαδία 93.8 και live από το a-s) με την Δόξα Λευκάδας στο ΔΑΚ Τρίπολης.

Πριν 27 χρόνια, η Εθνική μας είχε επικρατήσει με 90-78 στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ του 1987, σε ένα ιστορικό καλοκαίρι το οποίο εδραίωσε το άθλημα της καλαθοσφαίρισης στην χώρα μας, αφού η Εθνική μας επικράτησε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης με 103-101 της τότε ΕΣΣΔ και έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων...

Για την ιστορία ο μεγάλος Νίκος Γκάλης είχε σημειώσει 38 πόντους (με ένα εύστοχο τρίποντο) και μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη ο οποίος είχε σημειώσει 22 πόντους (με 4 εύστοχα τρίποντα) σημείωσαν τους 70 από τους 90 πόντους της Εθνικής μας.

Ελλάδα: Γκάλης 38(1), Γιαννάκης 22(4), Καμπούρης 14, Φασούλας 9, Ιωάννου 4, Χριστοδούλου 3(1).

Ιταλία: Μοντέκι 5(1), Τζεντίλε 5(1), Μανίφικο 14, Τονούτ 12, Κόστα 4, Βιλάλτς 5(1), Ρίβα 23(3), Μοραντότι 2, Καρέρα 8, Μπρουμαμόντι
 

 

Τι σχέση έχει τώρα,  η Εθνική μας ομάδα του 1987 με τον Αρκαδικό του 2015;

Έχει και παραέχει αφού οι δύο ομάδες έκαναν την υπέρβαση για τα δεδομένα της εποχής τους,  (για την ακρίβεια ο Αρκαδικός κάνει φέτος την δική του υπέρβαση) και στην ρήση του Νίκου Γκάλη μπορούμε να διακρίνουμε την σημασία ενός αγώνα μπάσκετ για δύο ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Για τον Αρκαδικό του Γιάννη Καστρίτη και των Καρύδα, Χατζή, Καλλινικίδη και Τζόρτζεβιτς, η αναμέτρηση είναι κομβικής σημασίας.

Κι αυτό γιατί:

α) Φέρνει ακόμα πιο κοντά τον Αρκαδικό στο όνειρο της ανόδου στην Α1.. Κάθε νίκη είναι ένα βήμα που φέρνει τον Αρκαδικό πιο κοντά στον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το εισιτήριο της ανόδου στην Basket League της ερχόμενης σεζόν....

β) Με νίκη ο Αρκαδικός παραμένει στην πρώτη δυάδα του βαθμολογικού πίνακα της Α2 Ανδρών καί ίσως την "καπαρώσει" σε περίπτωση που του Λαύριο ηττηθεί  από τον Εθνικό και το Ψυχικό από το Παγκράτι....

γ) Ο Αρκαδικός διευρύνει το σερί των νικών στο 5-0 (Ηρακλής-Αρκαδικός 81-85, Αρκαδικός-Παγκράτι 85-71, Ψυχικό-Αρκαδικός 58-70, Αρκαδικός-Λιβαδειά 85-74) και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Λαύριο, το οποίο αντιμετωπίζει εκτός έδρας το επερχόμενο Σάββατο.

δ) Κάνει το 2-0 στις νίκες απέναντι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και έχει σαν στόχο και εκείνη την άνοδο στην Α1, μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην πρεμιέρα (72-73).

ε) Απομακρύνει ακόμα περισσότερο την ομάδα της Λευκάδας από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα καθώς η Δόξα Λευκάδας θα έχει 6 ήττες σε 13 αναμετρήσεις αφού έχει μία αναμέτρηση λιγότερη από τις υπόλοιπες ομάδες.  Και έξι ήττες για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό είναι ίσως αρκετές....

 

Στα συν του Αρκαδικού:

α) Παίζει εντός έδρας: Η αρκαδική ομάδα μετράει μόνο νίκες στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης, αν εξαιρέσει την ήττα της 2ης αγωνιστικής (από το Λαύριο με 50-61) .

β) Η υπέρ του προϊστορία:  Αν και δεν παίζουν ρόλο οι αριθμοί, ο Αρκαδικός θα φτάσει τις 5 νίκες απέναντι στην Δόξα Λευκάδας. Κι αυτό καθώς η προϊστορία των μέχρι σήμερα αναμετρήσεων τους ευνοεί τον Αρκαδικό που έχει τέσσερις νίκες (εκ των οποίων οι τρεις συνεχόμενες) και έχει ηττηθεί μόλις μία φορά (στη Λευκάδα) την αγωνιστική περίοδο 2011-2012.



Αναλυτικά τα παιχνίδια Αρκαδικού-Δόξα Λευκάδας έχουν ως εξής:
2014-2015: 73-72
2012-2013: 79-71, 83-79
2011-2012: 94-73, 65-71


Από την άλλη πλευρά, η Δόξα Λευκάδας με νίκη:

 

α) Παίρνει ρεβάνς από τον Αρκαδικό από την ήττα του πρώτου γύρου (72-73)...

β) Πλησιάζει στους δύο βαθμούς τον Αρκαδικό (23-21) και ταυτόχρονα ξαναμπαίνει στο "κόλπο" της ανόδου.

γ) Σε περίπτωση που νικήσει με τουλάχιστον δύο πόντους, έχει το "πάνω χέρι" απέναντι στον Αρκαδικό, σε περίπτωση που οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν, αφού θα παίξουν ρόλο οι διαφορές των δύο αναμετρήσεων.

δ) Απομακρύνει τον Αρκαδικό από την κορυφή καθώς αφενός μεν το Λαύριο (το οποίο παίζει εκτός έδρας με τον Εθνικό), αφετέρου δε το Ψυχικό (το οποίο υποδέχεται το Παγκράτι) καραδοκούν και ενδεχομένως να τον προσπεράσουν, περνώντας τον με ένα βαθμό (από 24 θα έχουν Λαύριο και Ψυχικό, από 23 ο Αρκαδικός).

Για τους προαναφερθέντες λόγους, το Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης οφείλει να ζήσει μεγάλες πιένες, καθώς δεν θα πρέπει να πέφτει... καρφίτσα!

Οι παίκτες του Αρκαδικού έχουν ανάγκη την δυναμική συμπαράσταση των φίλων της αρκαδικής ομάδας, πάντα μέσα σε ήρεμα και πολιτισμένα πλαίσια, καθώς οι παίκτες παίρνουν μεγαλύτερη ώθηση από τον "ζωντανό" φίλαθλο κόσμο ειδικά στα χρονικά σημεία που η μπάλα θα "καίει"....
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων