ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Κουκάκης: "Γιορτή το All Star Game, πάντα ήταν σε άλλο επίπεδο το μπάσκετ στην Ελλάδα"

Στο studio του Radio Arcadia 93.8 και στην εκπομπή του Χρήστου Καρνέζη, "Μπάλα κι άλλα", φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π, Σταύρος Κουκάκης το μεσημέρι της Τετάρτης (20/03).

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Αρχικά, ο Σταύρος Κουκάκης μίλησε για το επερχόμενο All Star Game της Ένωσης ενώ σχολίασε το επίπεδο του εφετινού πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας.

Ακόμα, προανήγγειλε εξελίξεις στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή μας ενώ δεν άφησε ασχολίαστα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ, συστήνοντας ψυχραιμία και καθαρό μυαλό.

Η κουβέντα έκλεισε με τις προβλέψεις του για την εφετινή Ευρωλίγκα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί περαστικά στον Γιώργο Μποροβήλο και να μιλήσει για τα... deja vu που είναι συνήθη στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Ήρθε η σειρά της Σπάρτης να πάρει την σκυτάλη των All Star παιχνιδιών στις 25/03/2019! Τα έσοδα από τις εκδηλώσεις θα διατεθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο τμήμα της Σπάρτης και ως μια πρώτη εκτίμηση, βλέπουμε μεγάλη κινητοποίηση από τους φίλους του μπάσκετ και έχουμε δεχτεί αρκετή βοήθεια στην προσπάθειά μας. Το όλο κόνσεπτ είναι μια γιορτή. Για 2η συνεχόμενη χρονιά ξεπεράσαμε τις 10.000 ψήφους καθώς στα πρότυπα του NBA ο φίλαθλος κόσμος μαζί με ορισμένους προπονητές αποφάσισαν πως θα στελεχωθούν οι δύο ομάδες. Το πρόγραμμα της ημέρας θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα με τον αγώνα επίλεκτων αθλητών αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ. Μετά το τέλος του αγώνα των ταλέντων, θα ακολουθήσει η παρουσίαση των ομάδων και οι χαιρετισμοί των επισήμων. Θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις των τιμώμενων προσώπων, του Γιώργου Καλατζή, ενός παίκτη που έκανε μεγάλη καριέρα σε Εθνική ομάδα, Παναθηναϊκό και Άρη. Θα βραβευτεί επίσης ο Λάκωνας προπονητής Χρήστος Σγουρίτσας που βρίσκεται στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων. Μετά θα έρθει το κυρίως πιάτο, με τον αγώνα ανάμεσα στις δύο All Star ομάδες ενώ στο ημίχρονο θα γίνει και ο διαγωνισμός τριπόντων με τους κορυφαίους μπόμπερ της Α1 κατηγορίας να διαγωνίζονται. Είναι ένας θεσμός για την Ένωση το All Star Game, μια εκδήλωση που τραβάει το ενδιαφέρον του κόσμου. Είναι μια γιορτή του μπάσκετ για την περιοχή μας στην οποία προβάλλονται οι κορυφαίοι του πρωταθλήματος μας, που γίνεται καλύτερο ποιοτικά από χρόνο σε χρόνο. Μακριά από εντάσεις και αντιπάθειες και αγωνιστικές σκοπιμότητες θέλουμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ! Να ευχαριστήσω το επιμελητήριο Λακωνίας για την συνδιοργάνωση του 3ου All Star Game καθώς και τον Ερυθρό Σταυρό".

Έχουμε και τεράστιο ντέρμπι την Κυριακή ανάμεσα σε Δρομείς και Ακάδημο...

"Και φέτος έχει γίνει ένα καλό πρωτάθλημα. Υπάρχουν ομάδες που έχουν ξεχωρίσει από το ξεκίνημα. Οι Δρομείς φαίνεται ότι είναι το μεγάλο φαβορί στην κατηγορία αλλά σαν Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ δεν μπορώ να πω περισσότερα. Το σημαντικό είναι να το απολαύσουν οι ίδιοι παίκτες και όσοι βρεθούμε στο γήπεδο".

Παρά τις δυσκολίες η Ένωση, οι ομάδες και οι παίκτες μας προσφέρετε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα αν και υπάρχουν προβλήματα όπως αυτά των υποδομών...

"Θα είναι χαρά μας οι τοπικές αρχές να βοηθήσουν σ' αυτό. Εμείς σαν ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, έχουμε κάνει συναντήσεις με την αυτοδιοίκηση και νομίζω σύντομα να έχουμε καλά νέα. Ηδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες. Επιτρέψτε μου να μην επεκταθώ αλλά υπάρχουν κινήσεις της Ένωσης σε συνεργασία με τον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Ξέρετε, δεν είναι εύκολο πράγμα να λέμε θέλουμε σήμερα κλειστό γυμναστήριο και αύριο να το έχουμε".

Να κλείσουμε μ' ένα σχόλιο για όσα συμβαίνουν γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ. Μια πιθανή αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ελληνικό πρωτάθλημα θα έχει αντίκτυπο στις χαμηλότερες κατηγορίες, εκεί που υπάρχουν τα φυτώρια και μελλοντικοί αθλητές;

"Πιθανώς να έχουν υπό μια έννοια. Για παράδειγμα ένα παιδί που ξεκινά να παίζει μπάσκετ σε μια μικρή ομάδα η οποία βέβαια δεν είναι μικρή γιατί το έργο που παράγεται από τις τοπικές ομάδες είναι τεράστιο, το κάνει με όνειρο να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα. Αρα δεν είναι καλό να φύγει μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός που είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρεσβευτές μας στο παγκόσμιο μπάσκετ. Νομίζω ότι χρειάζεται ψυχραιμία και πολλή σκέψη το όλο θέμα. Το μπάσκετ ξεχώριζε πάντα στην Ελλάδα από τα άλλα αθλήματα. Από τους παράγοντες, τους παίκτες, τους προπονητές. Ηταν σε άλλο επίπεδο διαχρονικά. Οσα συμβαίνουν τελευταία δεν αρέσουν σε κανέναν υγιή σκεπτόμενο φίλο του αθλήματος".

Ενας τέτοιος παράγοντας έφυγε χθες από τη ζωή, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος...

"Ενας μεγάλος παράγοντας που συνέδεσε το όνομα του μπάσκετ. Να δώσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου που σε τόσο μικρό διάστημα τα τρία αδέρφια έφυγαν από τη ζωή. Ειδικότερα ο Παύλος και ο Θανάσης που έκαναν μεγάλο τον Παναθηναϊκό και προσέφεραν στο ελληνικό μπάσκετ".

Μπορούν να προκριθούν στα play off της Ευρωλίγκα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός;

"Μακάρι να τα καταφέρουν και οι δύο. Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει καλύτερα ενώ ο Παναθηναϊκός είχε μείνει πίσω. Στις τελευταίες αγωνιστικές έχει βελτιώσει βέβαια, το αγωνιστικό του πρόσωπο ο Παναθηναϊκός ενώ ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια "κοιλιά". Οι τελευταίες αγωνιστικές θα είναι κρίσιμες. Μακάρι να πανηγυρίσει η Ελλάδα δύο προκρίσεις και γιατί όχι και κάτι μεγαλύτερο".

Κλείνοντας, μια ποδοσφαιρική ερώτηση. Εξι χρόνια μετά ο Αστέρας Τρίπολης αντιμετωπίζει και πάλι τον ΠΑΟΚ σε ημιτελικά Κυπέλλου. Μπορεί να το κάνει ξανά;

 

"Αρχικά να δώσω τις ευχές μου στον Πρόεδρο του Αστέρα που είχε μια μικροπεριπέτεια με την υγεία του. Είναι πολλά πράγματα ακριβώς όπως τότε. Πρώτο ματς στην Τούμπα, ρεβάνς στο Κολοκοτρώνης, τελικός 11 Μαίου! Στον αθλητισμό τα deja vu υπάρχουν, όπως και στη ζωή. Να ευχηθούμε στον Αστέρα να τα καταφέρει για 2η φορά! Έχει δύσκολο έργο αλλά στον αθλητισμό όλα γίνονται".

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων