ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Φασούλας: "Ανήκεις κάπου που ανήκουν πολύ λίγοι"

Ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε για το γεγονός πως μπήκε στο Hall of Fame της FIBA, τονίζοντας πως "είναι πολύ τιμητικό να ανήκεις σε αυτό το γκρουπ ανθρώπων, όπως και να θεωρεί η Διεθνής Ομοσπονδία, πως κάτι έχεις δώσει στο άθλημα. Ανήκεις κάπου, όπου ανήκουν πολύ λίγοι".

O κορυφαίος Έλληνας σέντερ όλων των εποχών, Παναγιώτης Φασούλας, μπήκε στην μπασκετική αιωνιότητα, καθώς έκανε την είσοδο του στο Hall of Fame της FIBA, μαζί με τον Χακίμ Ολάζουον, αλλά και με άλλες σπουδαίες προσωπικότητες του παγκόσμιου μπάσκετ.

Ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος έγινε ο δεύτερος Έλληνας που το κατάφερε αυτό, μετά τον Νίκο Γκάλη, σχολίασε: "Ήταν ένα πραγματικά πολύ όμορφο τριήμερο εδώ, δυνατό με πολύ σοβαρές εκδηλώσεις και θα έλεγα όπως ακριβώς αρμόζει στο μπάσκετ. Απλά, αλλά και αρχοντικά με την αποψινή δεξίωση να είναι η κορωνίδα.

Συναντήθηκε εδώ ένα γκρουπ πολύ δυνατό, ανθρώπων που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με το μπάσκετ. Είναι πολύ τιμητικό, εξαιρετικό να ανήκεις σε αυτό το γκρουπ ανθρώπων, όπως και να θεωρεί η Διεθνής Ομοσπονδία, πως κάτι έχεις κάνει, κάτι έχεις δώσει στο άθλημα. Ανήκεις κάπου, όπου ανήκουν πολύ λίγοι, περιμένοντας φυσικά και τους επόμενους που θα βρουν τη θέση τους".

Για την Εθνική και πως τον βοήθησε να μπει στο Hall of Fame: "Είναι τιμή... Όλο αυτό έρχεται 15-20 χρόνια από τότε που κρεμάς τα παπούτσια σου, που είχε βάλει τέλος στο κεφάλαιο «παίκτης» και σε τιμούν ως παίκτη. Όλο αυτό ξαναζεί. Και είμαι σίγουρος πως θα ακολουθήσουν και άλλοι συμπαίκτες ή όχι που έχουν παίξει το δικό τους ρόλο.

Για να συνεχίσει όμως αυτό, χρειάζεται μια ισχυρή Εθνική Ομάδα. Ακόμη και ο Χακίμ Ολάζουον που έχει συνδέσει το όνομά του με το ΝΒΑ, είδε στιγμιότυπα και φάσεις με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κριτήριο. Είναι κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου. Ως επαγγελματίας αγωνίζεσαι, τιμάς όποιον σε έχει επιλέξει, αλλά αυτό το κάτι μεγαλύτερο από σένα είναι η Εθνική Ομάδα. Μέσα από αυτή γίνεσαι γνωστός και από αυτήν έρχονται και ακολουθούν όλα τα άλλα".

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων