ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Οι Thunder δεν αστειεύονται! (VIDEO)

Οι Thunder ήταν καταιγιστικοί για δεύτερο σερί παιχνίδι, διέλυσαν με 118-94 τους Warriors και έκαναν το 3-1 στην σειρά!

 

Η παρέα των Kevin Durant και Russell Westbrook συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο, όχι επειδή κερδίζει τους Warriors, αλλά κυρίως λόγω της άνεσης με την οποία τους διέλυσε για δεύτερο σερί παιχνίδι! Ναι, ΔΙΕΛΥΣΕ! Η Oklahoma City έριξε δεύτερη σερί 20αρα στους Πρωταθλητές, έκανε το 3-1 στην σειρά και πλέον βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην πρόκριση στους Τελικούς του ΝΒΑ για πρώτη φορά έπειτα από το 2012!

Οι Thunder ήταν πραγματικά ασταμάτητοι, κυριαρχώντας απόλυτα στο παρκέ από το ξεκίνημα του αγώνα, κόντρα σε ένα αγνώριστο Golden State, που φάνηκε να πετάει λευκή πετσέτα από νωρίς, γνωρίζοντας για πρώτη φορά την φετινή σεζόν δύο σερί ήττες. Αυτό όμως μάλλον είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολει τους “Πολεμιστές” αυτή τη στιγμή, αφού βρίσκονται πλέον για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο και (το κυριότερο) δείχνουν να είναι... σκιά του εαυτού τους στο χειρότερο δυνατό σημείο.

ΤΡΟΜΕΡΟΙ οι Durant/Westbrook, αλλά βοήθησαν όλοι

Οι... συνήθεις ύποπτοι, Russell Westbrook(36 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 4 κλεψίματα) και Kevin Durant (26 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) έκαναν για ακόμα ένα παιχνίδι ασταμάτητοι. Την διαφορά ωστόσο για τους Thunder έκαναν... όλοι οι υπόλοιποι! Η Oklahoma City είχε συνολικά έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Andre Roberson (17 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα) να είναι ο κορυφαίος όλων και τους Serge Ibaka (17 πόντοι), Steven Adams (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Dion Waiters (10 πόντοι) να βάζουν όλοι το λιθαράκι τους σε μία ονειρεμένη βραδιά για τους Thunder.

Όσο για τους Warriors; Ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Klay Thompson, ο οποίος είχε 26 πόντους, 19 εκ των οποίων στην τρίτη περίοδο, με τον Stephen Curry να έχει μεν 19 πόντους, αλλά με 6/20 σουτ, τον Harrison Barnes να ακολουθεί με 11 πόντους και τον Draymond Green να μένει στους 6 πόντους με 1/7 σουτ, 4/4 βολές, 11 ριμπάουντ, 6 λάθη και -30 στο σύστημα αξιολόγησης “+/-”. Δεν ήταν όμως ο χειρότερος παίκτης της ομάδας του σε αυτόν τον τομέα. Ακόμα χειρότερος ήταν ο Andre Iguodala, ο οποίος είχε 8 πόντους και -32 στην ίδια κατηγορία...

Πάρτι δίχως τέλος!

Η έναρξη του αγώνα αποτέλεσε ένα μικρό... preview αυτών που θα ακολουθούσαν. Με το σκορ στο 8-6 υπέρ των Warriors, οι Thunder έτρεξαν ένα σερί 14-0 περνώντας μπροστά με 22-8, δείχνοντας τις προθέσεις τους. Κι ας κατάφερε το Golden State να μειώσει στο 30-26 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Στην δεύτερη περίοδο, η Oklahoma City θα ήταν (πάλι) καταιγιστική! Οι γηπεδούχοι ξέσπασαν από τα μέσα του δεύτερου δωδεκάλεπτου κι έπειτα, καταφέρνοντας αρχικά με ένα σερί 8-0 να ανεβάσουν την διαφορά στους 15 πόντους (58-43), ενώ λίγο αργότερα κατάφεραν να φτάσουν και στο +20 (66-46), κλείνοντας τελικά το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 72-53!

Στην τρίτη περίοδο ήταν η σειρά του Golden State, ή μάλλον του Klay Thompson, να μιλήσει. Ο All Star γκαρντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και σημειώνοντας 19 σερί πόντους (!) έβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι, μειώνοντας μόνος του σε 80-74. Το 4ο φάουλ με το οποίο χρεώθηκε όμω και το πέρασμά του στον πάγκο είχε ως αποτέλεσμα οι Thunder να καταφέρουν να... ορθοποδήσουν και χάρη σε ένα μικρό ξέσπασμα να κλείσουν το τρίτο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 94-82. Οι δύο ομάδες τον το ήξεραν τότε (αν και μάλλον το... υποψιαζόντουσαν), αλλά το παιχνίδι είχε τελειώσει.

Οι Warriors ήθελαν να επιστρέψουν στο ματς στην τέταρτη περίοδο, αλλά... δεν μπορούσαν. Το μόον που κατάφεραν ήταν απλώς να κατεβάσουν την διαφορά στους 9 πόντους (94-85) στην πρώτη φάση της τέταρτης περιόδου, αλλά στην συνέχεια κατέρρευσαν, με την Oklahoma City να εκτοξεύει την διαφορά στους 20 πόντους (109-89) και να μην κοιτάζει ξανά πίσω, φτάνοντας διά περιπάτου στη νίκη και το 3-1 στην σειρά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων