ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αποκλεισμός για Κηφισιά

Η αντίπαλος του Αρκαδικού την πρώτη αγωνιστική της Α1, Κηφισιά, γνώρισε στην παράταση τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Φάρο Κερατσινίου με σκορ 61-59. 

 

 

Ο Φάρος Κερατσινίου βρέθηκε από το +12 στο -2, ωστόσο γύρισε εκ νέου το ματς με την Κηφισιά και με 61-59 στην παράταση έριξε στο καναβάτσο ακόμα μία ομάδα της Basket League για να περάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!

Το ματς στο Κερατσίνι δεν είχε την… αίγλη ενός ντέρμπι ανάμεσα στους “αιώνιους”, ωστόσο ήταν μία μεγάλη πρόκληση και για τους δύο αντιπάλους. Και τελικά εκείνοι που πανηγυρίζουν είναι οι παίκτες του Φάρου, που μετά τον Κολοσσό, το Λαύριο και τα Τρίκαλα άφησαν εκτός συνέχειας και την Κηφισιά για να περάσουν στην τετράδα του Κυπέλλου!

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν ενέργεια από την άμυνα και στο 5’ να έχουν προβάδισμα 6 πόντων (12-6). Οι φιλοξενούμενοι, όμως, βρήκαν λύσεις μέσα από τη ρακέτα και με συνεχόμενους πόντους του Μαυροειδή πέρασαν μπροστά (14-15 στο 9’). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Κηφισιά στο +1 (16-17 στο 10’).

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου οι άμυνες έσφιξαν ακόμα περισσότερο (22-20 στο 15’). Ο Φάρος ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ κι εν τέλει οι δύο αντίπαλοι πήγαν στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 33-27, έπειτα από τρίποντο του Μανώλη Παπαμακάριου.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν πιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους 10 πόντους έπειτα από καλάθι του Αγγελόπουλου (38-28 στο 22’). Ο Φάρος, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Ανέβασε κι άλλο τη διαφορά (44-32 στο 25, 47-35 στο 27’), με την άμυνα να παραμένει “οδηγός”. Τα παράτησε η Κηφισιά; Όχι. Η ομάδα των βορείων προαστίων επέστρεψε και στο 30’ το σκορ ήταν 47-41.

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, ο Φάρος είχε ξανά τα ηνία και με τρίποντο του Μπατή ανέβασε εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (52-42 στο 32’). Ούτε τώρα, όμως, τα παράτησαν οι φιλοξενούμενοι που με καλάθι του Κασελάκη μείωσαν στους 6 (52-46 στο 36’), εν συνεχεία στους 5 με το πρώτο τους εύστοχο τρίποντο στο ματς (54-49 στο 38’) κι έπειτα στους 3 (54-51 στο 38’) ξανά με τον Κασελάκη. Η ανατροπή, όμως, της Κηφισιάς δεν είχε τελειώσει. Με νέο τρίποντο -αυτή τη φορά από τον Γκίκα- και καλάθι του Στίγκερς πήρε προβάδισμα με 54-56! Ο Λιακόπουλος έκανε το 56-56 κι ο Μαυροειδής είχε δύο βολές. Ο σέντερ της Κηφισιάς τις έχασε και τις δύο αλλά διόρθωσε το λάθος του με την άμυνα που έβγαλε ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε όταν έκοψε τον Λιακόπουλο, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο έπεσαν κορμιά με τις άμυνες να κυριαρχούν. Ο Λιακόπουλος με τρίποντο έκανε το 60-57 περίπου 2 λεπτά πριν το φινάλε και μετά από συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις ο Μαυροειδής με βολές έκανε το 60-59 με 58 δευτερόλεπτα ν’ απομένουν. Στα 12’’ ο Καράμπουλας με 1/2 βολές διαμόρφωσε το 61-59, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την τελευταία επίθεση κι όλο το γήπεδο πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση!

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων