ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Όταν χορέψαμε συρτάκι την Dream Team! (VIDEO)

Σαν σήμερα, πριν από 9 χρόνια, η Εθνική Ανδρών έριχνε στο καναβάτσο τους NBAers της Team USA κι έγραφε μία από τις χρυσές σελίδες του ελληνικού αθλητισμού! Ο Ιστορικός του superbasket.gr γυρίζει το χρόνο στο 2006…

Εχουν περάσει 9 χρόνια, αλλά η 1η Σεπτεμβρίου του 2006 θα μείνει για καιρό χαραγμένη στη μνήμη μας και για αυτό φρόντισε η Εθνική, η οποία σαν σήμερα χόρευε συρτάκι τις ΗΠΑ! Αλήθεια πώς γίνεται να ξεχάσεις αυτήν την ημέρα; Γίνεται; Δεν γίνεται!

Η επίσημη αγαπημένη βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ΗΠΑ στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2006 και φρόντισε να δείξει στους πολυδιαφημιζόμενους NBAers πώς χορεύεται το συρτάκι. Αυτό που είχε καθιερώσει έναν χρόνο πριν, στο Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι.

Οι Μιχάλης Κακιούζης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Τσαρτσαρής, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Αντώνης Φώτσης, Νίκος Ζήσης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Δήμος Ντικούδης και Νίκος Χατζηβρέττας υπό την τεχνική καθοδήγηση του Παναγιώτη Γιαννάκη έκαναν κάτι που φάνταζε σαν θαύμα απέναντι στην παρέα του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Η Εθνική επικράτησε παλικαρίσια με 101-95 των ΗΠΑ, στις οποίες παρέδωσε ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα στην μπασκετική τους ιστορία. Η νίκη αυτή ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού παρά το γεγονός πως η "γαλανόλευκη" δεν τα κατάφερε στον τελικό απέναντι στην Ισπανία.

Οι Ελληνες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να την πανηγυρίσουν, τα ξένα δίκτυα έκαναν ζωντανές συνδέσεις με την Ελλάδα ενώ λίγο νωρίτερα το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες των ΗΠΑ  κοίταζαν αποσβολωμένα τα μέλη της ελληνικής αποστολής να γιορτάζουν για το έπος της Σαϊτάμα.

Το να νικήσει η Ελλάδα τις ΗΠΑ είναι πολύ δύσκολο να ξανασυμβεί. Αυτό που είναι σίγουρο πως η 1η Σεπτεμβρίου του 2006 θα μείνει αξέχαστη στην Ελλάδα αλλά και στις… ΗΠΑ.

 

Πηγή: Superbasket.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων