ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

"Σάρωσε" και προκρίθηκε στον τελικό η Κροατία

Συνέτριψε την Τουρκία (91-56) και περιμένει αντίπαλο.

Η Κροατία ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Τουρκία και δίχως να αφήσει το πόδι από το γκάζι, μέχρι το τέλος του αγώνα, κάνοντας επίδειξη δύναμης με το εμφατικό 91-56. Στον μεγάλο τελικό οι Κροάτες περιμένουν τον νικητή του ημιτελικού ΗΠΑ-Ελλάδα.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ: Οι Κροάτες πήραν από το ξεκίνημα του αγώνα τον έλεγχο της αναμέτρησης. Τα ψηλά κορμιά των Ζούμπατς και Αράποβιτς έφεραν εξ αρχής σε θέση ισχύος την ομάδα τους (18-9, 7′). Η Τουρκία δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων της και κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με διψήφια διαφορά (22-12). Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η μπάλα πήγαινε συνεχώς κοντά στο καλάθι και με τον Αράποβιτς, αλλά και τον Μπόζιτς να κυριαρχούν, η διαφορά αυξήθηκε στο φινάλε του πρώτου μέρους για το 44-28.

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι παίκτες του Άντε Νάζορ και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αράποβιτς βρήκε στήριγμα στους Ζούμπατς, Φιλίποβιτς και Σλάβιτσα και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο απλά για την ομάδα του, που βρέθηκε στο +24 στα μέσα της τρίτης περιόδου (56-32). Η διαφορά αυξανόταν και το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την Κροατία στο +27 (72-45), να "καθαρίζει" επί της ουσίας, την υπόθεση νίκη. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία, με τους Κροάτες να έχουν εξασφαλίσει τη νίκη. Το τελικό 91-56 ήρθε δια περιπάτου, επιβεβαιώνοντας πως το μέλλον ανήκει στην Κροατία.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ: Ο Μάρκο Αράποβιτς ήταν -τουλάχιστον- απολαυστικός. Έκανε τα πάντα στο παρκέ και οδήγησε εκ του ασφαλούς την χώρα του στον μεγάλο τελικό. Η εμφάνιση που πραγματοποίησε δείχνει πως μια νέα μεγάλη καριέρα ξεκινάει…

ΣΕ… ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ: Όλη η Τουρκία ήταν σε άλλο γήπεδο. Οι παίκτες του Ομέρ Ουρουγκάτα ήταν σε πολύ κακή μέρα στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της διοργάνωσης.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ SPORTIT: Ήταν ένας ημιτελικός που δεν χωρά πολύ κριτική. Η Κροατία μετέφερε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Στη δύναμη και στον όγκο που είχαν τα κορμιά των παικτών του Νάζορ έναντι των Τούρκων. Τους έβαλε δύσκολα στην άμυνα και πανηγύρισε μια δίκαιη και ΜΑΓΚΙΓΚΗ νίκη, μιας και παίζει με 10 παίκτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα: 22-12, 44-28, 72-45, 91-56.

Κροατία (Ναζόρ): Καπούστα 4, Φιλίποβιτς 8, Μάιτσουνιτς, Μπάτζιμ, Μπόζιτς 15 (8 ριμπ.), Βράνιες 2, Σλάβιτσα 17, Ζούμπατς 20 (9 ριμπ.), Κάρατσιτς, Αράποβιτς 25 (15 ριμπ., 6 ασίστ).

Τουρκία (Ουγκουράτα): Μπαϊράμ 4, Ουγκουρλού 1, Οζντεμίρογλου, Αρσλάν 6, Γκετσίμ 8, Μπαϊκάν 5, Κορκμάζ 6, Αράρ 4, Ολμάζ, Ουλουμπάι 8, Αλεμντάρογλου 2, Γκιουβέν 12.
Πηγή: Sportit.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων