ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αστεράτος Τύπος...Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 (PHOTOS)

Διαβάστε τα νέα των εφημερίδων για τον Αστέρα.

GOAL

Έχει χάσει τη θέση του βασικού ο Δημούτσος στον Αστέρα, αλλά δεν είναι το μόνο που τον απασχολεί αυτήν τη στιγμή. Ο 27χρονος μέσος βρίσκεται σε διακανονισμό με τον Ατρόμητο για τα οφειλόμενα και περιμένει την τρίτη και τελευταία δόση. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες...

 

 

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΑΛΗΘΙΝΑ 

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΑΡΤΑ (1-0) ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΝ "32" ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ 

 

Οι ελπίδες του Αστέρα για πρόκριση στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ... πάγωσαν στην Πράγα. Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, όπου η θερμοκρασία είναι κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, η ομάδα της Τρίπολης ηττήθηκε από τη Σπάρτα (1-0) και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Οι Τσέχοι, που εξασφάλισαν την παρουσία lous στην επόμενη φάση μαζί με την Σάλκε, ανέκοψαν το αήττητο σερί των έξι νικών που είχαν οι Αρκάδες στα τελευταία ισάριθμα ματς εντός και εκτός συνόρων.

Την παραμονή του αγώνα ο Στάικος Βεργέτης ζήτησε από tous παίκτες σωστή αμυντική λειτουργία και αξιοποίηση των αντεπιθέσεων, προκειμένου οι Πελοποννήσιοι να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα διατηρώντας τις όποιες ελπίδες πρόκρισης.

Ομως, τίποτα από τα δύο δεν συνέβη χθες στην "Τζενεράλι Αρένα". Ο Αστέρας προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα του αγώνα με το δοκάρι του Νίκο Φερνάντες (4 '), ωστόσο από εκείνο το σημείο και μέχρι το 35ο λεπτό το γήπεδο κατηφόρισε προς την εστία του Θεοδωρόπουλου. Ανασταλτικά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ανακόψουν τον ρυθμό των Τσέχων και την κατάσταση έσωσε έως ένα σημείο ο 25χρονος τερματοφύλακας. Στο καλό τους διάστημα οι ποδοσφαιριστές του Ζντένεκ Σκάζνι σημείωσαν ένα τέρμα με κεφαλιά του Μηράμπετς (33 ) και νωρίτερα πλησίασαν άλλες τρεις φορές απειλητικά το τέρμα του Θεοδωρόπουλου, ο οποίος πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις στις ενέργειες των Φατάι (7'), Κόστα (16 ) και Ντότσκαλ (22'). Από τα πόδια του τελευταίου, που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, ξεκίνησε και το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση. Στην επανάληψη, ο Θεοδωρόπουλος είχε μια ακόμα καλή επέμβαση σε κεφαλιά του Λάφατα (58 ).

 

Η ήττα στην "Τζενεράλι Αρένα" ήταν η πρώτη που υπέστη η ομάδα της Αρκαδίας μετά από έξι συνεχόμενες νίκες εντός και εκτός συνόρων. 

 

Οσον αφορά την επιθετική δραστηριότητα των Αρκάδων, οι αριθμοί της στατιστικής δεν παρουσιάζουν απόλυτα την πραγματικότητα. Οι 13 τελικές προσπάθειες (!), μόλις τέσσερις προς την εστία, δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους γηπεδούχους και τον γκολκίπερ τους Μπίτσικ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν ότι δεν υπήρξε πίστη για την υπέρβαση. Στα τελευταία δέκα λεπτά, και με δεδομένη την αριθμητική υπεροχή λόγω της αποβολής του Κρέιτσι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, αλλά ουδέποτε απείλησαν την απόλυτα οργανωμένη οπισθοφυλακή της Σπάρτα.

Εν κατακλείδι, το κέρδος από τη φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια του Αστέρα είναι οι εμπειρίες που αποκόμισε και οι οποίες θα εμπλουτιστούν ακόμα περισσότερο στο τελευταίο ματς του ομίλου κόντρα στη Σάλκε. θα αντιμετωπίσει τους Γερμανούς στις 10 Δεκεμβρίου στο "Θ. Κολοκοτρώνης".

 

ΚΑΛΙΦΑ ΣΑΝΚΑΡΕ 

MONO TO ΓΚΟΛ ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕ 

Αυτό που έλειψε οπό τον Αστέρα Τρίπολης στην Πράγα, σύμφωνα με τον Σανκαρέ. ήταν μόνο το γκολ. Κατά τα άλλα ο Σενεγαλεζος κεντρικός αμυντικός θεωρεί: "Ημασταν καλοί στο ξεκίνημα, είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε στο δοκάρι, αλλά στη συνέχεια δεχτήκαμε το γκολ και πέσαμε. Στο β' ημίχρονο όμως ήμασταν καλύτεροι, ανεβήκαμε, κι αν είχαμε σκοράρει σε κάποια από τις ευκαιρίες, τώρα όλα θα ήταν όλα διαφορετικά για μας". Κι αυτός όμως δείχνει αποφασισμένος για την επιστροφή του Αστέρα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα: "Είμαστε σε καλό δρόμο. Να ξαναβγούμε στην Ευρώπη και τη νέα χρονιά, να είμαστε ακόμα καλύτερα. Κερδίζουμε εμπειρίες. Πλέον, έχουμε πολλούς παίκτες που παίζουν χρόνια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις".

 

ZNTENEK ΣΚΑΖΝΙ 

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ 

Η Σπάρτα Πράγας εξασφάλισε το εισιτήριο για τους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Ενα πολυπόθητο εισιτήριο, που κυνηγούσε τρία χρόνια τώρα. Και αυτό κατά τον Ζντένεκ Σκάζνι είναι που έχει σημασία... "Δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ και γι αυτό υποχρεωθήκαμε να παλέψουμε ως το τέλος. Ομως. δεν αφήσαμε τον Αστέρα να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Εξαρχής γνωρίζαμε πως δεν θα ήταν εύκολο παιχνίδι, γιατί ο αντίπαλος, συγκριτικό με το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα, είναι βελτιωμένος. Παίζει καλύτερα εκτός έδρας. Το β "ημίχρονο ήταν γεμάτο ένταση, με πολλές χαμένες μπάλες εκατέρωθεν. Αλλά τώρα πήραμε την πρόκριση και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι" προλόγισε στις δηλώσεις του ο τεχνικός της Σπάρτα, ο οποίος όταν ρωτήθηκε τι σημαίνει αυτή η πρόκριση για τον ίδιο προσωπικά, απάντησε:"Δεν το σκέφτομαι καν. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλο τον σύλλογο". Αλλά δεν θέλησε να υποσχεθεί τίποτα..."Παλεύουμε τρία χρόνια γι' αυτό, θα κάνουμε ό.τι καλύτερο μπορούμε" αρκέστηκε να πει σχετικά. Το μόνο που θέλησε να τονίσει ήταν ότι "το κλειδί για την αποψινή επιτυχία ήταν η νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. γιατί μας έδωσε ψυχολογία να κυνηγήσουμε πιο δυναμικά τον στόχο μας".

 

 

ΓΙΑΚΟΥΜΠ ΜΠΡΑΜΠΕΤΣ 

ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ 

Ο  "χρυσός" σκόρερ της Σπάρτα πανηγύρισε έξαλλα το γκολ που σημείωσε στο 33' και δήλωσε γι'αυτό:"Το απολαμβάνω, γιατί εγώ δύσκολα βάζω γκολ. Δεν μπορώ να το κάνω όπως ο Λάφατα, γιατί σπάνια μου δίνεται n ευκαιρία να σκοράρω". Ωστόσο, εκεί όπου πραγματικά ένιωσε ανακούφιση και χαρά ήταν "όταν ο σπίκερ ενημέρωσε πως νίκησε η Σάλκε και έχουμε προκριθεί. Ηταν μεγάλα χαρά για όλους μας. Γιατί ήταν πολύ σκληρό και δύσκολο όταν μείναμε με δέκα παίχτες, αλλά ενωμένοι".

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 

ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΑΤΥΧΟΙ 

 

"Η τύχη μας γύρισε την πλάτη! Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε το δοκάρι και δεχτήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση. Το παιχνίδι ανοίχτηκε, μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε, το προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος, αλλά δεν τα καταφέραμε.Συγχαρητήρια στον κόσμο που μας στήριξε και στους συμπαίκτες μου" τόνισε ο Κώστας Γιαννούλης. Ενώ συμηλήρωσε:"Είναι κρίμα. Φάνηκε με το δοκάρι του Μάσα από το πρώτο παιχνίδι στην Τρίπολη, στην Κύπρο πάλι ήμασταν καλοί, αλλά με ένα πέναλτι δεχτήκαμε γκολ. Ελπίζω του χρόνου να πάνε καλύτερα τα πράγματα για μας. Εχουμε μεγάλη θέληση. Ευελπιστώ πως του χρόνου θα ήμαστε πάλι εδώ, για να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους μας".

 

 

 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΤΣ 

Ο Αστέρας Tρίπολης μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί, όμως στην Πράγα έγραψε ιστορία, καθώς αυτός ο αγώνας ήταν ο 23oς του στην Ευρώπη και έτσι έγινε η πρώτη ελληνική επαρχιακή ομάδα, αφήνονται τον ΟΦΗ πίσω με 22 ευρωπαϊκούς αγώνες. Και δίπλα του βρέθηκαν 250 ηρωικοί φίλαθλοι του, οι οποίοι αψήφισαν το τσουχτερό κρύο της Πράγας και αποφάσισαν να κάνουν αυτό το ταξίδι για να tous συμπαρασταθούν. Συγκινημένοι από την παρουσία τους στο πέταλο του γηπέδου, οι Αρκάδες πήγαν και τους ευχαρίστησαν και έκαναν ειδική μνεία στις δηλώσεις τους γι'αυτούς.

 

 ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ 

Ο Αστέρας Τρίπολης γύρισε άπραγος από την Πάργα, όμως ο Στάικος Βεργέτης έμεινε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών του στις απαιτήσεις του αγώνα και έφυγε από την... παγωμένη Τσεχία κρατώντας ζεστό το όνειρο της ευρωπαϊκής διάκρισης.

"Οι παίχτες μου ανταποκρίθηκαν πλήρως στο πλάνο μας. Είχαμε συνοχή, αμυντική οργάνωση.Προσπαθήσαμε να κρατηθούμε με ταχύτητα. Μην ξεχνάτε ότι παίζαμε με έναν πολύ καλό αντίπαλο, με μια πολύ καλή ομάδα, που πίεζε. Είχαμε μερικές χαμένες μονομαχίες, αλλά κατά γενική ομολογία τα παιδιά υποστήριξαν το πλάνο. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κυνήγησαν την ισοφάριση" απάντησε ο τεχνικός του Αστέρα σε σχετική ερώτηση.

Και συμπλήρωσε "απλά οι αλλαγές φάνηκαν επειδή υπήρχαν χώροι, ενώ είχαμε την μπάλα στα πόδια. Αν είχαν ξεκινήσει αυτοί, θα έβγαιναν οι ίδιες δυσκολίες. Αν ρισκάραμε μετά το 60'-70', θα ερχόταν το δεύτερο γκολ και θα τελείωνε το ματς. Αυτό δεν το θέλαμε. Σ'αυτά τα ματς πρέπει να βγάλεις επιθετικότητα και να έχεις και τον νου σου πίσω. Εμείς φορτώσαμε τις πλευρές, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη παρουσία μέσα στην περιοχή για να τελειώσουμε τις φάσεις. Τα γεμίσματα έγιναν στα τελευταία λεπτά και γι' αυτό ανεβάσαμε τον Σανκαρέ. Παλέψαμε στον μέγιστο βαθμό και θα το κάνουμε και στο τελευταίο ματς". Ενώ ήταν απόλυτος:"Στόχος μας είναι να βγάλουμε ξανά την ομάδα στην Ευρώπη".

 

ΜVΡ 

ΜΠΟΡΕΚ ΝΤΟΤΣΚΑΛ 

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός ήταν "το Α και to Ω" για τη Σπάρτα Πράγας. Βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και έκανε ό,τι ήθελε στη μεσαία γραμμή. Ηταν δημιουργός του μοναδικού τέρματος, που προήλθε από δική του εκτέλεση κόρνερ. ενώ πριν από το γκολ είχε μια ευκαιρία για να σκοράρει.

 

match CONTROL 

 

Το παιχνίδι θα είχε πιθανότατα άλλη εξέλιξη αν μόλις στο 4ο λεπτό ο Αστέρας είχε ανοίξει το σκορ. Ο Νίκο Φερνόντες "όπλισε" και σούταρε, όμως η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μπίτσικ. An' αυτήν τη φάση και μετά οι Τσέχοι αφυπνίστηκαν, δημιούργησαν τρεις κλασικές ευκαιρίες και σημείωσαν ένα τέρμα.

SPORTDAY

ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

 

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΧΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ, ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΜΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ 

 

Το όνειρο έσβησε, αλλά το κεφάλι έμεινε ψηλά.  Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε εκτός Γιουρόπα Λιγκ. μια και δεν κατάφερε να πάρει ούτε την ισοπαλία στην Πράγα (1-0), αλλά στάθηκε αξιοπρεπώς κόντρα στην ανώτερη Σπάρτα και θα μπορούσε να φύγει τουλάχιστον με την ισοπαλία.

Κανείς, φυσικά, δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος όταν χάνει, πόσω μάλλον όταν αυτή j η ήττα ισοδυναμεί με αποκλεισμό.

Ομως. η ζημιά είχε γίνει νωρίτερα. Ο Αστέρας "πλήρωσε" το άσχημο ξεκίνημά του στον όμιλο και τους βαθμούς που πέταξε νωρίς, με αποτέλεσμα να κατέβει στο χθεσινό ματς με μοναδικό στόχο τη νίκη. Οταν παίζεις εκτός έδρας, απέναντι σε μία πιο ποιοτική ομάδα, και θες μόνο τη νίκη. χρειάζεσαι και σπάθησε να αντιδράσει, αλλά...μπόλικη τύχη με το μέρος σου. Και ο Αστέρας δεν την είχε.

Αν, για παράδειγμα, κατέληγε στα δίχτυα και όχι στο δοκάρι το ωραίο σουτ του Νίκο στο 4'. δεν ήταν εξασφαλισμένο ότι η ελληνική ομάδα θα νικούσε, αλλά σίγουρα θα βλέπαμε διαφορετικό ματς. Με τα «αν», όμως. δεν γράφεται η ιστορία, διότι πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να προσθέσουμε κι άλλα: αν ο Κουρμπέλης δεν έχανε την εναέρια μονομαχία με τον Μπράμπετς στο 33'. αν ο  Τσέχος αμυντικός δεν έπιανε τόσο καλή κεφαλιά και ούτω καθεξής. Δεν γίνεται δουλειά έτσι, αφήστε που θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς ττι θα είχε συμβεί αν ο Θεοδωρόπουυλος δεν βρισκόταν σε τόσ καλή μέρα ώστε να σώσει μερικά σίγουρα γκολ. 

Μετά το 1-0, ο  Αστέρας προσπάθησε να ανττιδράσει αλλά αρκετά συγκρατημένα. Ο Βεργέτης δεν ρίσκαρε όσο έπρεπε, μια και φοβήθηκε μήπως έρθει νωρίς το δεύτερο γκολ. αλλά κι αυτό το "πέφτω ηρωικά μαχόμενος έως το τελευταίο δευτερόλεπτο" είναι εν τέλει άνευ ουσίας. Οι ευκαιρίες των Αρκάδων για την ισοφάριση ήταν λίγες και όχι κλασικές κι έτσι η Σπάρτα πανηγύρισε στο τέλος τη νίκη-πρόκριση.

 

 

Ο ΚΑΛΟΣ

ΜΠΟΡΖΕΚ ΝΤΟΤΣΚΑΛ

-> Ο επιτελικός μέσος της Σπάρτα δημιούργησε το γκολ που έκρινε το ματς με το όμορφο κόρνερ που εκτέλεσε, ενώ από τα πόδια του ξεκίνησαν κι άλλες επιθετικές προσπάθειες. Κυνήγησε και το γκολ με μερικά καλά σουτ, που απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος.

 

Ο ΚΑΚΟΣ

->ΠΑΜΠΛΟ ΜΑΣΑ 

 "Εξαφανισμένος" σε άλλο ένα φετινό ματς,δεν μπόρεσε να πλαγιοκοπήσει και τις ελάχιστες φορές που βρέθηκε σε καλή  θέση είχε κακές επιλογές. Ούτε ο Φούντας τα πήγε καλά στο άλλο άκρο. αλλά από τον Μάσα υπάρχουν υψηλότερες απαιτήσεις

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

-> Η φάση του 4' με το πέναλτι που ζήτησε ο Αστέρας σηκώνει συζήτηση, αν και ο παίκτης της Σπάρτα είχε γυρισμένο το πρόσωπο και ακόμα κι αν η μπάλα βρήκε χέρι ήταν 100% ακούσιο, Σωστή η αποβολή του Κρέιτσι. όπως και . οι υπόλοιπες αποφάσεις του ρέφερι.

 

 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ Στο δοκάρι του Νίκο στο 4'και στην αδυναμία του Αστέρα στις στημένες φάσεις στην άμυνα του. Για να υπήρχαν προϋποθέσεις για τη νίκη, χρειαζόταν ένα γρήγορο γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα του αγώνα. Η ελληνική ομάδα στάθηκε άτυχη στη φάση του δοκαριού και εν τέλει πλήρωσε τη γνωστή αδυναμία της στις στημένες φάσεις στην άμυνά της. Όπως και στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ, έτσι και χθες δέχθηκε το καθοριστικό γκολ από κόρνερ.

"Το παλέψαμε" 

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΕΡΓΕΤΗΣ 

Στη διαφορά ποιότητας μεταξύ Σπάρτα και Αστέρα εξήγησε ο Στάικος Βεργέτης το γεγονός ότι δεν ρίσκαρε περισσότερο για να κυνηγήσει το γκολ και δήλωσε ικανοποιημένος από τους παίκτες του για τη συνέπεια που έδειξαν στο αγωνιστικό πλάνο που είχαν.

Αναλυτικά, ο Βεργέτης δήλωσε: "Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στο πλάνο. Είχαμε συνοχή, αμυντική οργάνωση. Προσπαθήσαμε να κρατηθούμε στο παιχνίδι με ταχύτητα, αλλά είχαμε και επιθετικές δυνατότητες. Μην ξεχνάτε ότι παίζαμε με ένα πολύ καλό αντίπαλο, μία πολύ καλή ομάδα που πίεζε. Είχαμε μερικές χαμένες μονομαχίες, αλλά τα παιδιά υποστήριξαν το πλάνο. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κυνήγησαν την ισοφάριση" Για τις αλλαγές που έκανε και πόσο βοήθησαν είπε "Οι αλλαγές ξεχώρισαν διότι υπήρχαν αρκετοί χώροι. Αν είχαν ξεκινήσει αυτά τα παιδιά, θα έβγαιναν οι ίδιες δυσκολίες".

Για το αν έπρεπε να ρισκάρει νωρίτερα: "Αντιμετωπίζαμε μία καλύτερη ομάδα. Αν ρισκάραμε μετά το 60 -70'. θα ερχόταν το δεύτερο γκολ και θα τελείωνε το ματς. Αυτό δεν το θέλαμε. Βγάλαμε αρκετή επιθετικότητα, χωρίς να χάνουμε τη συνοχή μας. Σε αυτά τα ματς πρέπει να βγάλεις επιθετικότητα και από τις δύο πλευρές και από τον άξονα, αλλά πρέπει να έχεις και το νου σου πίσω. Εμείς φορτώσαμε τις πλευρές, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη παρουσία μέσα στην περιοχή για να τελειώσουμε τις φάσεις. Παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε το ίδιο στο τελευταίο ματς. Θεωρώ ότι σήμερα (σ.σ.: χθες) το κάναμε στον μέγιστο βαθμό". 

 

ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΞΑΝΑ

Ερωτηθείς ποιος είναι από δω και μπρος ο στόχος στις εγχώριες διοργανώσεις, ο Βεργέτης ήταν σαφής: "Ο στόχος μας στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι να βγάλουμε ξανά την ομάδα στην Ευρώπη".

 

Ο ΠΑΠΑ ΣΑΝΚΑΡΕ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

"Πέσαμε μετά το γκολ " 

 

Η αδυναμία του Αστέρα να σκοράρει σε κάποια από τις ευκαιρίες του προβλημάτισε τον Πάπα Σανκαρέ.

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός δήλωσε: "Ημασταν καλοί στο ξεκίνημα, είχαμε την ευκαιρία με το δοκάρι, αλλά στη συνέχεια δεχθήκαμε το γκολ και πέσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, ανεβήκαμε κι αν είχαμε σκοράρει σε κάποια από τις ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα".

Αναφερόμενος στην προοπτική να ξαναβρεθεί ο Αστέρας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και του χρόνου και να πάρει τότε την πρόκριση, ο Σανκαρέ απάντησε: "Είμαστε σε καλό δρόμο. Είμαστε τρίτοι στο πρωτάθλημα, θέλουμε να ξαναβγούμε στην Ευρώπη και την επόμενη χρονιά να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Κερδίζουμε εμπειρίες και πλέον έχουμε πολλούς παίκτες που παίζουν χρόνια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις".

 

 Σιγά σιγά

ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ λοιπόν ότι τόσο μπορούσε, τόσο έπαιξε: Νομίζω ότι αν κάνουμε μια τέτοια παραδοχή, θα αδικήσουμε τον Αστέρα. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη στάθηκε καλά με αντίπαλο τη Σπάρτα Πράγας, αλλά θα μπορούσε πολύ καλύτερα. Οι Τσέχοι φάνηκαν καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο, δημιούργησαν κι έχασαν περισσότερες ευκαιρίες Με βάση την εικόνα του ματς, δίκαια πήραν τη νίκη και την πρόκριση.

 

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ άλλαξε το παιχνίδι, προσπάθησε στο τέλος να το γυρίσει, έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησε δεν ήταν κλασικές Εχω λόγους να πιστεύω ότι με τον Μπερτόλιο στην ενδεκάδα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Ο Αστέρας, κι ενώ λείπει ένα παιχνίδι με τη Σάλκε στην έδρα του. χτίζει σιγά σιγά. βήμα βήμα το ευρωπαϊκό του προφίλ Προσοχή, μιλάμε για λογικά πράγματα, χωρίς άλματα, εκρήξεις κι αναπάντεχα αποτελέσματα. Το ζητούμενο για την ομάδα της Τρίπολης είναι του χρόνου τέτοιο καιρό, με μια αντίστοιχη Σπάρτα, να πραγματοποιήσει καλύτερη εμφάνιση και να πάρει αποτέλεσμα Ετσι όπως πάει. βήμα βήμα. το πιο πιθανό είναι να το πετύχει ΓΕΝΙΚΑ το κλίμα στην Τρίπολη, με τη διοικητική και γενικότερη ηρεμία, με το καλό σκάουηνγκ και τις έξυπνες επιλογές, ευνοεί ώστε ο Αστέρας να συνεχίσει την πορεία της ποδοσφαιρικής καταξίωσης σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από το χθεσινό ματς κι ενώ του ήταν απαραίτητη η νίκη. μπορούσε να φτάσει μέχρι την ισοπαλία.

Η άμυνά του, που στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι εξαιρετικά συμπαγής, ταλαιπωρήθηκε άσχημα από τους Τσέχους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ανασφάλεια, που έκανε ακόμη πιο δύσκολη κάθε σκέψη για επιθετικό ρίσκο.

ΔΟΥΛΕΙΑ του Στάικου Βεργέτη. των συνεργατών του και της διοίκησης, είναι να συνεχίσουν στον δρόμο που βαδίζουν, ώστε κάθε χρόνο να βλέπουμε και κάτι καλύτερο από την ομάδα της Τρίπολης Αν μάλιστα προκύψει μια νίκη επί της αδιάφορης Σάλκε στο τελευταίο παιχνίδι, τότε ακόμη καλύτερα...

 

ΣΑΛΚΕ-ΑΠΟΕΛ 1-0 Αξιζε καλύτερη τύχη

 Αν και δυσκολεύτηκε, η Σάλκε βρήκε τελικά δίχτυα στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ και πήρε τη νίκη. η οποία σε συνδυασμό με την ήττα του Αστέρα από τη Σπάρτα Πράγας της χάρισε την πρόκριση στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ Η Σάλκε είχε τον πρώτο λόγο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αν και απειλήθηκε σε ορισμένες φάσεις από τους Χαραλαμπίδη και Σωτηρίου, κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Εν τέλει οι Κύπριοι λύγισαν στο 86' από το σουτ του Τσούπο Μοτίνγκ ενώ αργότερα ο Βάτερμαν απέκρουσε πέναλτι του Αόγκο.

ΣΑΛΚΕ: Φάρμαν. Καϊτσάρα (83 Ρίτερ). Αόγκο. Ματίπ. Γκέις (79' Χόιμπιεργκ). Γκορέτσκα. Σανέ. Νοϊστάντερ. Ντι Σάντο (62' Μέγιερ), Τσούπο-Μότινγκ, Χούντελααρ.

 

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν. Σέρτζιο. Αντωνιάδης (31' Αστίθ). Αμορίν. Καρλάο. Αρτυματάς. Βινίσιους. Μοράις, Χαραλαμπίδης (77' Βάντερ). Ντε Βινσέντι. Σωτηρίου (54' Μακρίδης)

 ΣΚΑΣΝΙ "Καλύτερος από το πρώτο"

Ο Ζντένεκ Σκάσνι δήλωσε φυσικά ευχαριστημένος με τη νίκη-πρόκριση και δήλωσε: "Ξέραμε ότι δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Στο πεντάλεπτο ο Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα και έκανε την πρώτη και μοναδική του ευκαιρία Όποιος έβαζε πρώτος γκολ, θα δημιουργούσε πρόβλημα στον αντίπαλο Ο Αστέρας ήταν καλύτερος απ' ό. τι στο πρώτο παιχνίδι, αλλά δεν τον αφήσαμε να δημιουργήσει ευκαιρίες, αν και ήταν καλός με την μπάλα στα πόδια".

 

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 

"Είναι κρίμα" 

Ο Κώστας Γιαννούλης τα έβαλε με την τύχη. "Μας γύρισε την πλάτη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε το δοκάρι και δεχτήκαμε γκολ από στημένη φάση. Το παιχνίδι, άνοιξε, προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είναι κρίμα, φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι με τη Σπάρτα με το δοκάρι του Μάσα. στην Κύπρο δεχτήκαμε γκολ με πέναλτι. Ελπίζω του χρόνου να πάνε καλύτερα τα πράγματα". Ο έμπειρος μπακ ευχαρίστησε και τους 250 φιλάθλους στην Πράγα, όπως και η ΠΑΕ Αστέρας. με ανάρτησή της στο facebook.

LIVESPORT

ME ΟΡΕΞΗ ΝΑ "ΔΑΓΚΩΣΕΙ" ΜΠΗΚΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ. ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΣΤΟ 4' ΚΟΙΤΑΖΕ ΑΠΛΑ ΝΑ.. ΓΛΙΤΩΣΕΙ 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΑ...ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΟΚΑΡΙ 

Το όνειρο της πρόκρισης στους "32" του Europa League έσβησε για τον Αστέρα Τρίπολης στην Πράγα. Οι Αρκάδες εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και με κορυφαίο παίκτη xous τον τερματοφύλακα Κώστα Θεοδωρόπουλο δεν μπορούσαν να περιμένουν κάτι περισσότερο από την αποφυγή μιας ευρύτερης ήττας.

 

 

Το τελικό 1-0, με το γκολ του Γιακούμπ Μπράμπετς στο 33'. έδωσε τη νίκη στους Τσέχους και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Μάλιστα, την τελευταία αγωνιστική θα παλέψουν για την 1η θέση του 11ου ομίλου, επιδιώκοντας νίκη επί του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία και προσδοκώντας σε απώλεια της Σάλκε στην Τρίπολη απέναντι στον αδιάφορο και απογοητευμένο Αστέρα.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη. η οποία έπειτα από έξι σερί παιχνίδια γνώρισε την ήττα, μπήκε με όρεξη στον αγωνιστικό χώρο και έμοιαζε ικανή να κάνει τη "ζημιά" στη Σπάρτα. Μόλις στο 4o λεπτό μάλιστα λίγο έλειψε να μπει σε θέση οδηγού, αλλά το σουτ του Νίκο Φερνάντες σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Νταβίντ Πίτσικ.

 

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ 

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης παρέμεινε πιστός στο 4-2-3-1, ωστόσο έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε τους Κώστα Γιαννούλη και Ταξιάρχη Φούντα αντί των Σάκη Παντελιάδη και Μανουέλ Λανθαρότε. Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Σπάρτα Πράγας Ζντένεκ Σκάζνι όπως ήταν το αναμενόμενο παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 και άκρως επιθετικές διαθέσεις! 

 

Οι γηπεδούχοι "ξύπνησαν" και σιγά σιγά άρχισαν να πατούν το πόδι στο γκάζι και να "σφυροκοπούν" την εστία του Θεοδωρόπουλου, ο oποίος με κάθε δυνατό τρόπο προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν. Τα κατάφερε για μισή ώρα. αλλά όχι και στη φάση του 33ου λεπτού, όταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης έχασε τον Μπράμπετς, στο κόρνερ του Μπόρετς Ντότσκαλ, και ο στόπερ των γηπεδούχων άνοιξε το σκορ.  Το σκηνικό δεν άλλαξε πολύ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την Σπάρτα να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και τον Αστέρα απλά να παίζει άμυνα... Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Ο Βεργέτης προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα και να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του. αλλά η εικόνα του Αστέρα δεν άλλαξε πολύ. απέναντι σε μία Σπάρτα που ήταν εμφανές ότι έκανε διαχείριση αποτελέσματος. Ο τεχνικός των Αρκάδων αντικατέστησε τους Κουρμπέλη, Φούντα και Ιγκλέσιας, οι οποίοι, με μικρή εξαίρεση τον τελευταίο, δεν βοήθησαν καθόλου στο παιχνίδι των Κυανοκίτρινων. ενώ από το 80ό λεπτό μετέτρεψε το σύστημά του σε 3-5-2.

Παράλληλα έδωσε εντολή στον Πάπα Σανκαρέ να ανεβαίνει διαρκώς και να γίνεται παρτενέρ του Απόστολου Γιάννου μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

 

Κάτι όχι πρωτοφανές για τον Σενεγαλέζο στόπερ, ο oποίος είχε χρησιμοποιηθεί σε ανάλογο ρόλο στο περσινό ματς με τη Μάιντς στην Τρίπολη.  Οι αλλαγές συστήματος και προσώπων δεν απέδωσαν καρπούς για τον Αστέρα, ο oποίος παρέμεινε ακίνδυνος και ολοκλήρωσε μαθηματικά το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του.

 

ΣΤΟΝ ΜΑΙΟ ΠΕΤΑΞΕ ΗΔΗ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ (ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ) ΒΕΡΓΕΤΗ 

"Στόχος να ξαναβγούμε Ευρώπη" 

Ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την ήττα από τη Σπάρτα Πράγας και έχασε κάθε ελπίδα να συνεχίσει στο Europa League, αλλά ο Στάικος Βεργέτης έμεινε ευχαριστημένος από το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του ακολούθησαν πιστά το πλάνο που είχε καταστρώσει.

"Είχαμε συνοχή και καλή αμυντική οργάνωση. Προσπαθήσαμε να κρατηθούμε με ταχύτητα αλλά είχαμε και επιθετικές δυνατότητες. Μην ξεχνάτε ότι παίζαμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, μια πολύ καλή ομάδα που πίεζε. Είχαμε μερικές χαμένες μονομαχίες. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κυνηγήσαμε την ισοφάριση. Οι αλλαγέε έγιναν διότι υπήρχαν αρκετοί χώροι. Από τη μία φορτώσαμε τις πλευρές, από την άλλη υπήρχαν δύο παίκτες που μας κρατούσαν πίσω και μπορούσαν να μας τελειώσουν το ματς. Σε αυτά τα ματς πρέπει να βγάλεις επιθετικότητα και από τις δύο πλευρές και από τον άξονα, αλλά πρέπει να έχεις και τον νου σου πίσω. Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη παρουσία μέσα στην περιοχή για να τελειώσουμε τις φάσεις. Τα γεμίσματα έγιναν στα τελευταία λεπτά και γι' αυτό ανεβάσαμε τον Σανκαρέ, χωρίς ωστόσο να γίνουν στατικές φάσεις". ήταν η τοποθέτησή του για την εικόνα του αγώνα.

Για το γεγονός ότι δεν ρίσκαρε όσο θα μπορούσε, απάντησε ότι "αν ρισκάραμε μετά το 60-70', θα ερχόταν το δεύτερο γκολ και θα τελείωνε το ματς. Αυτό δεν το θέλαμε", ενώ αναφερόμενος στον επόμενο στόχο της ομάδας του, υπογράμμισε: "θέλουμε να βγάλουμε ξανά τον Αστέρα στην Ευρώπη και αυτό θα το καταφέρουμε μέσα από το πρωτάθλημα".

 

Γιαννούλης 

"Είναι κρίμα" 

Κάτι παραπάνω ήθελε από το χθεσινό ματε ο Κώστας Γιαννούλης, ο οποίος δήλωσε στο ραδιόφωνο του Αρκαδία 93.8 "Η τύχη μας γύρισε την πλάτη! Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε το δοκάρι και δεχτήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση. Το παιχνίδι ανοίχτηκε μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε Είναι κρίμα. Ελπίζω του χρόνου να πάνε καλύτερα τα πράγματα".

 

Σκάζνι: "Δεν απειληθήκαμε" 

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο προπονητής της Σπάρτα, Ζντένεκ Σκάζνι:

 "Ξέραμε ότι δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Στο πεντάλεπτο ο Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα και έκανε την πρώτη και μοναδική ευκαιρία. Όποιος έβαζε πρώτος γκολ, ο αντίπαλος θα είχε πρόβλημα. Δεν αφήσαμε τον Αστέρα να δημιουργήσει ευκαιρίες, αν και ήταν καλόε με την μπάλα".

 

 Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ 

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ Με σοβαρότητα αντιμετώπισαν το ματς οι Τσέχοι, που είχαν σωστή ανάπτυξη με την μπάλα κάτω και πέρα από το δοκάρι του Φερνάντεζ στην αρχή δεν απειλήθηκαν από την ελληνική ομάδα Φατάι και Ντότσκαλ έκαναν εξαιρετικά πράγματα από τα δεξιό, ενώ και ο Φρίντεκ βρέθηκε σε καλό απόγευμα 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μακράν ο καλύτερος του Βεργέτη και ο βασικός λόγος που το σκορ δεν ξέφυγε. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στη φάση του γκολ. Τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις στο ματς (7', 16', 22', 58').

 

ΛΟΥΙ: Κακό ματς από τον Αργεντινό χωρίς ανεβάσματα αλλά και αρκετά λάθη, δεν βοήθησε να βγάλει από την πλευρά του επιθέσεις ο Αστέρας 

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Φάνηκε ότι του λείπει ρυθμός και πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, επιτρέποντας στους παίκτες του Σκάζνι να... οργιάσουν από αριστερά 

ΣΑΝΚΑΡΕ: Σε περίοδο ντεφορμαρίσματος ο Σενεγαλέζος, πήρε κάποιες μάχες στον αέρα αλλά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη με τις τοποθετήσεις και επεμβάσεις του 

ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο καλύτερος της τετράδας της άμυνας, αν κι αυτός είχε 1-2 λαθάκια στο δεύτερο μέρος που δεν κόστισαν.

ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ: Ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, αλλά μετά το 25 -30' άρχισε να πέφτει σε απόδοση και δεν βοήθησε ιδιαίτερα στη συνέχεια.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Έδειξε πολύ κουρασμένος. Χάνει τον Μπράμπετς στη φάση που έφερε το γκολ της νίκης για τους Τσέχους. Πολύ μέτριο ματς. 

ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ: Δεν έκανε κάτι τρομερό, ήταν ο μόνος ωστόσο από τους μεσοεπιθετικούς του Βεργέτη που ήταν επικίνδυνος για την εστία του Μπίτσικ, έχοντα και το δοκάρι στο 4' με ωραίο σουτ.

ΜΑΣΑ: Άλλο ένα κακό απόγευμα για τον Αργεντινό. Δεν του έλειπε ούτε χθες το φιλότιμο αλλά δεν του βγήκε και τίποτα στο ματς.

ΦΟΥΝΤΑΣ: Είχε το γύρισμα στο δοκάρι του Φερνάντεζ, ενώ βρήκε κι άλλους χώρους στο πρώτο μέρος που δεν αξιοποίησε. Εξαφανισμένος στην επανάληψη 

ΓΙΑΝΝΟΥ: Κεφάτος στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπόρεσε όμως να βρεθεί πολύ με τους υπόλοιπους. Κακά τελειώματα στις φάσεις που του δόθηκαν στο δεύτερο. 

ΔΗΜΟΥΤΣΟΣ: Μπήκε αντί του Κουρμπέλη στο 66', δεν μπόρεσε να κάνει κάποια διαφορά στον άξονα. 

ΛΑΝΘΑΡΟΤΕ: Αντικατέστησε τον Φούντα στο 78' Είχε μια ωραία ενέργεια ένα λεπτό μετά που δεν αξιοποιήθηκε από τον Γιάννου, κακές επιλογές έκτοτε. 

ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ: Μπήκε στο 81' αντί του Ιγκλέσιαε. δεν φάνηκε ιδιαίτερα σε ρόλο μπακ χαφ.

Ηθελε Πράγα! 

Ένα από τα... όνειρα του πραγματοποίησε χθες ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης. Ο 39χρονος, όπως είχε εκμυστηρευτεί σε ανθρώπους γύρω του, ήθελε να ταξιδεύσει κάποια στιγμή στην Τσεχία για να δει την μαγευτική Πράγα!Όχι απλά κατάφερε να δώσει "σάρκα και οστά" στο όνειρο του, αλλά το συνδύασε κιόλας με τον αγώνα τον Αρκάδων για τον θεσμό του Europa League κόντρα στην Σπάρτα.

 

 

Δίκαιη συμφωνία 

Δείπνο στους ιθύνοντες του Αστέρα Τρίπολης παρέθεσαν λίγο πριν την έναρξη του χθεσινού ματς οι αντίστοιχοι της Σπάρτα Πράγας. Εκεί. βρέθηκε και ο ένας εκ των δύο μεγαλομετόχων των Αρκάδων, Γιάννης Καϋμενάκης, ο οποίος φαίνεται να είπε: "Αν κερδίσουμε, θέλουμε να μας πείτε καλή επιτυχία για τη συνέχεια! Αν κερδίσετε, εμείς θα σας ευχηθούμε τα καλύτερα για τη συνέχεια της διοργάνωσης"!

 

ΦΩΣ

Άπραγος στην Πράγα ο Ασιέρας! 

Το 1-0 από την εμφανώς ανώτερη Σπάρτα έσβησε κάθε ελπίδα των Αρκάδων για τη 2η θέση του 11ου Ομίλου • Στο δοκάρι του Νίκο Φερνάντες στο 4', η γηπεδούχος απάντησε με γκολ στο 33' από τον στόπερ Γιακούμπ Μπράμετς

 

ΕΦΥΓΕ άπραγος από την Πράγα ο Αστέρας, γιατί με την ήττα 1-0 από την ανώτερη Σπάρτα εξάντλησε κάθε πιθανότητα και για τη 2η θέση του 11ου Ομίλου, ακόμη και με εντός έδρας νίκη, επί της Σάλκε, στο φινάλε. Όλο το μακρινό ταξίδι της ποιοτικής ομάδας της Τρίπολης στην Τσεχία "δικαιολογήθηκε" χθες βράδυ σε μια φάση! Μόλις στο 4', όταν από την πάσα του όλο και περισσότερο καθιερούμενου, ως "τροφοδότη ουσίας", Ταξιάρχη Φούντα, ο Νίκο Φερνάντες έκανε το σωστό σουτ, αλλά η μπάλα πήγε στο αριστερό δοκάρι. Κατά την επιστροφή της μπάλας, ο Ιγκλέσιας εξαπέλυσε σουτ, όμως η μπάλα... καλομαθημένη από το δοκάρι, αυτή τη φορά προσέκρουσε σε χέρι, που ήταν κολλημένο και σε γυρισμένο σώμα αμυντικού. Ζητήθηκε πέναλτι,ακόμη και ο κλασικός διαιτητικός ρεπόρτερ ' Ανδρέας Σερεβέτας,ήταν ο παρτενέρ του Δημήτρη Τσακίρη, στην τηλεπεριγραφή από το "Τζενεράλι Αρένα" νόμισε, προς στιγμή, ότι ο Αγγλος Μάικλ Ολιβερ θα έστηνε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Αλλά.....άσπρη μέρα" δεν εί- Ι δαμε τελικά. Σωστά ο διαιτητής ζήτησε συνέχεια στο παιχνίδι, για να φτάσουμε στο 33', που σημειώθηκε το μοναδικό γκολ, από κόρνερ και μετά από κεφαλιά του στόπερ Γιακούμπ Μπράμετς. "Γιακούμπ" για καρδιοπάθειες και των λίαν εκδηλωτικών οπαδών του Αστέρα, που πρέπει να ήταν κυρίως γηγενείς Τριπολιτσιώτες, αλλά και δικοί μας φοιτητές, που μαθαίνουν γράμματα στα πανεπιστήμια της Τσεχίας... 

 

 

ΤΟ ΓΚΟΛ

• Το 1-0 στο 33', μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά από τον Ντότσκαλ, και με τον στόπερ Γιακούμπ ΜΠΡΑΜΕΤΣ με κεφαλιά, προ του Κουρμπέλη, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. 

 

••• Ο ΑΣΤΕΡΑΣ δεν ήταν καλός στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι. Καμία σχέση με την ομάδα, που προέρχεται από θαυμάσιες εμφανίσεις και αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Να έφταιξε το κρύο και επειδή οι περισσότεροι είναι συνηθισμένοι σε λατινο-φορεσιά, με τους Αργεντινούς να κυριαρχούν; Γράφουμε "συνηθισμένοι", γιατί μια ματιά στην αρχική 11άδα και η διαπίστωση πως ο έμπειρος πια και από Ευρώπη, Στάικος Βεργέτης, χρησιμοποίησε έξι Έλληνες. Τους Θεοδωρόπουλο, Ζησόπουλο, Κώστα Γιαννούλη, Κουρμπέλη, Φούντα και Γιάννου. Από τους οποίους ο τερματοφύλακας ήταν ο καλύτερος στον αγώνα και χάρη στις αποκρούσεις του οποίου το σκορ κόλλησε στο 1-0, προπάντων στο α' ημίχρονο, όταν η Σπάρτα προκάλεσε σχεδόν εφιαλτική "κατηφόρα" στον αγωνιστικό χώρο. Από τους οπισθοφύλακες ο Ζησόπουλος στο 43' πιστώθηκε την απόκρουση του αγώνα, με το αλά Φογκτς σεμιναριακό τάκλιν προς τον Φατάι, που ήταν έτοιμος για σουτ, με προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ. Αν δεν ήταν ο Θεοδωρόπουλος, που είχε διάρκεια και στα δύο ημίχρονα, τον 31χρονο γενειοφόρο στόπερ θα ονομάζαμε MVP του Αστέρα. Αυτή τη φορά ο Γιώργος Ζησόπουλος ήταν ο καλύτερος από την τριπολιτσιώτικη αμυντική τετράδα, όχι ο αρχηγός Σανκαρέ, που χρεώθηκε δυο τρεις αδύναμες στιγμές και για να τις ρεφάρει έφυγε στην απέναντι περιοχή υποδεχόμενος την μπάλα από τα στατικά (φάουλ) του Νίκο Φερνάντες. Ο Γιαννούλης δεινοπάθησε στο α'  μέρος από τον Φατάι, ενώ ο δεξιοθεσίτης Αργεντινός Λούι πέρασε απαρατήρητος. Προστέθηκε στους χθεσινούς αρνητικούς, που ήταν  ο εντελώς άκαπνος και με περιέργως πολύ αδύναμα σουτ Γιάννου (λες και  προερχόταν κατάκοπος από σκληρή δουλειά στην οικοδομή).

Ήταν ο Ιγκλέσιας, που ασχολήθηκε περισσότερο στο πώς θα τσακωνόταν με τον Φρίντεχ και κάλλιστα ο Στάικος θα μπορούσε να τον είχε αντικαταστήσει πολύ νωρίτερα (από το 81') με τον αραουτίστα, αλλά συνάμα πληθωρικό και φιλόδοξο Παντελιάδη. Ήταν ο Μάσα, που με ένα σουτ στο 68' θέλησε να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του στην αποστολή, ενώ ο Κουρμπέλης "έχασε" τον Μπράμετς στο άλμα του 33', οπότε και προήλθε το γκολ. Δεν ξεχάσαμε τον Φούντα, γιατί δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, κατώτερος από τον Μάσα και νομίζουμε ότι λόγω και της μόνιμης μαχητικότητάς του κακώς αντικαταστάθηκε, στο 81' με τον Λανθαρότε.

•••ΔΕΝ ΗΤΑΝ σε κατάλληλη βραδιά ο Αστέρας για την κρίσιμη μάχη με τη Σπάρτα. Παθητικότατος στο α' ημίχρονο, άτυχος στο 4' (με το δοκάρι), αλλά τυχερός σε όλο το υπόλοιπο διάστημα, ως το 45'+2', γιατί δεν δέχτηκε δεύτερο και τρίτο γκολ. Δεν είχε τόση πίεση στην επανάληψη, γιατί ο Ζντένεκ Σκιάσνι θυμήθηκε... ελληνικές ημέρες του σε πάγκους και έκανε πρώτο μέλημά του πώς θα διατηρούσε το 1-0.

Αμυντικοποίησε το παιχνίδι της Σπάρτα, κάτι που θα το πλήγωνε τουλάχιστον με την ισοπαλία, αν ο Στάικος μπορούσε να είχε στη φαρέτρα του τον "φανατικό πολεμιστή" Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος με τις ηγετικές ικανότητες που διαθέτει, "θα ταρακουνούσε" και τον Απόστολο και την ισπανόφωνη παροικία.

Ο "ελληνικός Αστέρας" απέχει κατά πολύ από τον "ευρωπαϊκό" - όπως παρουσιάστηκε χθες. Κρίμα, γιατί οι καλές βραδιές του Αστέρα έχουν απήχηση και πολύ πιο πέρα από την Αρκαδία, έξω από την Πελοπόννησο και με το "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" να αναγνωρίζεται καθολικά πλέον ως ένα "σήμα κατατεθέν" ή "κωδικός", όταν θέλει κάποιος να εκφραστεί για την πάλη, για τη δυνατή προσπάθεια, για τη διεκδίκηση της νίκης - ούτε καν "μόνο της ισοπαλίας"! Για την ποιοτική και ποσοτική μπάλα! 

•••Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ έδειξε τον καλύτερο χθεσινό εαυτό της στο α' ημίχρονο, με την τετράδα των μεσοεπιθετικών (στο 4-1-4-1) να δημιουργεί φάσεις από τα άκρα, αλλά και τον άξονα. Με τις συνεχείς μετακινήσεις και εναλλαγές θέσεων και ρόλων οι Φατάι - Ντότσκαλ Φρίντεχ - Κρέιτσί "να κάνουν κτήμα τους την μπάλα" και να ήταν αυτοί που είχαν τον έντονο αγωνιστικό διάλογο με τον Κώστα Θεοδωρόπουλο. Στο β' ημίχρονο ο Σκιάσνι άλλαξε τους τρεις (!) από αυτούς και η Σπάρτα περιορίστηκε σε εκλάμψεις, με τις οποίες, πάντως, εκείνη βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ παρά ο ισχνότατος και χωρίς πίστη, χωρίς πειθώ, Αστέρας. Δίκαιο-δικαιότάτο το αποτέλεσμα.

 

 

 

•••Ο ΑΓΓΛΟΣ διαιτητής "λίγος", ο ειδικός συνάδελφος μας Ανδρέας Σερεβέτας... ούτε το όνομά του θα θυμάται, κατά την επιστροφή από την Πράγα, για να το σχολιάσει με τους Κύρο Βασάρα και Ντάλας!

 

 

Βεργέτης: Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε 

Παρά την οδυνηρή ήττα από τη Σπάρτα, ο Στάικος Βεργέτης εμφανίστηκε ψύχραιμος και με διάθεση να υψώσει τείχος προστασίας στους ποδοσφαιριστές του. Μεταξύ άλλων, ο κόουτς του Αστέρα Τρίπολης ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε μετά το φινάλε του αγώνα στην Πράγα: "Οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν στο πλάνο. Είχαμε συνοχή και αμυντική οργάνωση. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο οι παίκτες μου κυνήγησαν την ισοφάριση. Αντιμετωπίζαμε καλύτερη ομάδα. Αν ρισκάραμε μετά το 60'-70' θα ερχόταν το δεύτερο γκολ και θα τελείωνε το ματς. Αυτό δεν το θέλαμε. Παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα και όπως θα γίνει και στο τελευταίο ματς. Θεωρώ ότι σήμερα (σ.σ. χθες) το κάναμε στον μέγιστο βαθμό. Από τη μία φορτώσαμε τις πλευρές, από την άλλη υπήρχαν δύο παίκτες που μας κρατούσαν πίσω και μπορούσαν να μας τελειώσουν το ματς. Ο στόχος μας στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι να βγάλουμε ξανά την ομάδα στην Ευρώπη".

 

Σκιάσνι: Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο 

Ικανοποιημένος για την πρόκριση της ομάδας του στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ εμφανίστηκε ο τεχνικός της Σπάρτα Πράγας, Ζντένεκ Σκιάσνι. Ο κόουτς των Τσέχων, με θητεία στους πάγκους του ΠΑΟ και του ΟΦΗ, δήλωσε μετά το τελευταίο σφύριγμα του Μάικλ Όλιβερ: "Είμαστε ευχαριστημένοι για τη νίκη και την πρόκριση. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο παιχνίδι. Στο πεντάλεπτο ο Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα και έκανε την πρώτη και μοναδική ευκαιρία. Όποιος έβαζε πρώτος γκολ, ο αντίπαλος θα είχε πρόβλημα. Δεν αφήσαμε τον Αστέρα να δημιουργήσει ευκαιρίες, αν και ήταν καλός με την μπάλα. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από το πρώτο παιχνίδι".

 

ΦΩΤΟ...γραφικά

• Πριν από την έναρξη του αγώνα οι διοικούντες τη Σπάρτα Πράγας παρέθεσαν γεύμα στους ανθρώπους του Αστέρα Τρίπολης, επικεφαλής των οποίων ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Καϋμενάκης.

• Κατά την παρουσίαση των δύο ομάδων ο "μπαρουτοκαπνισμένος" επιθετικός των γηπεδούχων, Νταβίντ Λάφατα, απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα. Ο 34χρονος στράικερ βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση και φέτος.

• Με γάντια και ισοθερμικές φανέλες αγωνίστηκαν αρκετοί εκ των ποδοσφαιριστών στη χθεσινή αναμέτρηση της Πράγας. Το κρύο στην πρωτεύουσα της Τσεχίας ήταν τσουχτερό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του ματς ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους δύο βαθμούς κελσίου.

• Έπειτα από 98 μέρες απουσίας ο Λούκας Βάτσα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση. Ο 26χρονος μέσος της Σπάρτα Πράγας, που είχε τραυματιστεί στο γόνατο στην αναμέτρηση με την ελβετική Τουν, πήρε φανέλα βασικού στο ματς με τους Αρκάδες.

• Με τη φωσφοριζέ εμφάνιση παρατάχθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Στάικου Βεργέτη, ενώ οι γηπεδούχοι με την παραδοσιακή τους βυσσινί.

• Κλοτσιά αντιπάλου στη γάμπα δέχτηκε ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το 1-0 ο γκολκίπερ των Πελοποννήσιων, Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος.Ο 25χρονος τερματοφύλακας πάντως έσφιξε τα δόντια και παρά τους πόνους συνέχισε κανονικά.

•  Περίπου 250 υποστηρικτές του Αστέρα Τρίπολης βρέθηκαν στις εξέδρες του Λέτνα. Συνολικά 10.140 θεατές παρακολούθησαν το ματς.

 

• Οι Ιγκλέσιας και Φρίντεκ είχαν αμέτρητες αψιμαχίες στον χώρο του κέντρου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων