ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αστεράτος Τύπος... Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 (PHOTOS)

Διαβάστε τα νέα των εφημερίδων για τον Αστέρα.

GOAL
Μα(ρ)σα(ρε) αλλά κόλλησε

Ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας σε ένα ματς όπου είχε ευκαιρίες για τη νίκη, αλλά θα μπορούσε να είχε χάσει

 Η μεγάλη χαρά που περίμεναν να πάρουν οι οπαδοί του Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα στη Σπάρτα Πράγας, κράτησε μόνο για ένα ημίχρονο. Το 1-1 κόντρα σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και εμπειρία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, όπως είναι η Σπάρτα, δεν είναι αρνητικό αποτέλεσμα, όμως ο Αστέρας έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη που θα τον έβαζε με το...καλημέρα επικεφαλής στον όμιλο. Αυτή όμως χάθηκε κυρίως στο ξεκίνημα του β'ημιχρόνου. Βάσει όμως της συνολικής εικόνας του αγώνα, αυτοί που θα πρέπει να αισθάνονται αδικημένοι είναι οι Τσέχοι, που έχασαν πολλές ευκαιρίες, και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο διαιτητής Στραχόνια από την Κροατία ακύρωσε στο 93'γκολ του Λάφατα για φάουλ, που φάνηκε να μην υπάρχει.
Οι Αρκάδες "πάτησαν" γρήγορα στην αχίλλειο πτέρνα των Τσέχων, αιφνιδιάζοντας όλη την άμυνά τους με το γρήγορο γκολ του Μάσα μόλις στο 2'λεπτό της αναμέτρησης (1-0), και παρότι επιχείρησαν να το ξανακάνουν με τη σπουδαία ευκαιρία που έχασε ο Γιάννου στο 13', στην πορεία του α'ημιχρόνου υπέκυψαν στις αρετές των επιθετικών τού αντιπάλου τους, οι οποίοι με ποικίλους τρόπους έβγαιναν συνεχώς στην επίθεση, σκορπίζοντας καρδιοχτύπια στους γηπεδούχους.

Η μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα να νικήσει τη Σπάρτα Πράγας χάθηκε με το δοκάρι του Μάσα και την ευκαιρία του Φούντα, στο 49 και 50 αντίστοιχα

 Ολες οι ευκαιρίες τους είχαν ως εκφραστή ή δημιουργό τον "ξανθό δαίμονα", τον Κρέιτσι, ο οποίος άνοιξε όλους τους διαδρόμους, ώστε οι συμπαίχτες του να φθάσουν κοντά στην ισοφάριση τουλάχιστον σε τέσσερις περιπτώσεις, με κορυφαία ευκαιρία το δοκάρι του Φρίντεκ (24'). Με την ίδια λογική, να χτυπήσει την άμυνα των Τσέχων, ο Αστέρας μπήκε και στο β'ημίχρονο, χάνοντας δύο ευκαιρίες απ'αυτές που δεν χάνονται. Στην πρώτη ο Μάσα είδε την μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι (49') και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φούντας βγήκε με προϋποθέσεις στην επίθεση, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.
Η τύχη αυτήν τη φορά ήταν με το μέρος των φιλοξενουμένων. Και μάλιστα τους χαμογέλασε πετυχαίνοντας ένα εύκολο γκολ, με τον Λάφατα στο 57 να ισοφαρίζει σε 1-1. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα,αφού οι δυο ομάδες προσπάθησαν με πιο ορθολογικό τρόπο να διαφυλάξουν τον βαθμό τους. Ο Σκάσνι έψαξε το δεύτερο γκολ βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Φατάι, δεύτερο επιθετικό, όμως ο Βεργέτης "έσφιξε" το κέντρο του για να πιέσει περισσότερο, όμως καμία από τις δυο ομάδες δεν βρήκε το δεύτερο γκολ που αναζητούσε.


"Προσπαθήσαμε πολύ. Εχουμε και μία πικρή γεύση, θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Στο Β' μέρος είχαμε δυο πολύ καλές φάσεις να τελειώσουμε το παιχνίδι. Ωστόσο αυτό δεν έγινε και το πληρώσαμε ακριβά, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να ονειρευόμαστε γιατί δουλεύουμε σκληρά και το αξίζουμε. Η Σάλκε είναι καλή ομάδα αλλά εμείς είμαστε προσγειωμένοι, θα προσπαθήσουμε και θα παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα" δήλωσε ο Ματίας Ιγκλέσιας.

Πάμπλο Μάσα
"Δίκαιο το αποτέλεσμα"
Ο σκόρερ του μοναδικού γκολ του Αστέρα Πάμπλο Μάσα χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα και έκανε ιδιαίτερη μνεία στο δοκάρι που είχε ο ίδιος στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. "Το παιχνίδι ξεκίνησε θετικά για εμάς. Στην πορεία έγινε πιο δύσκολο, θα μπορούσε να πάει πιο θετικά αν η δική μου φάση δεν κατέληγε στο δοκάρι αλλά έμπαινε γκολ. Αν η μπάλα έμπαινε μέσα, στη συνέχεια θα ήταν πολύ διαφορετικό παιχνίδι. Ωστόσο αυτό δεν έγινε, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο" είπε χαρακτηριστικά. Για τον αγώνα με τη Σάλκε ο άσος των Αρκάδων είπε: "θα πάμε για να παίξουμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Είναι πολύ δύσκολη ομάδα".


"Οι λεπτομέρειες"
Οι ευκαιρίες που έχασε ο Αστέρας για να κάνει το 2-0 ήταν το σημείο που έκρινε το "Χ" με τη Σπάρτα, σύμφωνα με τον Κώστα Γιαννούλη "Η ομάδα προσπάθησε πολύ για το τρίποντο και μας αδικεί το αποτέλεσμα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για το 2-0, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και μην ξεχνάμε πως είχαμε απέναντι μας μια πολύ καλή ομάδα. Μετά το 1 -1 κοιτάξαμε να κρατήσουμε πιο πολύ την ισοπαλία. Στο α' ημίχρονο δεν είχαμε την κατοχή της μπάλας και αυτό μας κούρασε πολύ. Κοιτάμε το επόμενο ματς. Το αποψινό αποτέλεσμα μας έδωσε ηθικό, αλλά μας άφησε και λίγο στεναχωρημένους...".

Ζντένεκ Σκάζνι
"Ο Κοσίτσκι μου είπε ότι δεν του έγινε φάουλ"
Εξω φρενών με τη διαιτησία ήταν ο Ζντένεκ Σκάσνι που υποστήριξε ότι ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης Κοσίτσκι του είπε ότι δεν του έγινε κανένα φάουλ στο γκολ της Σπάρτα που ακυρώθηκε στις καθυστερήσεις.
"Στο ημίχρονο μου είπαν ότι το γκολ στο α' ημίχρονο δεν ήταν οφσάιντ. Ο Κοσίτσκι είναι Σλοβάκος, μιλάμε την ίδια γλώσσα και στο τέλος μου είπε ότι δεν του έγινε φάουλ" υποστήριξε μιλώντας στα ελληνικά ο τεχνικός της Σπάρτα και στην συνέντευξη Τύπου πρόσθεσε: "Είναι ντροπή. Μας έκλεψαν. Καλά που τα είχαν πει οτι θα έχουμε εχθρική διαιτησία". Ενώ στη συνέχεια στάθηκε στο κακό ξεκίνημα της ομάδας του.
"Ξεκινήσαμε καταστροφικά. Οι παίκτες μου στο ξεκίνημα ήταν στο ξενοδοχείο" είπε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε: "Κάναμε πολλά λάθη. Μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, στη συνέχεια κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν βάλαμε γκολ. Στο α' ημίχρονο είχαμε 34 ευκαιρίες. Στο β' μέρος ισοφαρίσαμε αλλά μετά δεν είχαμε την ίδια ποιότητα. Επρεπε να κερδίσουμε. Και ο Αστέρας είχε ευκαιρίες, έχουμε πολύ χρόνο, αλλά σήμερα δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος".

Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης αργεί ακόμη καθώς θα διεξαχθεί την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε δύο μήνες περίπου δηϋαδή. Ο βοηθός του Αναστασίου Στιθ Ρούτερ (δεξιά στη φωτά), πάντως, εκμεταλλεύτηκε το ρεπό που είχε η ομάδα χθες και πετάχτηκε μία βόλτα μέχρι την Τρίπολη για να δει τον αγώνα του Αστέρα με τη Σπάρτα.

Στ. Βεργέτης
"Η διαιτησία δεν επηρέασε τον αγώνα"
 Στη Σπάρτα φωνάζουν για τη διαιτησία με αφορμή τα δύο γκολ που της ακυρώθηκαν, και κυρίως το δεύτερο oris καθυστερήσει του αγώνα, αλλά ο Στάικος Βεργέτης είχε διαφορετική άποψη.
"Δεν έχω να σχολιάσω κάτι για τη διαιτησία. Δεν επηρέασε τον αγώνα" είπε μόνο ο Έλληνας τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.
"Ο στόχος μας ήταν να κλέψουμε μπάλες και να βγούμε στην επίθεση. Τα παιδιά το έκαναν στον μέγιστο βαθμό. Η αμυντική μας λειτουργία ήταν αρκετά καλή. Υπήρχαν στιγμές όπου δεν λειτουργήσαμε σωστά, αλλά αυτό οφείλεται στον πολύ καλό αντίπαλο" τόνισε για την εικόνα του αγώνα και συμπλήρωσε: "Και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους. Εμείς είχαμε το γρήγορο γκολ και τη φάση με τον Γιάννου στο α' ημίχρονο, ενώ η Σπάρτα θα μπορούσε να ισοφαρίσει. Στο β' ημίχρονο μπήκαμε καλά, είχαμε το δοκάρι του Μάσα και τη φάση του Φούντα, αλλά δεχθήκαμε την ισοφάριση, αν και ελέγχαμε το παιχνίδι".
Για τις ευκαιρίες που είχε ο Αστέρας είπε: "Ο προπονητής δεν μπορεί να μπει μέσα και να βάλει γκολ" και κατέληξε: "Μας μένει η στεναχώρια. Παλέψαμε πάρα πολύ το παιχνίδι".

MVP
Μάσα
 Ισως ο κορυφαίος παίχτης του γηπέδου να ήταν ο Κρέιτσι, όμως ο Μάσα ήταν ο πολυτιμότερος του Αστέρα Τρίπολης. Γκολ και δοκάρι από τον Αργεντινό και μια εμφάνιση που την περίμεναν καιρό οι Αρκάδες. Μάλιστα το ντεφορμάρισμά του ήταν αυτό που έκανε το τεχνικό τιμ να σκέφτεται αν θα τον ξεκινήσει βασικό.

Match control
Το ματς έληξε 1 -1 κόντρα στις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δυο ομάδες. Τόσο ο Αστέρας όσο και η Σπάρτα έριξαν όλο το βάρος της προσοχής τους στην επίθεση, δείχνοντας το πόσο ποντάρουν στους βαθμούς της νίκης.


   



SPORTDAY
Ναι μεν, αλλά...

Η Σπάρτα ήταν καλύτερη, αλλά ο Αστέρας θα μπορούσε ακόμα κι έτσι να πάρει τη νίκη

 Ετσι όπως τελείωσε το ματς, λες πάλι καλά που ο Αστέρας πήρε το 1-1 κόντρα στη Σπάρτα Πράγας. Ωστόσο, δεν θα ήταν απίθανο για την ελληνική ομάδα, που δεν ήταν καλύτερη, να πάρει τη νίκη και να ξεκινήσει... με το δεξί την προσπάθεια της στον 11ο Ομιλο του Γιουρόπα Λιγκ.


Διότι αν ο Μάσα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα (όπως είχε κάνει με ωραίο πλασέ στο 2') αντί στο δοκάρι, στην ανεπανάληπτη ευκαιρία που του έδωσε με το γλίστρημά του ο Κόστα στο 48', θα είχε γίνει το 2-0 και δύσκολα θα υπήρχε επιστροφή για τους Τσέχους. Αλλά και μετά το 1-1 του Λάφατα στο 56' (αδικαιολόγητη η ολιγωρία της άμυνας του Αστέρα), όταν ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο Αστέρας βγήκε μπροστά και έχασε ευκαιρίες. Η άλλη ανάγνωση του ματς λέει ότι βάσει της συνολικής εικόνας των δύο ομάδων η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα για τον Αστέρα -κι ας μη βολεύει την Ελλάδα, στη μάχη που δίνει με τους Τσέχους στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Η Σπάρτα ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς, έβγαζε πιο εύκολα ευκαιρίες και είχε κι αυτή δοκάρι με τον καλύτερο παίκτη της. τον Φρίντεκ.
Επίσης, "φωνάζει" και για δύο ακυρωθέντα γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου, αποφάσεις που σηκώνουν -αν μη τι άλλο- συζήτηση.
Ο Αστέρας μπήκε φουριόζος στο ματς. πίεσε ασφυκτικά τους Τσέχους και δικαίως προηγήθηκε, αλλά και χθες "φώναζε" η ανάγκη για βελτίωση της αμυντικής του λειτουργίας. Στα θετικά, οι δύο μπαλιές-τρύπες του Μπερτόλιο στο ξεκίνημα, εκ των οποίων η μία απέφερε το γκολ.

"Αν έβαζα το γκολ"
Ο σκόρερ του Αστέρα. Παμπλο Μάσα, παραδέχθηκε ότι κομβικό σημείο του ματς ήταν η ευκαιρία που έχασε στο 48'. "Θα μπορούσε να γίνει το 2-0 και τότε η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν τελείως διαφορετική. Ωστόσο, έτσι όπως πήγε το ματς είναι δίκαιη η ισοπαλία". Ο Κώστας Γιαννούλης. αντίθετα, υποστήριξε ότι "το αποτέλεσμα μας αδικεί, χάσαμε πολλές ευκαιρίες". Ο Φούντας έχει υποστεί διάταση στον λαγονοψαΐτη και θα μείνει μία εβδομάδα εκτός.

Βεργέτης: "Στενοχώρια"
Τη νίκη ήθελε ο Στάικος Βεργέτης κι έτσι δεν έμεινε ευχαριστημένος με την ισοπαλία.
"Είμαι πολύ στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα. Παίξαμε καλά απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Χάσαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0 και σαν να μην έφτανε αυτό, αλλά μετά δεχθήκαμε και την ισοφάριση. Για άλλη μία φορά τον τελευταίο καιρό δεν πήραμε το αποτέλεσμα που αξίζουμε. Δεν θέλω να μιλήσω νια την τύχη, μια και την τύχη εμείς την προκαλούμε. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας".

Σκάζνι: "Ντροπή, μας έκλεψαν"
 Το 1-1 δεν άρεσε ούτε στον Ζντένεκ Σκάζνι, ο οποίος έκανε παράπονα για τα γκολ που ακυρώθηκαν: "Είναι ντροπή, μας έκλεψαν. Ο Κοσίτσκι μου είπε ότι δεν υπήρξε επαφή, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ακυρώθηκαν τα γκολ", είπε ο τεχνικός της Σπάρτα, ο οποίος παραδέχθηκε: "Μπορούσαμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Κάναμε ευκαιρίες, ισοφαρίσαμε τελικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μας βγήκε η πρώτη αλλαγή και ο αντίπαλος έκανε ευκαιρίες"
.
Ο καλός
Μάρτιν Φρίντεκ
Τυπικά είναι δεξιός μπακ. αλλά ξεχώρισε για τις επιθετικές αρετές του. Εβγαλε τη σέντρα που κατέληξε σε γκολ για τη Σπάρτα, ενώ νωρίτερα είχε κεφαλιά στο δοκάρι και ένα καλό σουτ που έσωσε ο Κοσίτσκι.

Ο κακός
Ντορίν Γκοϊάν
Μόνο στο τέλος απέδωσε όπως μπορούσε ο Ρουμάνος αμυντικός, ο οποίος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Τσέχων και έκανε και αρκετά λάθη.

Ο διαιτητής
Οι Τσέχοι διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση του γκολ του Λάφατα στο 92'. αλλά ο διαιτητής είχε δίκιο για το φάουλ στον Κοσίτσκι. Αντίθετα, θέλει καρέ-καρέ ανάλυση το ριπλέι για να δούμε αν υπήρξε οφσάιντ στο 44'.

 



LIVESPORT

Κράτησαν τον βαθμό οι Αρκάδες χάρη στην "εφεύρεση" του διαιτητή Στραχόνια στο 93'

This is...Mario, Sparta

Από του Χάρου τα δόντια γλίτωσε στο τέλος ο Aστέρας Τρίπολης, αφού η... εφεύρεση του Μάριο Στραχόνια να ακυρώσει το γκολ του Λάφατα στο 93ο λεπτό της αναμέτρησης του επέτρεψε να αναδειχθεί ισόπαλος 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας στο "Θ. Κολοκοτρώνης" και να πάρει σημαντικό πόντο ενόψει των δύο δύσκολων εκτός έδρας ματς που ακολουθούν με Σάλκε και ΑΠΟΕΛ.


Οι Αρκάδες με το καλημέρα έδειξαν ότι έχουν άγριες διαθέσεις, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Μασά τους έβαλε σε θέση οδηγού με ωραίο πλασέ. Στο 13' λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0, ωστόσο ο Μπίτσικ είπε "όχι" στο σουτ του Γιάννου. Κάπου εκεί φάνηκε ότι "ξύπνησε" η Σπάρτα, η οποία πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και βγήκε μπροστά για την ισοφάριση.
Μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (μεταξύ 14' και 17') έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες με τους Ντόντσκαλ και Χούσμπαουερ.
Ο Αστέρας, αφού κατάφερε να... συνέλθει, προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και να βγει στην κόντρα επίθεση. Ο Στάικoς Βεργέτης έδωσε εντολή να κρατήσουν κοντά τις γραμμέε οι ποδοσφαιριστές του, κάτι όμως που δεν εφαρμόστηκε πιστά στην πράξη. Οι Τσέχοι έβαλαν την μπάλα στο πλεκτό στο 43' με τον Λάφατα, ωστόσο ο πρώτο βοηθός (Ιβιτσα Μόvτριτς) ακύρωσε το γκολ υποδεικνύοντάς τον σε θέση οφσάιντ, σε μία φάση πάντως που ήταν αρκετά οριακή.

Η μάχη των πάγκων
Όπως σε κάθε ματς έτσι και σε αυτό ο Στάικος Βεργέτης καταστάλαξε στο 4-2-3-1. Από την άλλη ο Ζντένεκ Σκάσνι έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε με 4-5-1. Βέβαια, μετά την αλλαγή του Φατάι στο 66ο λεπτό ο σχηματισμός του μετατράπηκε στο πλέον γνωστό 3-5-2 της Σπάρτα.

Στο δεύτερο  μέρος ο Αστέρας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έχασε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες στο 47ο και 48ο λεπτό για να τελειώσει εκεί το παιχνίδι. Ο νόμος του ποδοσφαίρου όμωε που λέει ότι "όποιος χάνει φάσεις δέχεται γκολ" λειτούργησε όπως και στο ματς του πρωταθλήμαtos στη Λέσβο με την Καλλονή. Η ομάδα της Αρκαδίας δεν αντέδρασε σωστά στο 55' και δέχθηκε ένα εύκολο γκολ από τον Λάφατα.
Η Σπάρτα όχι απλά έφερε και πάλι το ματς στα ίσα, αλλά λίγο έλειψε να το κλέψει κιόλας μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Ζντένεκ Σκάσνι μετέτρεψε το 4-5-1 σε 3-5-2, κάτι που φάνηκε ότι έδωσε επιθετική πνοή στους Τσέχους. Από την άλλη ο Αστέρας, παρά και τις αλλαγές του Βεργέτη, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν βοήθησαν, έμοιαζε σαν να έχει πέσει σε λήθαργο. Το γκολ εντέλει ήρθε για τον σύλλογο της Πράγας, μόνο που ο διαιτητής Στραχόνια είχε διαφορετική άποψη ακυρώνοντάς το ως επιθετικό φάουλ του Κρέιτσι, στην αρχή της φάσης, πάνω τον Κοσίτσκι.



"Προκαλούμε την τύχη μας"

Ο Στάικος Βεργέτης ήταν σκασμένος για το γεγονός πως ο Aστέρας είχε τις ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα του προτού δεχθεί την ισοφάριση από τη Σπάρτα και δεν το έκρυψε στις δηλώσεις του. "Υπάρχει στενοχώρια, το πάλεψαν το παιχνίδι τα παιδιά απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Για άλλη μια φορά φέτος μια ατυχή συγκυρία μας το στέρησε. Χάσαμε δυο ευκαιρίες για να κάνουμε το 2-0 και αντί γι' αυτό δεχθήκαμε εμείς το γκολ. Για άλλη μια φορά συμβαίνει αυτό, εμείς προκαλούμε την τύχη μας. Συνεχίζουμε", ανέφερε με τη λήξη του ματς ο τεχνικός του Αστέρα.

Μάσα: Αν δεν έβρισκα δοκάρι...

Στη δική του μεγάλη χαμένη ευκαιρία του δεύτερου μέρους στάθηκε ο Μάσα, που μίλησε ακόμα και για νίκη μέσα στο Γκελζενκίρχεν στο παιχνίδι που ακολουθεί. "Ήταν δύσκολο ματς που στην πορεία έγινε πιο δύσκολο. Νομίζω αν στη δική μου φάση δεν έβρισκα δοκάρι το παιχνίδι θα είχε εξελιχθεί πολύ πιο ικανοποιητικά για μας. Αν η μπάλα δεν πήγαινε στο δοκάρι θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι, αλλά αυτό δεν έγινε και το αποτέλεσμα νομίζω είναι δίκαιο. Ξέραμε εξ αρχής πως πρέπει νο κάνουμε πολύ καλή άμυνα, έπρεπε να παίξουμε ίσως λίγο πιο κλειστά για να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα". Για την αναμέτρηση που ακολουθεί με τη Σάλκε στη Γερμανία: "Εμείς θα πάμε για να παίξουμε, να διεκδικήσουμε τη νίκη, είναι δύσκολη ομάδα, αλλά γι' αυτό είναι τα παιχνίδια, για να αγωνιζόμαστε"

"Ο διαιτητής, ο χειρότερος του αγώνα"
Με τη διαιτησία του Κροάτη Μάριο Στραχόνια τα έβαλε ανοικτά ο Ζντένεκ Σκάσνι για το γεγονός πως ακύρωσε ένα γκολ της oμάδας του σε κάθε ημίχρονο. "Κάναμε πολλά λάθη. είμαι βέβαιος πως μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, έχουμε παίξει καλύτερα φέτος Κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν βάλαμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο με 3-4 καθαρες φάσεις. Ισοφαρίσαμε στο δεύτερο, αλλά μετά με την αλλαγή του Φατάι που δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι πέσαμε. Με προβληματίζει ότι στο πρώτο ημίχρονο μου είπαν ότι το γκολ που βάλαμε [σ ο. Λαφατα) δεν ήταν οφσάιντ και στο δεύτερο που ακυρώθηκε στο τέλος μου είπαν οι παίκτες μου είπαν ότι δεν έγινε κανένα φάουλ. Ο χειρότερος του γηπέδου απόψε (σ.σ: χθες) ήταν ο διαιτητής δεν είναι νορμάλ τέτοιος διαιτητής σε ευρωπαϊκό ματς"

 Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΚΟΣΙΤΣΚΙ: Δύσκολο να προβλέψει την πορεία της μπάλας στη φάση του γκολ. Δύο μεγάλες επεμβάσεις στο τετ α τετ με τον Κρέιτσι στο 58' και σε παραλίγο αυτογκόλ του Γκόιαν στο 63'.
ΛΟΥΙ: Ζορίστηκε ανασταλτικά, καθώς οι Τσέχοι έπαιζαν πολύ από τα άκρα και δεν κατάφερε να προωθηθεί όσο συνηθίζει. Μεγάλη ασυνεννοησία με Γκόιαν στο 58', δεν κόστισε το 1 -2 λόγω Κοσίτσκι και μόνο.
ΠΑΝΝΟΥΛΗΣ: Ταλαιπωρήθηκε πολύ από το μεγάλο βράδυ του Φρίντεκ, τον οποίο έχασε και στη φάση του δοκαριού της Σπάρτα στο 24'. Βελτιωμένος στο β' μέρος.
ΓΚΟΪΑΝ: Από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος του Αστέρα. Πάμπολλες επεμβάσεις, αν και με ένα μικρό κενό απόδοσης στις αρχές του β' μέρους.
ΑΛOΚO: Έδωσε λύσεις, αν και στη φάση της ισοφάρισης τόσο αυτός όσο και ο Ιγκλέσιας όφειλαν να έχουν τελειώσει τη φάση προτού "γεννηθεί" ο κίνδυνος.
ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ: Ο γρήγορος ρυθμός του ματς δεν τον ευνόησε, καθώε ξεκάθαρα βρίσκεται εκτός φόρμας. Δεν κράτησε μπάλα, κάλυψε χώρους.
ΤΟΡΜΕΝΑ: Καλύτερος του Ιγκλέσιας. Πολλή αθόρυβη δουλειά μέχρι να παραδώσει πνεύμα και να αντικατασταθεί από τον Χαμντανί.
ΦΟΥΝΤΑΣ: Πήγε να βάλει ένα τρομερό γκολ στο 49', αλλά αστόχησε για λίγο. Πολλή ενέργεια αλλά και συζητήσιμες επιλογές.
ΜΠΕΡΤΟΛΙΟ: Τρομερό πρώτο ημίχρονο, δύο "καθαρές" ασίστ, η πρώτη στο γκολ, η δεύτερη (και καλύτερη, με το εξωτερικό) στη μεγάλη φάση του Γιάννου στο 12'. "Επεσε" στο β' μέρος, αλλά και πάλι θετικός.
ΜΑΣΑ: Άμεση και αποτελεσματική εκτέλεση στη φάση του γκολ, άτυχος στο δοκάρι που είχε από "δώρο" του Κόστα στο 48', κουράστηκε προς το τέλος.
ΓΙΑΝΝΟΥ: Moιραίος διότι αν κατάφερνε να νικήσει τον Μπίτσικ στη μεγάλη στιγμή του στο 12' το παιχνίδι δύσκολα θα είχε γυρισμό για τη Σπάρτα. Καλή περιφερειακή -κυρίως- δουλειά, δίχως όμως να απειλήσει περαιτέρω.
ΔΗΜΟΥΤΣΟΣ: Μπήκε στο 66' αντί του τραυματία Φούντα, αλλά δεν είχε την ενέργεια να εκμεταλλευθεί τους χώρους που βρήκε.
ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ: Είχε ένα σουτ ψηλά στο 81' και 1-2 πάσες που δεν βγήκαν προς τους επιθετικούς στο 20λεπτο που έπαιξε.
ΧΑΜΝΤΑΝΙ: Μπήκε στο 76' αντί του Τορμένα και προσπάθησε να διατηρηθεί η συνοχή στο κέντρο.

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ Έχοντας επτά παιχνίδια περισσότερα στα πόδια τους από τους Αρκάδες, οι παίκτες του Σκάσνι έβγαλαν περισσότερη φρεσκάδα. Με προβλήματα το αμυντικό δίδυμο των Χόλεκ και Κόστα, εξαιρετική η δεξιά πλευρά με τους Φρίντεκ και Ντότσκαλ, ενώ και ο Κρέιτσι έκανε σπουδαίο ματς στα αριστερά.



ΦΩΣ

Απόλυτη μοιρασιά

Είχε από όλα το ματς Αστέρας-Σπάρτα Πράγας εκτός από νικητή (1-1)


 Σε ένα χορταστικό παιχνίδι, από αυτά που κρατάνε τον κόσμο σε εγρήγορση από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, Αστέρας και Σπάρτα Πράγας τα μοιράστηκαν όλα χθες το βράδυ στην Τρίπολη, Και τα γκολ (1-1), και τους βαθμούς, και τα δοκάρια, και σχετικά τις εντυπώσεις, αν και οι χρονικές στιγμές στις οποίες οι γηπεδούχοι βρέθηκαν φάτσα με το γκολ ήταν καθοριστικές, καθώς θα μπορούσαν να τους χαρίσουν προβάδισμα δύο τερμάτων και ουσιαστικά να πάρουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Σίγουρα όμως, όπως εύκολα θα μπορούσε ο Αστέρας να πάρει τη νίκη και να κάνει το ιδανικό ξεκίνημα, άλλο τόσο εύκολα θα μπορούσε να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και να τα έχει βάψει  σήμερα μαύρα. Την ίδια στιγμή,  στο άλλο ματς του ομίλου, το λογικό φαβορί της τετράδας, η Σάλκε, πέρναγε... περίπατο από την Κύπρο και ο Αστέρας ετοιμάζεται για το ταξίδι στη Γερμανία, όπου θα τεστάρει τις δυνάμεις του για να δείξει αν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι του Αστέρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερο ξεκίνημα από αυτό που τους έφερε η πραγματικότητα της χθεσινής αναμέτρησης. Ένα γκολ του Μάσα μόλις στο 2' και μια εξαιρετική ευκαιρία με τον Γιάννου στο 13' που έφερε τον Αστέρα μια ανάσα από το δεύτερο τέρμα δημιούργησε την αίσθηση ότι το βράδυ θα ήταν ένας μονόλογος για την ομάδα της Αρκαδίας. Η συνέχεια όμως ήταν τελείως διαφορετική, καθώς οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι και ως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου κατάφεραν να γίνουν τα αφεντικά της αναμέτρησης. Με ορμητήριο τη δεξιά τους πλευρά, όπου πρωτοστάτησε ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης, ο δεξιός μπακ της Σπάρτα Φρίντεκ, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν προς την αντίπαλη περιοχή. Και χάρη στις εξαιρετικές συνεργασίας του Ντόσκαλ με τον Κρέιτσι αλλά και στην παρουσία του Γίρατσεκ και του Ματεγιόφσκι δημιουργήθηκαν αρκετές δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή της ελληνικής ομάδας. Πότε όμως οι σωτήριες επεμβάσεις είτε του Κοζίτσκι είτε του Γκοϊάν, και πότε η τύχη που στάθηκε στο πλευρό του Αστέρα στο διάστημα αυτό (δοκάρι του Φρίντεκ στο 24'), έδωσαν τη δυνατότητα στην ελληνική ομάδα να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια.
Το καθοριστικό διάστημα τής αναμέτρησης, εκεί που ο Αστέρας έχασε τις ευκαιρίες και μαζί με αυτές τη δυνατότητα να καθαρίσει το ματς, ήταν το πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης.
Τότε που ο Μάσα στο 47' σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας της Σπάρτα και δύο λεπτά αργότερα ο Φούντας, απέναντι από τον Μπίτσικ, προσπάθησε να τον... κρεμάσει αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Κάπου εκεί χάθηκε η ευκαιρία για τον Αστέρα να βάλει σε πιο στέρεες βάσεις το τρίποντο. Και από τη στιγμή που δεν έγινε αυτό, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι εξακολουθούσαν να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης, κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 56' με την κεφαλιά του Λάφατα, στην πρώτη φάση που έκανε αισθητή την παρουσία του ο πρώτος σκόρερ της τσέχικης ομάδας.
Σε πρώτη σειρά διάκρισης για τον Αστέρα οι Κοζίτσκι και Γκοϊάν, αλλά και οι δύο κεντρικοί μέσοι Ιγκλέσιας, Τορμένα, με τον δεύτερο πάντως να μένει σταδιακά από δυνάμεις. Ο Μπερτόλιο που ξεκίνησε το ματς με δύο μαγικές πάσες, μια στο γκολ του Μάσα και άλλη μια στο  τετ α τετ του Γιάννου, όσο περνούσε ο χρόνος ολοένα και χανόταν. Ο σκόρερ του γκολ Μάσα έχει στο παθητικό του την απώλεια της άλλης μεγάλης ευκαιρίας, στο δοκάρι του 47', και στο πρώτο ημίχρονο δεν βοήθησε τον Γιαννούλη στο ανασταλτικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί ο Φρίντεκ στην πλευρά αυτή.
Όσον αφορά τη διαιτησία και τα παράπονα των Τσέχων για τη φάση του 93' και το γεγονός ότι δεν μέτρησε το γκολ του Λάφατα, με πολλά ριπλέι και μετά από πολλές προσπάθειες διαπιστώθηκε το τράβηγμα του Κρέιτσι στον Κοζίτσκι.

Βεργέτης: Μεγάλη στενοχώρια
Εμφανώς απογοητευμένος από το τελικό 1-1 ο Στάικος Βεργέτης στο φινάλε της αναμέτρησης, στάθηκε στις ευκαιρίες που είχε η ομάδα του να κάνει το 2-0 για να... καθαρίσει το ματς, αλλά δεν τα κατάφερε. "Η στενοχώρια είναι μεγάλη. Τα παιδιά πάλεψαν απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Χάσαμε δυο ευκαιρίες για το 2-0 αλλά δεν τα καταφέραμε και αντί αυτού δεχτήκαμε και το τέρμα της ισοφάρισης. Δεν θέλω να μιλάω πάλι για την τύχη. Για ακόμη έναν αγώνα είχαμε ευκαιρίες για να κλειδώσουμε τη νίκη. Βέβαια εμείς προκαλούμε την τύχη μας", τόνισε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης.

Σκάσνι: Μείναμε στο ξενοδοχείο στο ξεκίνημα
Ο Ζντένεκ Σκάσνι που επέστρεψε στη χώρα μας, αυτή τη φορά ως αντίπαλος (έχει δουλέψει σε ΟΦΗ, ΠΑΟ), με τη λήξη της αναμέτρησης στάθηκε στο κακό ξεκίνημα που είχε η ομάδα του, στις ευκαιρίες που δημιούργησε, ενώ εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία. "Μπήκαμε καταστροφικά στο ματς. Μείναμε στο ξενοδοχείο στο ξεκίνημα. Ήταν και αργά το παιχνίδι. Παίζαμε στις δέκα το βράδυ! Κάναμε πολλά λάθη, αλλά στη συνέχεια κάναμε και ευκαιρίες, όμως δεν σκοράραμε στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη μετά το 1-1 δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε", τόνισε ο προπονητής της Σπάρτα Πράγας, που στη συνέχεια έκανε και τα παράπονά του για τη διαιτησία: "Ηταν ο χειρότερος του γηπέδου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ακυρώθηκε το γκολ στο τέλος".

Μάσα: Διαφορετικό το αποτέλεσμα αν...
Ο σκόρερ του Αστέρα Τρίπολης Μάσα είχε και την ευκαιρία στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου να κάνει το 20, αλλά το δοκάρι του στέρησε το γκολ. Σε αυτή τη φάση στάθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης: "Ξεκίνησε θετικά το ματς για εμάς. θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, εάν δεν είχα το δοκάρι στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ίσως έπρεπε να παίξουμε πιο κλειστά στην επανάληψη. Θα πάμε να αγωνιστούμε στη Γερμανία με αντίπαλο τη Σάλκε για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων