ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αστεράτος Τύπος... Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 (PHOTOS)

Διαβάστε τα νέα των εφημερίδων για τον Αστέρα.

GOAL

Επένδυση με Μπαράν

Ο Αστέρας Τρίπολης "κυνηγάει" τον 21 χρόνο Ουρουγουανό επιθετικό της Πενιαρόλ

 Οι διασυνδέσεις του Αστέρα Τρίπολης στη Λατινική Αμερική για μία ακόμα φορά ετοιμάζονται να πιάσουν τόπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αρκαδική πρωτεύουσα, οι "κυανοκίτρινοι" βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με την Πενιαρόλ για τον 21 χρόνο επιθετικό, Αγκουστίν Μπαράν. Πρόκειται για έναν από τους πλέον ανερχόμενους ποδοσφαιριστές στην Ουρουγουάη (διεθνής με τις "μικρές" εθνικές) και θεωρείται τεράστια επένδυση για τον ελληνικό σύλλογο, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Χαρακτηριστικό της αξίας του Μπαράν στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αποτελεί το γεγονός πως πρόσφατα n Καϊσερίσπορ είχε καταθέσει επίσημη πρόταση που άγγιζε τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

"Γκολάρα" ο Σκούρτης, πολλά τα κέρδη
Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό εν Ελλάδι παιχνίδι για τον Αστέρα, ο οποίος επικράτησε 1 -0 του ΠΑΣ, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι το μοναδικό κέρδος. Ο Στάικος Βεργέτης είδε τον Βασίλη Σκούρτη να σημειώνει ένα εξαιρετικό τέρμα (με σουτ έξω από την περιοχή), τον Κοσίτσκι να επιστρέφει δριμύτερος με αποκορύφωμα την απόκρουση στο πέναλτι του Τσάβες στο 33', τον Μουκάμ να είναι και πάλι καλός σε ρόλο δεξιού ακραίου αμυντικού, αλλά και τους Χαμντανί, Λανθαρότε να δείχνουν δείγματα της ποιότητάς τους στο διάστημα που αγωνίστηκαν.
Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΣ έδειξε ανταγωνιστικός παρά το γρήγορο γκολ, με κορυφαίο τον Σταύρο Τσουκαλά, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έμεινε όλο το ενενηντάλεπτο στον αγωνιστικό χώρο.


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. (4-3-3): Κοσίτσκι (59' Θεοδωρόηουλος)- Ζησόπουλος (46' Μουκάμ), Αλόκο (46' Σανκαρέ), Τορμένα (46' Γκοϊαν), Παντελιάδης (63' Κυριακόπουλος)- Γουάτο (46' Χαμντανί), Μτουντού (46' Ιγκλέσιας), Δημούτσος (46' Μπερτόλιο)- Φούντας (46' Λανθαρότε), Μπαράλες (39' Γιάννου), Σκούρτης (46' Μάσα).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (4-4-2): Βελλίδης (69' Περιστερίδης)- Καρανίκας (68' Κοζάκης), Τζημόπουλος (68' Κοζορώνης), Μπέριος, Ναδάλες (59' Μυρθιανός)- Τσάβες (68' Κρητικός), Τσουκαλάς, Αυγενίκου (46' Σκόνδρας), Ακόστα (59' Ηλιάδης)- Ιλιτς (75' Γαρουφαλιάς), Μανιάς (59'Σαπαλίδης).



SPORTDAY

Ενα... και να καίει

Η γκολάρα του Σκούρτη χάρισε στον Αστέρα Τρίπολης τη νίκη επί του ΠΑΣ

Το υπέροχο γκολ του Βασίλη Σκούρτη μόλις στο 3ο λεπτό, αποδείχθηκε αρκετό για να χαρίσει στον Αστέρα Τρίπολης τη νίκη γοήτρου με 1 -0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, χθες στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
Ο 23χρονος άσος. ο οποίος έπαιξε στα άκρα της επίθεσης (πρώτα στα αριστερά και από το 25' στα δεξιά), νίκησε τον Βελλίδη με ένα καλοζυγισμένο σουτ. Ο Αστέρας ήταν αρκετά καλός και έχασε ευκαιρίες για άλλο ένα γκολ (12' Φούντας. 25' Αλόκο).
χρειάστηκε όμως και η κλάση του Κοσίτσκι για να διατηρηθεί αυτό το 1-0. Στο 33' ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε διόλου άσχημα ο Τσάβες, όμως ο Σλοβάκος τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά.

Το Παραλίμνι (6/8) και τον ΑΠΟΕΛ (7/8) θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Αστέρας στην Κύπρο.

 Στην επανάληψη, ο ΠΑΣ παρουσίασε καλύτερη εικόνα, παρ' ότι ο Αστέρας έβαλε περισσότερους βασικούς. Οι Λανθαρότε (55') και Χαμντανί (65') έφτασαν κοντά στο γκολ για τους γηπεδούχους, ενώ οι Γιαννιώτες άγγιξαν την ισοφάριση στο 85" με μακρινή "λόμπα" του Τσουκαλά και στο 90' με τον Σαπαλίδη. Ο Στάικος Βεργέτης συνέχισε τα πειράματα.
Δοκίμασε ως δεξί μπακ τον Ζησόπουλο (και στην επανάληψη πάλι τον Μούκαμ) και ως στόπερ τον Τορμένα, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής στους υπό παραχώρηση Ντουντού και Κουάτο, οι οποίοι όμως δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο. Στα αξιοσημείωτα για τον ΠΑΣ και η επιστροφή του Γαρουφαλιά, επτάμισι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.


ΑΣΤΕΡΑΣ: Κοσίτσκι (60' Θεοδωρόπουλος), Ζησόπουλος (46' Μούκαμ). Παντελιάδης (64' Κυριακόπουλος).
Αλόκο (46* Γκοϊάν). Τορμένα (46* Σανκαρέ). Κουάτο (46' Ιγκλέσιας), Ντουντού (46' Χαμντανί), Δημούτσος (46' Μπερτόλιο), Σκούρτης (46' Λανθαρότε), Φούντας (46' Μάσα). Μπαράλες (38' λ.τρ.Γιάννου).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης (70' Περιστερίδης), Καρανίκας (68' Κοζάκης), Ναδάλες (60' Μυρθιανός), Μπέριος, Τζημόπουλος (68' Κοζορώνης), Αυγενικού (46' Σκόνδρας), Τσουκαλάς, Τσάβες (68' Κρητικός), Ιλιτς (76' Γαρουφαλιάς), Ακόστα (60' Ηλιάδης), Μανιάς (60" Σαπαλίδης).

Η Μάιντς κινείται "ζεστά" για τον Αργεντίνο μπακ

 "Σειρήνες" για Λούι
Εκτός αποστολής του χθεσινού φιλικού με τον ΠΑΣ έμεινε ο Λούι, ενώ κόντρα σε εκείνο με τη Φιτεσε αγωνίστηκαν ως δεξιοί οπισθοφύλακες οι Κιτόκο και Μούκαμ (χθες ξεκίνησε ο Ζησόπουλος).
Αυτό μπορεί να... λέει κάτι. μπορεί και τίποτα, αλλά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχει "σκάσει" η πληροφορία πως η Μάιντς που τον παρακολουθεί από καιρό, κινείται για την απόκτηση του. Ετσι τα... κομμάτια του παζλ "κολλάνε", καθώς οι Αρκάδες έχουν βάλει πωλητήριο στον 26χρονο. αφού στο τέλος της σεζόν μένει ελεύθερος και από την 1η Ιουνίου είναι σε θέση να υπογράψει σε όποια άλλη ομάδα επιθυμεί. Στον Αστέρα φαίνεται πως σε μία ενδεχόμενη πρόταση που θα αγγίζει τις 800.000 ευρώ. θα πουν το "ναι".
Γ. Ν.

"Βλέπει" Μπαράν
Προ ημερών είχαμε γράψει ότι ο Αστέρας κυνηγά δύο νεαρούς παίκτες από το εξωτερικό. Χθες. λοιπόν, έγινε γνωστό ότι στα υπ' όψιν των Αρκάδων είναι ο Ουρουγουανός επιθετικός της Πενιαρόλ.
Αγουστίν Μπαράν. ο οποίος είναι μάλλον ο ένας απ' αυτούς. Ο 20χρονος Μπαράν αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός εξτρέμ. αλλά και ως σέντερ φορ και φαίνεται πως βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Αστέρα.
Στο θέμα της παραχώρησης του Μπαράλες δεν σημειώθηκε κάποια εξέλιξη. Ο Αργεντινός φορ υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στο χθεσινό φιλικό, γι' αυτό αντικαταστάθηκε στο 38'.



LIVESPORT
Μια χαρά για Μπαράλες
Πόσο ήθελε ο Αστέρας Τρίπολης για τον Μπαράλες [φωτ]. Τρία εκατ. ευρώ; Τέσσερα; Γιατί; Επειδή ήταν πρώτος σκόρερ της...Σούπερ Λίγκας, στην οποία πέρυσι ήταν ο πρώτος ο 34χρονος Σολάρι; Στα 28 του πόσα γκολ έχει βάλει ο Μπαράλες σε ευρωπαϊκά ματς; Και με ποια ομάδα; Εκτός κι αν ο Μπάκος με τον Καϋμενάκη και τον Μποροβήλο νομίζουν ότι βάρυνε τόσο πολύ απότομα η φανέλα του Αστέρα και έγινε....Ολυμπιακός; Αν βρουν 2 εκατ. ευρ΄μια χαρά είναι. Και οι προτάσεις που βρίσκει του Χουάν Κρουζ Ογέρ (από 1.5 έως 2 εκατ. ευρώ) είναι απολύτως ικανοποιητικές....
ΣΕΡ.



Με νίκη 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα συνοδεύτηκε το πρώτο φιλικό του Αστέρα Τρίπολης στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" Οι Aρκάδες ανά διαστήματα έπαιξαν ποιοτικό ποδόσφαιρο, ωστόσο αυτό που φάνηκε είναι πως η ομάδα ακόμα "ψάχνεται".
Από την άλλη, ο Αγιαξ της Ηπείρου φάνηκε πως δεν έχει βρει τον περσινό καλό... εαυτό του.
 To ματς ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τους Κυανοκίτρινους, αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Σκουρτάι έστειλε με όμορφο σουτ εκτός της περιοχής την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βελλίδη. Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να φέρει και πάλι το παιχνίδι στα ίσια με τον Τσάβες στο 33ο λεπτό. Ο Αργεντινός κέρδισε πέναλτι, μετά από χέρι του Τορμένα. ωστόσο ο Κοσίτσκι έπεσε στη σωστή γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.




Νίκησαν 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα οι Αρκάδες-Πωλητήριο στον Μπαράλες
"Ψάχνεται" ακόμα α Αστέρας

Στην επανάληψη, ο Στάικος Βεργέτης έκανε αρκετές αλλαγές με αποτέλεσμα η ομάδα να του χάσει την φρεσκάδα που είχε στο πρώτο μέρος. Το ίδιο έκανε όσο περνούσε η ώρα και ο Γιάννης Πετράκης. Ο ΠΑΣ πάντωε θα μπορούσε να κλέψει τη νίκη μέσα από τα χέρια του Αστέρα στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Θεοδωρόπουλος όμως είπε "όχι" σε τετ α τετ του Πασαλίδη .

"Χρυσάφι" για τον Χερόνιμο
Με το ενάμισι πόδι εκτός Τρίπολης ακόμα και εκτός Ευρώπης βρίσκεται ο Χερόνιμο Μπαράλες. Για την απόκτηση του Αργεντινού έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση μία ομάδα από το Μεξικό καθώς και η Αλ Ιτιχάντ Η πρόταση από τους Τρικολόρ για τον 28χρονο στράικερ ανέρχεται στο 1.4  εκατ.. ενώ εκείνη των Ασιατών στο 1.7 εκατ. ευρώ. Το θέμα του επιμελείται ο μάνατζερ του Χουάν Κρουζ Ογέρ και ο αδερφός του, οι οποίοι βρίσκονται σε Μεξικό και Ισπανία αντίστοιχα για να συζητήσουν με τουε υποψήφιους αγοραστές. Στο μεταξύ, ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια ανάσα από την απόκτηση του 20χρονου αριστερού εξτρέμ Αγκουστίν Μπαράν της Πενιαρόλ.



Ερωτηματικό
Αγνωστη παραμένει ακόμα η αιτία που ακυρώθηκε το σημερινό φιλικό του Αστέρα Τρίπολης με τov ΠΑΣ Γιάννινα.
Αρχικά ήταν προγραμματισμένο, το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, οι ομάδες να τεθούν αντιμέτωπες δύο φορές. Μετά από σχετική ανακοίνωση των Αρκάδων όμως, το ματς που είχε προγραμματιστεί για σήμερα ακυρώθηκε. Πάντως, ακούγεται ότι το παιχνίδι ματαιώθηκε λόγο των κακών καιρικών συνθηκών στην Τρίπολη.
Δ. Π.



ΦΩΣ

Γρήγορο γκόλ, σκληρό ματς..


Και νίκη του Αστέρα επί του ΠΑΣ (1-0)


Με  γκολ του Βασίλη Σκούρτη στο 3', ο Αστέρας κέρδισε τον ΠΑΣ στο δυνατό φιλικό που έγινε χθες στην Τρίπολη. Ήταν στιγμές που το ματς αυτό έμοιαζε σαν να ήταν για το πρωτάθλημα, αφού στο μεγαλύτερο μέρος είχε καλό ρυθμό, αρκετές φάσεις αλλά και νεύρα με αψιμαχίες που οδήγησαν τον διαιτητή Δελφάκη να δείξει πέντε κίτρινες κάρτες.
Την κίτρινη για σκληρά μαρκαρίσματα είδαν οι αμυντικοί του ΠΑΣ Τζημόπουλος (24') Μπέριος (26').
Στο 36' με αφορμή μια σκληρή μονομαχία λογομάχησαν Μανιάς και Φούντας, μπήκαν στη μέση και άλλοι, ακολούθησε ένταση Ζησόπουλου και Τσουκαλά, με συνέπεια όλους να τους "κιτρινίσει" ο ρέφερι πλην του Ζησόπουλου. Επίσης στο 83' πήρε την κίτρινη και ο Σανκαρέ για σκληρό μαρκάρισμα στον Σαπαλίδη. Ήταν αμφίρροπο σε γενικές γραμμές το παιχνίδι, όπου τα στατιστικά στοιχεία (τελικές, κατοχή μπάλας κ.λπ.) ήταν υπέρ του Αστέρα, αλλά τις σημαντικότερες ευκαιρίες τις έκανε ο ΠΑΣ, καθώς στο 33' έχάσε πέναλτι με τον Τσάβεζ (απέκρουσε ο τερματοφύλακας Κοσίτσκι) και στο 90' ο Σαπαλίδης απέναντι στον Θεοδωρόπουλο πλάσαρε  χωρίς δύναμη και απέκρουσε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
Ο Στάικος Βεργέτης χρησιμοποίησε δύο ενδεκάδες, μία ανά ημίχρονο, πλην μιας αναγκαστικής αλλαγής στο 38', όταν χτύπησε ο Μπαράλες και πέρασε στη θέση του ο Γιάννου. Ο Αστέρας και στα δύο ημίχρονα ακολούθησε αρχικά το 4-4-2 που στη συνέχεια έγινε 4-2-3-1. Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Πετράκης σταδιακά άλλαξε την ομάδα του στην επανάληψη και πρέπει να είναι γενικά ικανοποιημένος από την απόδοση, καθώς ο ΠΑΣ έκανε την καλύτερη εμφάνιση στα έως τώρα φιλικά. Και ο ΠΑΣ ακολούθησε το σύστημα 4-2-3-1 με φουνταριστούς κυνηγούς πότε τον Ίλιτς και πότε τον Μανιά αρχικά και μετά τις αλλαγές τον Σαπαλίδη.
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Δελφάκη, που είχε βοηθούς τους Πετρόπουλο και Χαραλαμπόπουλο από το σύνδεσμο Αρκαδίας.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίτσκι (60' Θεοδωρόπουλος), Ζησόπουλος (46' Σανκαρέ), Παντελιάδης (64' Κυριακόπουλος), Αλόκο (46' Ιγκλέσιας), Toρμένα (46' Μούκαμ), Κουάτε (46' Γκοϊάν), Ντουντού (46' Χαμντανί), Δημούτσος (46' Μπερτόλιο), Σκούρτης (46' Μάσα), Φούντας (46' Λανθαρότε), Μπαράλες (38' Γιάννου).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης (70' Περιστερίδης), Αυγενικού (46' Σκόνδρας), Καρανίκας (69' Κοζάκης), Μπέριος, Ναδάλες (60' Μυρθιανός), Ακόστα (60' Ηλιάδης), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος (69' Κρητικός), Ίλιτς (76' Γαρουφαλιάς), Τσάβεζ (69' Κοζορώνης), Μανιάς (60' Σαπαλίδης).

 ΤΟ ΓΚΟΛ
3': Ο Τσουκαλάς γλίστρησε και έχασε την μπάλα απο τον Σκούρτη. Ο τελευταίος με ένα καταπληκτικό σουτ στη γωνία άφησε άναυδο τον Βελλίδη και έκανε το 1-0. Με το γκολ αυτό σφραγίστηκε και το παιχνίδι.


ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Στάικος Βεργέτης: "Ήταν ένα απαιτητικό φιλικό απέναντι σε μια' ανταγωνιστική ομάδα, το οποίο μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε πράγματα που δουλεύουμε. Και σε αυτό το φιλικό υπάρχουν θέματα που μας αφήνουν ευχαριστημένους αλλά υπάρχουν και πράγματα τα οποία θέλουν δουλειά. Είμαστε σε γενικές γραμμές ευχαριστημένοι τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Υπάρχουν θέματα που θέλουν βελτίωση και δουλειά. Δεν έχουμε επιμείνει ακόμα στο επιθετικό κομμάτι. Θα το ξεκινήσουμε τις επόμενες ημέρες. Θα δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη και σε ένα πιο γρήγορο στιλ, το οποίο βγαίνει αυθόρμητα από τους παίκτες".

Γιάννης Πετράκης. "Παίζαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες και καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είχαμε καλή αμυντική οργάνωση. Στο κομμάτι το επιθετικό είχαμε καλή διαχείριση της μπάλας. Δεν καταφέραμε να κάνουμε αρκετές ευκαιρίες αλλά ούτε ο Αστέρας δημιούργησε ευκαιρίες. Οι όποιες προϋποθέσεις προέκυψαν από λάθη των δύο ομάδων. Είχαμε στοιχεία στο επιθετικό κομμάτι που μας δίνουν τη δυνατότητα να δουλέψουμε καλύτερα. Ήταν χρήσιμο φιλικό για εμάς.
Πρέπει να κρατήσουμε τη σημερινή βάση και είχαμε καλή εικόνα. Κάθε μέρα πρέπει να επενδύουμε και να γινόμαστε καλύτεροι".


ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ
12'.Καλό σουτ του Φούντα έφυγε άουτ.
14": Σε σέντρα του Ίλιτς, γυριστή κεφαλιά του Τσάβεζ έφυγε άουτ.
26': Κοντινή κεφαλιά του Αλόκο σε κόρνερ του Φούντα δεν βρήκε δίχτυα και πέρασε άουτ.

42': Ο Γιάννου άνοιξε από αριστερά την άμυνα του ΠΑΣ έβγαλε τη σέντρα στον Σκούρτη που ήταν απέναντι από τον Βελλίδη, αλλά την τελευταία στιγμή άπλωσε το πόδι και απέκρουσε ο Μπέριος.
55': Ο Τσάβεζ μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε το απλωμένο χέρι του Τορμένα, με συνέπεια ο Δελφάκης να δώσει πέναλτι. Το εκτέλεσε στη δεξιά γωνία ο Τσάβεζ, αλλά ο Κοσίτσκι με καλή προσπάθεια απέκρουσε σε κόρνερ.
65': Καλό σουτ του Χαμντανί έφυγε άουτ όπως και στο 68' ένα συρτό σουτ του Ιγκλέσιας.
84': Καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο "Γ" του Κοζορώνη, εξίσου καλή και η απόκρουση του Θεοδωρόπουλο υ.
85'.- Ο Τσουκαλάς με καμάρα από το κέντρο πήγε να "κρεμάσει" τον Θεοδωρόπουλο που ήταν έξω από την εστία του, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και έσκασε στην πάνω πλευρά των διχτύων.
90': Ο Σαπαλίδης έκλεψε την μπάλα από τον Γκοϊάν, έφτασε μόνος του με τον Θεοδωρόπουλο, πήγε να πλασάρει στην αριστερή γωνία, αλλά πρόλαβε και απέκρουσε ο γκολκίπερ του Αστέρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων