ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αστεράτος Τύπος... Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Διαβάστε τα νέα των εφημερίδων για τον Αστέρα.

GOAL

Standing Ovation και respect για Αστέρα

Η ομάδα της Τρίπολης κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά όχι την πρόκριση, και αντί για μια επική ανατροπή εναντίον της Μπεσίκτας, έφτασε σε μια ισοπαλία που σήμανε το φινάλε του ταξιδιού.

Ο μαχητής Αστέρας Τρίπολης έπεσε με ψηλά το κεφάλι και είπε αντίο στην πρόκριση έπειτα από μία συγκλονιστική... αναμέτρηση με την Μπεσίκτας (2-2). Το "αστέρι" της Αρκαδίας ήταν παλικάρι κόντρα σε δυνατότερους-από κάθε άποψη- αντιπάλους, μέχρι να λυγίσει στο προτελευταίο παιχνίδι του ομίλου από τους "μαύρους αετούς" (2-2).
Ο  σύλλογος της Τρίπολης αποχαιρέτησε την πρόκριση, κέρδισε, όμως, τον σεβασμό και ανάγκασε τους οπαδούς του, αλλά και αρκετούς'Ελληνες ποδοσφαιρόφιλους, να σηκωθούν όρθιοι για να του προσφέρουν ένα απλόχερο χειροκρότημα.
Το φανταστικό ευρωπαϊκό ταξίδι έφτασε στο τέλος του, καθώς και μαθηματικά ο Αστέρας αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Η ισοπαλία με τους Τούρκους ήταν καταδικαστική, αν και ουσιαστικά ο Αστέρας κυνηγούσε ένα θαύμα δύο νικών αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων.
Πάντως, το πάλεψε όσο δεν πήγαινε. Δεν πέταξε λευκή πετσέτα ακόμα και όταν, με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και ενώ το ματς ήταν 20 υπέρ της Μπεσίκτας, κανένας δεν του έδινε πιθανότητες για ακόμα έναν άθλο. Και όμως, λίγο έλειψε να το πετύχει. Απίστευτη ποδοσφαιρική μαγκιά και συγκλονιστικά ψυχικά αποθέματα από τα παιδιά του Στάικου Βεργέτη, που σηκώθηκαν από το καναβάτσο τη στιγμή που όλοι πίστευαν ότι είχαν βγει νοκ άουτ.
Πέραν, όμως,του ηρωισμού, όπως τον αντιλαμβάνεται κανείς και τον επιτρέπει όταν μιλάμε για αθλητισμό, η έκβαση του χθεσινού ποδοσφαιρικού είχε εξήγηση και χωρά μεγάλη κουβέντα, αφού, σχεδόν σε όλα τα ματς στον όμιλο, ο Αστέρας έβγαλε το πραγματικό του πρόσωπο, όταν τα ματς φαινόντουσαν χαμένα και το άγχος είχε φύγει από πάνω του.
Η διαφορά δυναμικότητας, ποιότητας και εμπειρίας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Υπήρχαν διαστήματα μέχρι το 60', στα οποία οι παίκτες του Σλάβεν Μπίλιτς κρατούσαν όση ώρα ήθελαν την μπάλα και έβγαζαν οργανωμένες επιθέσεις, με κύριο εκφραστή τον δεξιό μεσοεπιθετικό, Γκοχάν Τόρε. Αυτή π διαφορά κλάσης φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο και έφερε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται άνετα με 2-0 και να έχουν απειληθεί ουσιαστικά μόνο στη φάση του 5ου λεπτού, όταν ο Νίκο Φερνάντες σημάδεψε το δοκάρι.

Ο Χάτσινσον και ο Ουσέρο
Τα πάντα άλλαξαν από το 62' και μετά. Η είσοδος του αρχηγού με τα όλα του, Φερνάντο Ουσέρο, άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Ισπανός χαφ πήρε το κέντρο... μόνος του. Ηταν αυτό που χρειαζόταν ο Αστέρας, ανασταλτικά και δημιουργικά. Ελειψαν ακόμα και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του όσο ήταν στον πάγκο. Εννέα λεπτά αργότερα φάνηκε... φως στο τούνελ με τη μείωση του σκορ και, ακριβώς έπειτα από αυτό, ο Χάτσινσον έκανε ένα ανέλπιστο δώρο.
Αντίκρισε και δεύτερη κίτρινη, πάλι για διαμαρτυρία στον διαιτητή (!), με αποτέλεσμα να... κρεμάσει την ομάδα του και να κάνει τον Αστέρα να πιστέψει αρχικά στην ισοφάριση, που ήρθε με τον Πάρα (έστω και αν σκόραρε δίχως να το καταλάβει) και σε μία επική ανατροπή.
Τελικώς, έμεινε με την προσπάθεια, αλλά το καρδιοχτύπι που προκάλεσε στους Τούρκους δεν είχε προηγούμενο.

Προπονητής Στ. Βεργέτης 6
 Δεν φοβήθηκε το ματς και παρέταξε μία αρκετά επιθετική ομάδα, η οποία ήταν αρκετά νευρική, αγχωμένη και χωρίς καθαρό μυαλό κυρίως στην ανάπτυξη. Δεν δίστασε να παίξει από το ξεκίνημα του β' μέρους με κλασικό 4-4-2. To λάθος του όμως ήταν το ότι κράτησε έναν παίκτη που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Αστέρα στον πάγκο. Η απουσία του Ουσέρο από την ενδεκάδα έφερε το ματς στο 0-2.

Μέσος Όρος Αξιολόγησης 5.3
 Το ματς πήρε φωτιά, έστω και με τη βοήθεια της τύχης. Ο Μπακασέτας σουταρε απο μακρια και ο Πάρα βρήκε την μπάλα κατά λάθος την ώρα που έτρεχε προς το τέρμα και χωρίς να βλέπει,  με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα του Γκόνεν

 Προπονητής Σλ. Μπίλιτς 6 Παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.
Μία Μπεσίκτας με όλα της τα αστέρια, που ουσιαστικά ήλεγξε το παιχνίδι μέχρι και το 60' και απέδειξε ότι είναι μία δουλεμένη ομάδα, με πλάνο. Εβγαλε ωραία, συνδυασμένες προσπάθειες, είχε καλό passing game και όταν έχανε την μπάλα, ασκούσε πίεση για να την ξαναπάρει άμεσα.

Μέσος Όρος Αξιολόγησης  5.4


Μια τριάδα... από τρία
Οι δύο χθεσινοί σκόρερ, Μπαράλες κοι Πάρα, είναι οι δυο από τους τρεις παίκτες του Αστέρα (ο άλλος ο επίσης Αργεντινός Μάτσα, που, όμως, έχει να σκοράρει από τα προκριματικά...) που έχουν σημειώσει από τρία γκολ στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία των Αρκάδων. O Πάρα είχε βάλει το πρώτο γκολ στην Τουρκία και το δεύτερο με την Παρτιζάν, ενώ ο Μπαράλες σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι, αφού είχε πετύχει γκολ και στα δυο σερί ματς με την Τότεναμ. Επίσης, ο Αστέρας συνέχισε το σερί του, που τον θέλει να έχει σκοράρει και στα έντεκα φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει!

MVP Γκοχάν Τορέ
Διαόλου κάλτσα. Εξαιρετικός μεσοεπιθετικός με φοβερή τεχνική και ταχύτητα που μπορεί να κάνει άνω κάτω οποιαδήποτε άμυνα. Ειδικά στις αντεπιθέσεις ήταν κίνδυνος θάνατος. Το εύστοχο πέναλτι ήταν η επιβράβευση της σπουδαίας εμφάνισης του Τούρκου που αναστάτωσε τον Αστέρα.

ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ
ΣΥΝ Το ταξίδι του Αστέρα έφτασε στο τέλος, αλλά μόνο χαμόγελα και όμορφες αναμνήσεις μπορεί να προκαλεί. Οσοι πίστεψαν ότι θα είναι κομπάρσος διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Απλά Μπεσίκτας και Τότεναμ δεν αστειευόντουσαν και όταν σοβαρεύτηκαν πήραν αυτό που τους αναλογούσε.
ΣΥΝ Και μόνο που οι φιλοξενούμενοι είχαν ταχυπαλμία στα τελευταία 20 λεπτά και η... άνεση τους κόπηκε απότομα έφταναν και περίσσευαν για μία πρωτάρα ομάδα, όπως είναι ο Αστέρας. H εμπειρία που απέκτησε ο σύλλογος της Τρίπολης θα φανεί στις επόμενες ευρωπαϊκές συμμετοχές. Οι προσδοκίες είναι υψηλές πλέον για τους Αρκάδες.
ΠΛΗΝ Ο Αστέρας έδειξε τι μπορούσε να κάνει όταν τα πάντα έμοιαζαν χαμένα. Αυτό είχε να κάνει με την απειρία του και τη μεγάλη πίεση που είχε και στην οποία δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει. Ηταν πολύ καλός, αλλά μόνο όταν δεν είχε τίποτα πλέον να χάσει.
ΠΛΗΝ Τα νεύρα και η απόδοση ευθυνών στους συμπαίκτες ήταν μία άσχημη εικόνα την ώρα του αγώνα. Ελαφρυντικό αποτελεί η πίεση, αλλά τα... γκάζια του Γκοϊάν στους συμπαίκτες του δεν τον απαλλάσσουν από τις δικές του ευθύνες στα γκολ.

"Σπάσαμε πολλά ταβάνια"
Τον απολογισμό του για το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι έκανε ο Στάικος Βεργέτης μετά το ιέλοε του παιχνιδιού και δεν θα μπορούσε παρά να είναι απόλυτα ευχαριστημένος από αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία που έζησαν αυτός και οι παίκτες του. "Βγάζω το καπέλο στα παιδιά γιατί έσπασαν πολλά ταβάνια. Είσοδος στους ομίλους, καλή εικόνα και η ομάδα κέρδισε τον σεβασμό. Εφερε πόντους στη χώρα pas και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση..." ανέφερε ο νεαρός τεχνικός που στο τέλος του αγώνα αποθέωσε και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Αστέρα.
Ο τεχνικός του Αστέρα αλλά και η διοίκηση της ομάδας μοίραζαν στα αποδυτήρια συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για τη χθεσινή προσπάθεια αλλά και τη συνολική εικόνα.
Για το παιχνίδι τόνισε: "Γνωρίζοντας από την αρχή τις απαιτήσεις του αγώνα, προετοιμαστήκαμε, αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θέλαμε. Δεχτήκαμε ένα γκολ, το οποίο η Μπεσίκτας διαχειρίστηκε καλά. Είχε καλή οργάνωση και γι' αυτόν τον λόγο δεν βρήκαμε χώρους να παίξουμε δημιουργικό ποδόσφαιρο. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε την ομάδα μας πιο επιθετική γιατί θέλαμε τη νίκη. Αφήσαμε κενούς χώρους  που πληρώσαμε στο πέναλτι, παρ' όλα αυτά η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και προσωπικότητα και παρά το  2-0 εις βάρος της  αντιπαρήλθε αυτήν την κατάσταση, πάλεψε, πολέμησε και διεκδίκησε ακόμα και τη νίκη. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια, θα κοιτάξουμε να ολοκληρώσουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη κόντρα στην Παρτιζάν και να συγκεντρωθούμε στις εγχώριες υποχρεώσεις".
Σε ερώτηση για το τι έλειψε από τον Αστέρα για να πάρει την πρόκριση ο Βεργέιηε ανέφερε πως "δεν ήταν θέμα εμπειρίας ή τύχης. Τύχη δεν είχαμε μόνο στην Τότεναμ. Είχαμε όμως πολύ καλούς αντιπάλους  να αντιμετωπίσουμε. Εμείς παρουσιαστήκαμε δυνατοί και πειθαρχημένοι και σε μεγάλο βαθμό το κάναμε. Σήμερα φοβόμουν τη μετάβαση της Μπεσίκτας και έτσι φάγαμε το πρώτο γκολ. Είναι ποιοτικές οι oμάδες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Μίλησε η διαφορά επιπέδου των ομάδων αλλά και των πρωταθλημάτων ενδεχομένως".


Μπίλιτς
"Τους βγάζω το καπέλο...."
 Με τα πιο κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Αστέρα Τρίπολης ο τεχνικός της Μπεσίκτας, Σλάβεν Μπίλιτς, μετά το τέλος του αγώνα. "Εκανε καλά παιχνίδια μέχρι να φτάσει εδώ. Με τη Μάιντς, με τη Μακάμπι, ήταν δύσκολο να περάσει, αλλά τα κατάφερε. Κόντρα στην Παρτιζάν τη διέλυσε, η Τότεναμ ήταν τυχερή που νίκησε εδώ, οπότε έχω μόνο καλά λόγια να πω για τον προπονητή και την ομάδα. Είναι καλή ομάδα, ειδικά στο σπίτι της είναι εξαιρετική. Στην Τουρκία ήταν τυχερή, αλλά πρέπει να πω συγχαρητήρια στον προπονητή. Οι παίκτες και η ομάδα έχουν χαρακτήρα, ενέργεια, δεν "κρύβεται", δεν λύγισε από το 2-0, προσπάθησε νο επιστρέψει, γιατί έχει πολύ καλή ποιότητα. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από αυτούς και θα είναι στην Ευρώπη ξανά. Τους βγάζω το καπέλο" τόνισε ο προπονητής της Μπεσίκτας.

"Παγωμένοι"¨αλλά ....συμφιλιωμένοι
 Το τσουχτερό κρύο (η θερμοκρασία κυμαινόταν γύρω στους 7 βαθμούς) που επικρατούσε σε συνδυασμό με τη βροχή που έπεφτε χθες βράδυ στην Τρίπολη ήταν αρκετά για να κρατήσουν τον κόσμο του Αστέρα μακριά από το γήπεδο παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης. Δεν ξεπερνούσαν τους 4.000 οι οπαδοί της αρκαδικής oμάδας που βρέθηκαν στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώvης", οι οποίοι γρήγορα-με το γκολ της Μπεσίκτας "πάγωσαν" ακόμη περισσότερο και χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το γκολ του Μπαράλες για να αρχίζουν να ζεσταίνονται. Στο ένα πέταλο φιλοξενήθηκαν και οι περίπου 700 φίλοι της Μπεσίκτας οι οποίοι ταξίδεψαν αηό την Τουρκία και ήταν άκρως εκδηλωτικοί.
Πάντως σε καμία περίπτωση και από καμιά πλευρά δεν υπήρξαν εθνικιστικές αντεγκλήσεις ανάμεσα σε Έλληνες και Toύρκους φιλάθλους που στο τέλος χειροκρότησαν για διαφορετικούς λόγους τους ποδοσφαιριστές των ομάδων τους. Το κλίμα ήταν καλό έως απόλυτα φιλικό και σε αυτό συνέβαλαν και οι διοικήσεις των δυο συλλόγων.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως παραμονή της αναμέτρησης ο Αστέρας παρέθεσε δείπνο στους ανθρώπους της Μπεσίκτας, με τον πρόεδρο της αρκαδικής ΠΑΕ Γιώργο Μποροβήλο να δέχεται συγχαρητήρια για την εκλογή του στην προεδρία της Super League.
Ο πρόεδρος του Αστέρα παρέδωσε επίσης στον πρόεδρο της Μπεσίκτας αναμνηστική πλακέτα με χαραγμένα τα σήματα των δύο ομάδων, την ημερομηνία του αγώνα, τη διοργάνωση και το γήπεδο. Xθες εξάλλου παρακολούθησαν από κοινού το παιχνίδι στην εξέδρα των επισήμων.

"Γαλλικά" Γκοιάν-Κοσίτσκι
Λεκτικό επεισόδιο είχαν ο Γκοίάν με τον Κοσίτσκι στη φάση του 22', όπου ο Αστέρας κινδύνεψε να δεχθεί γκολ. Ο Ρουμάνος έγινε έξαλλος με τον Πολωνό κίπερ, όταν στην αντεπίθεση των Τούρκων δεν έκανε έξοδο και έδωσε την ευκαιρία στον Τορέ να βγάλει για τον Μπα, ο οποίος σούταρε αλλά ο Γκοϊάν έβαλε την κόντρα και αποσόβησε το γκολ. Ο Γκοϊάν άρχισε να φωνάζει στον Κοσίτσκι που ανταπάντησε, αλλά γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν. Στο δεύτερο γκολ των Τούρκων ο Ρουμάνος τα έβαλε με τον Σανκαρέ -σε πιο ήπιο τόνο- για το ότι δεν έβγαλε οφσάιντ τον Τορέ, ενώ έδωσε το χέρι, ιπποτικά, στον διαιτητή, παραδεχόμενος το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε!

 

SPORTDAY

Ήταν ωραία!

Γλυκιά γεύση αφήνει το "ταξίδι" του Αστέρα στην Ευρώπη, παρ' ότι ο αποκλεισμός ήρθε με πικρό τρόπο.

Και να μην αντιδρούσε ο Αστέρας Τρίπολης μετά το δεύτερο γκολ της Μπεσίκτας, κανείς δεν θα είχε το δικαίωμα να του πει τίποτα! Τώρα όμως που όχι μόνο αντέδρασε, ισοφάρισε σε 2-2 και παραλίγο να πάρει και τη νίκη που θα τον κρατούσε ζωντανό στη μάχη της πρόκρισης, το "μπράβο" είναι λίγο.
Οπως είχε γράψει ο ποιητής, σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Και το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αστέρα μέχρι εδώ. λίγα βήματα πριν από τους "32" του Γιουρόπα Λιγκ, ήταν κάτι παραπάνω από γλυκό. Αυτή τη γεύση θα αφήσει στους ανθρώπους και τους φιλάθλους του, παρ' ότι ο τρόπος με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός ήταν. εν τέλει, πικρός! Για άλλη μια φορά ο Αστέρας έπαιξε τόσο καλά ανά διαστήματα, που έκανε τη χαώδη ποιοτική (και... χρηματιστηριακή) διαφορά που τον χωρίζει από την Μπεσίκτας να μη φαίνεται. Οπως και στο προηγούμενο ματς με την Τότεναμ, όμως. χρειάστηκε να βρεθεί πίσω στο σκορ με δύο γκολ για να "ξυπνήσει". Τα γκολ του Μπα (15') και του Τέρε (62' πέν.) έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση την αρκαδική ομάδα, η οποία ήθελε μόνο τη νίκη για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης και ατύχησε με το δοκάρι του Νίκο στο 5'. Εκεί που όλοι περίμεναν την ολική κατάρρευση, όμως, έγινε πάλι το απίστευτο.
Η μείωση του σκορ από τον Μπαράλες στο 72' και η ταυτόχρονη αποβολή του Χάτσινσον με δεύτερη κίτρινη έδωσαν κουράγιο στον Αστέρα, ο οποίος παίζοντας πιο ορθολογικά, μετά την αργοπορημένη είσοδο του Ουσέρο στο παιχνίδι, έκλεισε τους Τούρκους στα καρέ τους. Το 2-2 ήρθε γρήγορα (83'). έστω και με αρκετά τυχερό τρόπο (η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Πάρα και άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον Τζενκ), αλλά παρά την πίεση των παικτών του Βεργέτη στα τελευταία λεπτά, άλλο γκολ δεν μπήκε...
Το όνειρο της πρόκρισης "έσβησε", αλλά μήπως κι εδώ που έφτασε ο Αστέρας, όνειρο δεν ήταν; Απλώς, πολλοί θα μείνουν με το παράπονο για το ότι θα μπορούσε να κρατήσει περισσότερο.


Στατιστικά

16  τελικές είχε ο Αστέρας, εκ των οποίων οι 7 βρήκαν στόχο, την ίδια ώρα που οι Τούρκοι είχαν μόλις 9 συνολικά! 

5 αποκρούσεις πραγματοποίησε ο τερματοφύλακας της Μπεσίκτας. Τζενκ, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του στα δύσκολα.

Ο καλός
Φερνάντο Ουσέρο
Η είσοδός του ανέβασε εντυπωσιακά τον Αστέρα. Παίζοντας χαφ στο 4-4-2, αλλά έχοντας ξεκάθαρα δημιουργική διάθεση, ο Ισπανός έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανατροπή του 0-2 και έδειξε ότι έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί από την αρχή.

Ο κακός
Νίκο Φερνάντες
Ξεκίνησε με το δοκάρι στο 5' αλλά η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Το "δεκάρι"¨στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει κι άλλες υποχρεώσεις πέρα από το να βγάζει πάσες, αλλά ο Νίκο δεν έκανε χθες ούτε αυτό! Μάλλον έπρεπε να αντικατασταθεί νωρίτερα.

Ο διαιτητής:
Μαουέλ Ντε Σόουσα (Πορτογαλία)
Πολύ καλή η διαιτησία του Ντε Σόουσα. Σωστά καταλόγισε το πέναλτι υπέρ της Μπεσίκτας, είχε καλή συνεργασία με τους βοηθούς του στα οφσάϊντ και τα πήγε καλά και στον πειθαρχικό έλεγχο, δείχνοντας τις κάρτες εκεί που έπρεπε.

Μόλις μπήκε ο Μπαράλες πήγε δίπλα στον Πάρα και το σύστημα του Αστέρα μετατράπηκε σε 4-4-2, με τον Νίκο να περνάει δεξιά.
Ο Μπακασέτας που πήρε τη θέση του τελευταίου έπαιξε επίσης δεξιά, ενώ ο Ουσέρο έβγαινε συνεχώς μπροστά.

"Του βγάζω το καπέλο"
Υπόκλιση στον Αστέρα έκανε ο Σλάβεν Μπίλιτς: "Είναι καλή ομάδα, ειδικά στο σπίτι της είναι εξαιρετική. Στην Πόλη ήταν τυχερή, αλλά πρέπει να πω συγχαρητήρια στον προπονητή. Η ομάδα έχει χαρακτήρα, δεν "κρύβεται", δεν λύγισε από το 20. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από αυτούς και θα είναι στην Ευρώπη ξανά.Τους βγάζω το καπέλο".

Στην ατυχία και την απραξία απέδωσε το αποτέλεσμα ο Ζησόπουλος: "Θα πρέπει οι υπεύθυνοι του ποδοσφαίρου μας να σκεφτούν ότι κάποιες ομάδες παίζουν στην Ευρώπη. Δεν αργήσαμε να ξυπνήσουμε, ήρθαν αργά τα γκολ, κρατάμε την προσπάθεια".

Πολλά νεύρα ο Γκοΐάν
Πολλά νεύρα είχε χθες ο Ντορίν Γκοϊάν. Στο 22' είχε λογομαχία με τον Τόμας Κοσίτσκι, επειδή ο Τσέχος δεν έκανε έξοδο, με συνέπεια ο Μπα να βρεθεί σε θέση βολής (τον ανέκοψε ο Ρουμάνος). Και στη φάση του πέναλτι τα έβαλε με τον Πάπα Σανκαρέ, υποστηρίζοντας ότι είχε λάθος τοποθέτηση του στην αμυντική διάταξη.


Τότεναμ-Παρτιζάν 1-0 Σβηστά...
Μία, δύο, τρεις. Λογικό κι επόμενο ήταν π αναμέτρηση να διακοπεί για αρκετή ώρα καινά απειληθεί ακόμα και για οριστική αναβολή. Ολες οι διακοπές ήρθαν εξαιτίας εισβολής κάποιου οπαδού της Παρτίζαν στον αγωνιστικό χώρο του "Γουάιτ Χαρτ Λέιν".
Ο Ουκρανός ρέφερι της αναμέτρησης. Αρανόφσκι. πήρε τις απαραίτητες εγγυήσεις τελικώς και το ματς συνεχίστηκε. Η Τότεναμ έδειξε ανεπηρέαστη από την όλη κατάσταση και παίζοντας όσο ακριβώς χρειαζόταν, πήρε τη νίκη χάρη σε τέρμα του Σταμπουλί στο 49ο λεπτό (1-0).

Βεργέτης: "Κερδισμένοι"
Μόνο καλά λόγια είχε για τους παίκτες του ο Στάικος Βεργέτης:
"Βγάζω το καπέλο στα παιδιά γιατί έσπασαν πολλά ταβάνια. Είσοδος στους ομίλους, καλή εικόνα και η ομάδα κέρδισε τον σεβασμό και έφερε πόντους στη χώρα μας. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, θεωρώ πως προσθήκες θα γίνουν, γιατί η διοίκηση θέλει να βελτιώνει την ομάδα". Ο Χερόνιμο Μπαράλες είπε: "Το πιστεύαμε ότι θα γυρίσουμε το ματς. Είμαστε μεγάλη ομάδα με καλούς παίκτες. Αν είχαμε λίγο χρόνο ακόμα, μπορεί να τα καταφέρναμε".

ΦΩΣ
Έφυγε όρθιος ο Αστέρας (2-2)

Οι Αρκάδες αναδείχτηκαν ισόπαλοι με την Μπεσίκτας και αποκλείστηκαν με το κεφάλι ψηλά από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ.

Παλικαρίσια εμφάνιση έκανε χθες το βράδυ υπό δυνατή βροχή στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" ο Αστέρας, όπου αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Μπεσίκτας και αποχαιρέτησε με το κεφάλι ψηλά τη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Μια παρουσία ευπρεπής, ανταγωνιστική, κόντρα σε μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ, όπως είναι η πρωτοπόρος του τουρκικού πρωταθλήματος, και γεμάτη ψυχή, που αποτυπώθηκε στην ηρωική αντεπίθεση στο καταληκτικό σκέλος του παιχνιδιού. Εκεί όπου οι Τούρκοι λίγο έλειψε να απολέσουν μέσα από τα χέρια τους μια βέβαιη νίκη, όπως είχε διαμορφωθεί έπειτα από την ποιοτική εμφάνιση που πραγματοποίησαν στην πρώτη ώρα του παιχνιδιού, οπότε και είχαν το πάνω χέρι, χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση δημιουργικά των Τόρε και Σόσα και την εκτελεστική δεινότητα του Ντεμπά Μπα. Με διαρκές πρέσινγκ ψηλά και γρήγορες αντεπιθέσεις, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ικανοί να φτάσουν σχετικά εύκολα στο διπλό.
Κάτι το ότι έμειναν από δυνάμεις, κάτι η επική αντεπίθεση των γηπεδούχων, αλλά και η ανοησία του Καναδού Χάτσινσον να αποβληθεί με δυο κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία, λίγο έλειψε να φέρουν τα πάνω κάτω και να επιτρέψουν στην ομάδα της Τρίπολης να διεκδικήσει την πρόκριση στο τελευταίο ματς του ομίλου στο Βελιγράδι. Εντέλει αυτή η αποστολή θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη θα καταταγούν στην τρίτη θέση του ομίλου τους. Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, που και χθες έδωσε δυναμικό "παρών" στο γήπεδο υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, ήταν το σημαντικό κέρδος για αυτήν την ομάδα, που μεγαλώνει διαρκώς, κερδίζει το δικό της κοινό και βάζει όλο και πιο ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών.
Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία ξεπέρασε κατά πολύ τον αρχικό σχεδιασμό,  των "κυανοκίτρινων" και δικαιολογημένα άπαντες στην Τρίπολη περιμένουν ανάλογη, αν όχι καλύτερη συνέχεια στην επόμενη προσπάθεια.
Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής αναμέτρησης ασφαλώς θα πρέπει να μνημονευτεί το γεγονός πως ο Τζερόνιμο Μπαράλες πέτυχε το τρίτο του γκολ στον όμιλο ερχόμενος σαν αλλαγή από τον πάγκο, λες και την έχει για γούρι αυτήν την κίνηση ο Βεργέτης. Ο Αργεντινός στράικερ μαζί με την άλλη αλλαγή, τον Μπακασέτα, και τον Γκοϊάν στην άμυνα ήταν οι υπέρτεροι για τον Αστέρα, που όμως του έλειψε πολύ ο τραυματίας, ιθύνων νους, Ρόλε (ο αντικαταστάτης του, Νίκο Φερνάντες, δεν κατάφερε να καλύψει το κενό).
Όσο για τους Τούρκους που δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε στη δεύτερη αναμέτρησή τους τα παλικάρια από την Τρίπολη (ισόπαλο 1-1 το ματς στην Κωνσταντινούπολη), προκρίθηκαν χθες, αλλά θα πρέπει να κερδίσουν στο φινάλε εντός έδρας την Τότεναμ για να πάρουν την πρώτη θέση.

Φωτο...γραφικά
Παρά το εργάσιμο της ημέρας, τη δυνατή βροχή και το κρύο που έκανε χθες το βράδυ στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" πολύς κόσμος στήριξε την προσπάθεια των παικτών του Στάικου Βεργέτη. Με εξαίρεση ένα μικρό ξέσπασμα υβριστικών συνθημάτων κατα των Τούρκων φιλάθλων που βρίσκονταν στο ένα πέταλο, όλα κύλησαν ομαλά κατα την διάρκεια του αγώνα στην κερκίδα.

Στάικος Βεργέτης: Έσπασαν... ταβάνια οι παίκτες
Ο προπονητής του Αστέρα Στάικος Βεργέτης σχολίασε μετά το τέλος του ματς: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών σε μια πολύ δύσκολη αποστολή. Η Μπεσίκτας έχει ποιοτική ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες. Πιέζει ψηλά και όταν κλέβει την μπάλα βγαίνει αμέσως στην αντεπίθεση και απειλεί. Εμείς κάναμε ό,τι καλύτερο από την πλευρά μας για να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Τα δώσαμε όλα και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες για τη συγκέντρωση και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν. Είχαμε οργάνωση στο παιχνίδι μας και κυνηγήσαμε μέχρι το τέλος το θετικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες μου έσπασαν πολλά ταβάνια από το περασμένο καλοκαίρι. Κάναμε μεγάλη πορεία με τρεις προκρίσεις και με ανταγωνιστική παρουσία στον όμιλο. Κερδίσαμε σεβασμό σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με αντιπάλους υψηλών προδιαγραφών, φέραμε πόντους στη χώρα και μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση".

Σλάβεν Μπίλιτς: Τους βγάζω το καπέλο
Ο προπονητής της Μπεσίκτας Σλάβεν Μπίλιτς δήλωσε μετά το τέλος του  ματς:
"Προκριθήκαμε και αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς. Δεν θέλαμε  να το αφήσουμε για το τελευταίο παιχνίδι, γιατί θα ήταν ριψοκίνδυνο. Ήταν ένα δύσκολο ματς, ήταν μια ομάδα που μας πίεσε, ειδικότερα στα τελευταία 10-15 λεπτά. Ωστόσο, φέραμε την αποστολή μας εις πέρας. Περιμέναμε και τρίτο γκολ, αλλά δεν ήρθε. Αντίθετα, ήρθε η ισοφάριση για τον Αστέρα από ένα τυχερό γκολ. Θέλουμε να τα πάμε καλά στην Ευρώπη, αλλά είναι επικίνδυνη εποχή για εμάς. Τα πάμε καλά, αλλά έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια και συνεχόμενα, πράγμα που κάνει δύσκολα τα πράγματα. Ο Αστέρας έκανε καλά παιχνίδια μέχρι να φτάσει εδώ. Με τη Μάιντζ, με τη Μακάμπι, ήταν δύσκολο να περάσει, αλλά τα κατάφερε. Κόντρα στην Παρτιζάν τη διέλυσε, η Τότεναμ ήταν τυχερή που νίκησε εδώ, οπότε έχω μόνο καλά λόγια να πω για τον προπονητή και την ομάδα. Είναι καλή ομάδα, ειδικά στο σπίτι της είναι εξαιρετική. Οι παίκτες και η ομάδα έχουν χαρακτήρα, ενέργεια, δεν κρύβονται. Δεν λύγισε από το 2-0, προσπάθησε να επιστρέψει γιατί έχει πολύ καλή ποιότητα. Είμαι εντυπωσιασμένος από αυτούς και θα είναι στην Ευρώπη ξανά. Τους βγάζω το καπέλο".

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων