ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αστεράτος Τύπος... Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Διαβάστε τα νέα των εφημερίδων για τον Αστέρα.

SPORTDAY

Η TAN "Η... ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ! 0 ΑΣΤΕΡΑΣ MONO ΜΕ ΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Σχεδόν δύο αιώνες (193 χρόνια) πέρασαν από την Αλωση της Τριπολιτσάς από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Εκτοτε, ουδέποτε και για οποιονδήποτε λόγο ξαναπάτησαν -οργανωμένα- Τούρκοι στην Τρίπολη! Ομως, η μπάλα τα έφερε έτσι, που θα συμβεί κι αυτό. Αύριο το βράδυ. Κατά σύμπτωση, σε γήπεδο με την ονομασία «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»! Να υπογραμμιστεί το «μπάλα» και ότι δεν πρόκειται για πόλεμο. Μία αθώα «ιστορική» παρατήρηση είναι.

Απλώς, ως δημοσιογραφική φιοριτούρα σε μια ποδοσφαιρική προαναγγελία. Χωρίς διάθεση ανάξεσης των εκατέρωθεν παθών. Αλλωστε, η εποχή είναι πιο ακατάλληλη από ποτέ: το CNN Turk εξέφρασε φόβους, κινδυνολόγησε -αν θέλετε-, ότι μπορεί να υπάρξουν αντίποινα (λόγω της καλής σχέσης Ελλήνων-Σέρβων) για τον θάνατο του οπαδού του Ερυθρού Αστέρα στην Πόλη. Κι έβαλε στο «κάδρο» των αγώνων υψηλού κινδύνου και τον αυριανό! Το κοινό του Αστέρα, βέβαια, έχει δώσει τις εξετάσεις του. Κάτι βάσιμο για πιθανή δράση προβοκατόρων δεν υπάρχει. Ποδοσφαιρικές 100% λοιπόν, είναι οι σκέψεις στην Τρίπολη. Εξάλλου, δεν πρόκειται για ματς-ξεπέτα καθ' ότι ομάδα του Στάικου Βεργέτη παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση.

 

DO OR DIE ΣΤΟΝ ΜΟΡΙΑ

GOAL

"Η Μπεσίκτας δεν θα έρθει με ψηλά τακούνια, θα ήταν τρελό να μην είναι υποψιασμένη", ήταν εκπληκτική ατάκα του Στάικου Βεργέτη μία ημέρα μετά τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με την Τότεναμ. Οντως οι Τούρκοι δεν έρχονται με υπεροψία και διάθεση να υποτιμήσουν την αρκαδική ομάδα, διότι και το πλήρωσαν στην πρεμιέρα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και έχουν λάβει τα μηνύματα από τις μετέπειτα εμφανίσει του Αστέρα, παρά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με τους Λονδρέζους. Συνεπώς, ο Βεργέτης αναμένει μια σοβαρή Μπεσίκτας, που θα θελήσει να καθαρίσει από τώρα την υπόθεση-πρόκριση. Μην ξεχνάμε ncos η μουδιασμένη εκκίνηση των μαύρων αετών σε πρωτάθλημα και Ευρώπη είχε προκαλέσει γκρίνια, αλλά πλέον η τάξη έχει αποκατασταθεί, onos αποδεικνύει η πρωτιά (με συγκάτοικο τη Φενερμπαχτσέ) στον βαθμολογικό πίνακα του τουρκικού πρωταθλήματα

Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα γνωρίζουν nois πλέον δεν κρατούν την τύχη στα χέρια tous. Ωστόσο έχουν αποδείξει ότι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και θα τα παίξουν όλα για όλα. Πρέπει να φτάσουν σε ακόμα μία υπέρβαση κατακτώντας τη νίκη και έχοντας στο μυαλότους ότι ενδεχομένου να μην τους φτάσει ακόμα και αν κάνουν και το πρώτο διπλό τους στην Ευρώπη, την τελευταία αγωνιστική με την αδιάφορη Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Και αυτό διότι η Τότεναμ υποδέχεται τους Σέρβοθς και θα πρέπει να γκελάρει για να έχει ενδιαφέρον στο τελευταίο ματς με την Μπεσίκτας στην Τουρκία.

Οποιος και να έχει, μαθήματα ελπίδες υπάρχουν και οι παίκτες του Αστέρα θα τις εξαντλήσουν, γνωρίζοντας ότι και σε αυτό το παιχνίδι είναι το αουτσάιντερ, παρότι η ισοπαλία στο πρώτο ματς στην Πόλη τους δίνει αυτοπεποίθηση και τους βοηθά να πιστέψουν στο«τρίποντο». Ούτως ή άλλως, όπως τόνισε ο Βεργέτης οι παίκτες του είναι «φτιαγμένοι» εν όψει της νέας πρόκλησης». Πάντως, εντός έδρας οι Αρκόδες είναι εξαιρετικό δυνατοί και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετράνε μόλις τέσσερις ήττες στα 15 πιο πρόσφατα ματς που έχουν δώσει σε κάθε θεσμό.

■ Αμυντικά στην Ευρώπη αντιμετωπίζει ηροβλήματα στην άμυνα, με αποτέλεσμα να έχει παραβιαστεί π εστία του στα 9 από το 12 πιο πρόσφατο ματς.

■ Μόλις 4 νίκες μετράει ο Αστέρας Τρίπολης στο 16 ματς που έχει δώσει συνολικό στο Γιουρόπα Λιγκ από το 2012 και μετά.

■ Σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι βρίσκεται η Μπεσίκτας. Μετράει τρεις απανωτές νίκες, σκοράροντας δύο γκολ κατά μέσο όρο.

■ Επίσης, παραμένει δίχως ήττα στις πέντε τελευταίες συγκρούσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ ενώ σκοράρει για 6 απανωτά παιχνίδια στον θεσμό. Μάλιστα, τα 6 από τα 7 τελευταία ματς της εμφάνισαν και σύνολο τερμάτων 2-3.

■ Μόλις τρεις νίκες έχει καταφέρει να πάρει στο 10 τελευταία, εκτός έδρας, ματς της στο Γιουρόπα Λιγκ.

 

LIVESPORT

ΜΟΝΟ Η ΝΙΚΗ, ΑΥΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ, ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΝΑ... ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ

Η αναμέτρηση με τουw Τούρκους είναι... κομβικής σημασίας αφού εάν οι Αρκάδες καταφέρουν να πάρουν το τρίποντο θα φθάσουν τους 7 βαθμούς (1 λιγότερο από την Μπεσίκτας) και θα θέσουν σοβαρή υποψηφιότητα για μία εκ των δύο προνομιούχων θέσεων. Αντιθέτως, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι καταδικαστικό για τους γηπεδούχους και θα πουν «αντίο» στη διοργάνωση.

Ο Στάικος Βεργέτης, πέραν του τραυματισμού του υπερπολύτιμου Μάρτιν Ρόλε δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα. Αντιθέτως μετράει δύο επιστροφές αφού οι Γκοίάν και Κουρμπέλης έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες σε φουλ ρυθμούς και υπολογίζονται κανονικά. Ο πρώτος αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού και να παίξει στο πλάι του Σανκαρέ με τον Ζησόπουλο να μετατοπίζεται μπροστά τους ως καθαρός κόφτης. Δεξιά θα είναι ο Λούι και αριστερά ο Παντελιάδης, ενώ στην εστία δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή και θα βρίσκεται ξανά ο Κοσίτσκι.

Μπροστά από τον Ζησόπουλο, ωε εσωτερικοί μέσοι, θα χρησιμοποιηθούν, κατά πάσα πιθανότητα, οι Ουσέρο και Μουνάφο ενώ στα άκρα σίγουρη θέση έχει ο Μάσα και την άλλη διεκδικούν με ίσες πιθανότητες τρεις ποδοσφαιριστές οι Γιαννιώτας, Τσοκάνης και Μπακασέταες. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Πάρα.

Ο Βεργέτης και το επιτελείο του έχουν «διαβάσει» την Μπεσίκτας και έχουν διαγνώσει τα σοβαρά αμυντικά κενά των Τούρκων. Ο Αστέρας θα προσπαθήσει πρώτα να διαφυλάξει τα νώτα του και να κρατήσει το μηδέν, ενώ σκοπός είναι να χτυπήσει στο transition game, δηλαδή στη γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, ώστε να βρει ανοργάνωτη την οπισθοφυλακή της Μπεσίκτας.

Εν μέσω ενός πολύ φορτωμένου προγράμματος βρίσκεται η (πρωτοπόρος πλέον του τουρκικού πρωταθλήματος) Μπεσίκτας αφού μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου έχει να δώσει επτά παιχνίδια σε πρωτάθλημα Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ και σε αντίθεση με τον Αστέρα είχε υποχρεώσεις και την περασμένη Κυριακή (νίκη με 2-0 επί της Κασίμπασα).

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων