ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

Έβαλαν τα γυαλιά στους μεγάλους

Παρακολουθώντας το Final 4 που διεξήχθη στην Τρίπολη, έμεινα σίγουρος πως το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου ανήκει σ’ αυτά τα παιδιά. Κόκκινοι, ασπρόμαυροι, κιτρινομπλέ μας δίδαξαν τι εστί υγιής αθλητισμός.

 

 

Το συγκεκριμένο τουρνουά ήταν από τα πιο συναρπαστικά που έχω ζήσει. Ατελείωτες ώρες ποδοσφαίρου, βλέποντας νεαρούς ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται με πάθος, όρεξη και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν. Να αθλούνται. Γιατί πάνω απ' όλα είναι η άθληση και έπειτα έρχεται και ο πρωταθλητισμός.

 

Στην προκειμένη περίπτωση η ομάδα του Αστέρα ήταν αξιοζήλευτη από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς. Είχε κι έναν λόγο παραπάνω όταν πρόκειται για έναν σύλλογο από την επαρχία κι όχι από την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη, οι οποίες έχουν άλλη προσοχή.

 

Κατάφερε να φτάσει στο Final 4 και βρέθηκε πολύ κοντά να αγγίξει το όνειρο. Την κατάκτηση του Κυπέλλου. Μπορεί να μην ήρθε αλλά δεν πρέπει να σταθούμε σ’ αυτό. Τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν μπορούμε να καθόμαστε και να απαιτούμε πράγματα.

 

Άλλωστε το έχει αποδείξει στο παρελθόν με τις μεγάλες νίκες που έχει πάρει κόντρα σε μεγάλες ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ο Ολυμπιακός. Μην ξεχνάμε το σπουδαίο έργο που έχουν χτίσει εκεί στις Ακαδημίες του Αστέρα. 

 

Οι άνθρωποι που δουλεύουν μαζί με τα παιδιά γνωρίζουν πως αύριο θα είναι αυτά που θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα και θα την οδηγήσουν σε μεγάλες δόξες και επιτυχίες. 

 

Γιουβέντους Ρεάλ

 

Θέλω να σταθώ όμως σ' ένα συμβάν που πραγματικά είναι ενδιαφέρον. Κατά τη διάρκεια του τελικού μεταξύ του Αστέρα και του Ολυμπιακού, ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων" (δεν έχει σημασία το "ποιος") σφάδαζε από τους πόνους εξαιτίας ενός τραυματισμού που είχε, πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.

 

Εκείνη την ώρα ο Αστέρας ήταν στην αντεπίθεση και είχε προϋποθέσεις για να δημιουργήσει ευκαιρία. Οι "κιτρινομπλέ" είδαν στην άλλη μεριά του γηπέδου τον νεαρό άσο του Ολυμπιακού και αμέσως σταμάτησαν την φάση, πηγαίνοντας προς τα πάνω του. 

 

Του έδωσαν το χέρι, τον ρώτησαν σε τι κατάσταση βρίσκεται και μ' αυτή την κίνηση, ξεσήκωσαν τον κόσμο που βρισκόταν στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Και δεν είναι μόνο αυτό. Μόλις ο Γιάννης Νικοπολίδης, απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι, αντί να τρέξει και να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του, πήγε κοντά στους παίκτες του Αστέρα για να τους παρηγορήσει.

 

Την ίδια ώρα που στα "μεγάλα σαλόνια" της Super League, βλέπουμε ποδοσφαιριστές (και οπαδούς) να σφάζονται,  οι… μικροί διδάσκουν μαθήματα ανθρωπιάς αλλά και ποδοσφαίρου βάζοντας τους τα γυαλιά. 

 

Το Final 4 ήταν μια γιορτή για τους φίλους του ποδοσφαίρου, πόσω μάλλον για την Τρίπολη, η οποία είχε την τιμή να φιλοξενήσει ένα τέτοιο μεγάλο αθλητικό γεγονός. Το μήνυμα που έστειλαν οι ομάδες που αγωνίστηκαν ήταν πως στον αθλητισμό δεν χωράει η βία, το μίσος και η αλητεία. Ίσα ίσα το αντίθετο και με βάση αυτό θα χτιστεί ένα υγιές ποδόσφαιρο.

 

Με πρωτοπόρους αυτά τα παιδιά

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!