ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

ΑΦΙΕΡΩΜΑ a-s: Ο Νταμόντε ανοίγει την καρδιά του!

O 35χρονος Αργεντινός μέσος της Εστουδιάντες, Ισραέλ Νταμόντε, μιλά στο a-s για τη θητεία του στον Αστέρα, την Τρίπολη και τις όμορφες αναμνήσεις του από την Ελλάδα.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ

 

Ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2008 κι έμεινε για 2,5 χρόνια στην Τρίπολη φορώντας την "κιτρινομπλέ" φανέλα του Αστέρα (35 συμμετοχές / 1 γκολ). Και το έκανε με ιδιαίτερη αξιοπρέπεια κι επιτυχία!

 

Ο Ισραέλ Νταμόντε γεννήθηκε στις 6 Γενάρη του 1982 στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες, και ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Εστουδιάντες. 

 

Το 2000 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα της "πίντσα", δόθηκε δανεικός στην Κίλμες και μέχρι να έρθει στην Ελλάδα αγωνίστηκε στις Σαν Μαρτίν ντε Μεντόσα, Χιμνάσια ντε Χουχούι, Βέρακρους, Νουέβα Τσικάγο και Αρσενάλ Σαραντί.

 

Το 2010 έφυγε από την Τρίπολη για να επιστρέψει στην Αργεντινή. Πρώτος σταθμός η Γοδόι Κρους, ακολούθησε το Μοντεβιδέο και η Νασιονάλ και από το 2013 μόνιμος κάτοικος Λα Πλάτα για λογαριασμό της Εστουδιάντες.

 

Εκεί τον πέτυχε το a-s και ο Ισραέλ Νταμόντε "άνοιξε" την καρδιά του για το πέρασμά του από την Ελλάδα και την Τρίπολη, τις αναμνήσεις του από τον Αστέρα, τα σχέδιά του και τους καλύτερους παίκτες με τους οποίους συνυπήρξε ή τους οποίους αντιμετώπισε ως αντίπαλος. Bonus, ένα μήνυμα στους Τριπολιτσιώτες!

 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

- Το 2007 έρχεται η πρόταση από την Ελλάδα και τον Αστέρα. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι;

 

"Στην αρχή ήταν παράξενο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που τη γνωρίζουμε στην Αργεντινή από το σχολέιο και το μάθημα της ιστορίας. Έχουμε μελετήσει την ιστορία της. Μετά έψαξα στο ίντερνετ μερικά στοιχεία και όταν ήρθα στην Ελλάδα την αγάπησα. Δεν έχω κάποια αμφιβολία γι' αυτό".

 

- Ποιες είναι η αναμνήσεις σου από την Τρίπολη;

 

"Έχω πολλές αναμνήσεις από την πόλη. Έμαθα πολλά στην Τρίπολη. Θέλω να γυρίσω κάποια ημέρα στην Τρίπολη. Μου άρεσε πολύ που ήμουν μέρος της ομάδας και τη βοήθησα να μείνει στην κατηγορία εκείνη την εποχή".

 

- Υπάρχει κάποια ιστορία ανέκδοτη ιστορία που θα ήθελες να μας διηγηθείς;

 

"Υπάρχουν πολλές ανέκδοτες ιστορίες. Θυμάμαι, μία χαρακτηριστικά. Μια ημέρα πήγα να αγοράσω αυγά από ένα μικρό μαγαζί και δεν ήξερω πώς να τα ζητήσω. Δεν μπορούσα να καταλάβω. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να κάνω κίνηση με τα χέρια. Τότε κατάλαβαν και γέλασαν μαζί μου".

 

- Πόσο βοήθησε στην προσαρμογή σου η παρουσία πολλών ισπανόφωνων;

 

"Βοήθησε πολύ το γεγονός ότι ήμασταν πολλοί Αργεντινοί και Βραζιλιάνοι και κάναμε παρέα. Αυτό μας βοήθησε όλους πολλοί, ώστε να μην αισθανόμαστε τόσο την απώλεια της πατρίδας".

 

- Παρακολουθείς την πορεία του ελληνικού πρωταθλήματος, του Αστέρα;

 

"Όταν μπορώ, πάντα παρακολουθώ την πορεία του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν μπορώ να δω τα ματς, αλλά βλέπω τα αποτελέσματα.  Όταν ο Αστέρας έπαιξε στην Ευρώπη, είδα τα ματς του".

 

- Τι σου μένει από τους οπαδούς του Αστέρα;

 

"Αυτό που μου έμεινε ήταν η σχέση της ομάδας με τους Αργεντινούς. Όλος ο κόσμος της Τρίπολης μας αγάπησε και μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Κι αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. 

 

Μας βοήθησε κι εμένα και την οικογένειά μου, η παρουσία μας στην Τρίπολη. Με βοήθησε κι ως άνδρα. Υπήρχαν πολύ ωραίες στιγμές κι άλλες όχι τόσο. Αλλά, όλα με έκαναν πιο δυνατό ως παίκτη κι ως άνθρωπο".

 

- Σήμερα είσαι στην πατρίδα σου, Αργεντινή, και την Εστουδιάντες. Είσαι κοντά στην απόσυρσή σου από τη δράση;

 

"Σήμερα είμαι 35 ετών και νιώθω ταύρος από άποψη φυσικής κατάστασης. Επιπλέον, είμαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Θα δω σε βάθος χρόνου πότε θα λάβω την απόφαση να σταματήσω. Σήμερα βλέπω ως κάτι μακρινό... την απόσυρση".

 

- Ποιους από τους συμπαίκτες / αντιπάλους ξεχωρίζεις από την καριέρα σου;

 

"Στην καριέρα μου συνάντησα μεγάλους ποδοσφαιριστές. Στην Ελλάδα έπαιξα αντίπαλος με τον Ριβάλντο και τον Ρεκόμπα. Με τον δεύτερο υπήρξα συμπαίκτης στη Νασιονάλ, στην Ουρουγουάη.

 

Ήμουν συμπαίκτης με τον Βερόν στην Εστουδιάντες, έπαιξα κόντρα στον Ρικέλμε με την Μπόκα. Και με πολλούς άλλους αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου".

 

- Έχεις μετανιώσει για κάτι; 

 

"Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα, ο,τι έκανα κι έζησα το σκέφτηκα κάθε στιγμή και προσπάθησα να το διαχειριστών με τον καλύτερο τρόπο. Έμαθα χρόνο με το χρόνο και σήμερα είμαι υπερήφανος για την καριέρα που έκανε".

 

- Ένα μήνυμα που θα ήθελες να αφήσεις στον κόσμο του Αστέρα;

 

"Το πέρασμά μου από τον Αστέρα ήταν σύντομο. Ήταν περίπου 2,5 χρόνια. Αλλά είμαι ακόμη και σήμερα ευγνώμων στην ομάδα, στους ανθρώπους με τους οποίους δούλεψα μαζί, στους οπαδούς του Αστέρα που στήριξαν στην ομάδα με ωραίο τρόπο. H οικογένειά μου πέρασε καλά, μάθαμε, μεγαλώσαμε και ζήσαμε σε μια πολύ πλούσια πολιτισμικά χώρα. Κατά την άποψή μου σε μια πανέμορφη χώρα από θέμα ομορφιάς και γαστρονομίας. Μια μοναδική χώρα!"

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!