ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

Final-4 και τα μυαλά στα κάγκελα!

 Παράλληλα με το final-4 των κ-17 στην Τρίπολη, ξεκινάει και το Final-4 της καρδιάς μας, εμάς των ''μπασκετικών'' στην Κωνσταντινούπολη!

 Ακόμα θυμάμαι στις διακοπές του Πάσχα, στην Καλαμάτα όπου έκανα διακοπές τότε, μετά από το ''Χρυσό'' 1987, το 1ο Final-4 που έγινε στη Γάνδη το 1988 με τη συμμετοχή του Άρη, πόσο στενοχωρήθηκα που η Τρέισερ Μιλάνου, πήρε για πλάκα σχεδόν το τρόπαιο, μιας και ο Άρης που ΑΠΟΛΥΤΟΥ διδύμου Γκάλη-Γιαννάκη δεν μπόρεσε να την αποκλείσει, πληρώνοντας σε όλες τις συμμετοχές του σε αυτά τα τουρνουά που συμμετείχε, ότι ποτέ δεν είχε έναν βαρβάτο “Αμερικανό παίκτη. Έχοντας παρακολουθήσει και τα 30 Final-4 από το 1988 μέχρι σήμερα (μιας και το 2001 έγιναν 2 παρακαλώ, και εξαιρώντας τα 2 του 1966-1967), μπορώ να πω με σιγουριά, ότι είναι για μένα το ΚΟΡΥΦΑΙΟ διήμερο μπάσκετ στον κόσμο. Μου αρέσει πιο πολύ και από τελικούς NBA, για τον εξής απλό λόγο ότι δεν μπορείς να κάνεις καμία, μα καμία πρόβλεψη για το ποιος θα το πάρει!

 

 

 

 Ότι και αν έχεις κάνει όλη τη χρονιά, παίζεται πρώτα σε 40+40 λεπτά, άρα αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει, πας σπίτι σου! Σε μια σειρά αγώνων όπως οι τελικοί NBA έχεις το περιθώριο να διεκδικήσεις τον τίτλο, ακόμα και αν έχεις ''φάει'' 30 πόντους στον πρώτο ή και στο δεύτερο ακόμα παιχνίδι! Είναι ένα τουρνουά που μπορώ να θυμηθώ όχι μόνο ποιός το κέρδισε, αλλά και ποιός ήταν πρωταγωνιστής σε κάθε ένα από αυτά, όπως ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Τόνι Κούκοτς που πήρε 3 συνεχόμενα το '89-'90-'91, άλλα και το 1993 στην Αθήνα πληγώνοντας τον πολύ καλό ΠΑΟΚ τότε, πριν φύγει και πάει να πάρει και 3 συνεχόμενα στο NBA δίπλα στον Τζόρνταν, το πρώτο του Παναθηναϊκού το '96 στο Παρίσι που έφυγα από την σκοπιά σαν φαντάρος στη ΚΩ, για να δω το δεύτερο ημίχρονο, το 1ο του Ολυμπιακού στη Ρώμη το 1997, που ήταν η αποθέωση του Ριβερς και άλλα πολλά που θα μπορούσα να γράφω ώρες!

 

Γιουβέντους Ρεάλ

 

 Σήμερα αυτό το FInal-4 που ξεκινάει στην Κωνσταντινούπολη, έχει δυο πρωταγωνιστές. Τον μετρ αυτών, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον κορυφαίο προπονητή στον κόσμο, πλην NBA. Tον κορυφαίο Ευρωπαίο παίκτη τα τελευταία χρόνια, που θέλει να πάρει το 4ο του παρακαλώ τρόπαιο, Βασίλη Σπανούλη. Δεν ξέρω αν παίξουν οι 2 τους, αντίπαλοι στον τελικό, θα το ήθελα πολύ, ομολογουμένος όμως γέλασα πολύ που οι υπεύθυνοι της Ευρωλίγκας στην κοινή συνέντευξη Tύπου των ομάδων, ξέροντας να πουλάνε το προϊόν τους τέλεια, έβαλαν δίπλα-δίπλα ξέροντας ότι δεν μιλάνε εδώ και 7 χρόνια. Ότι και αν γίνει στους σημερινούς ημιτελικούς, όμως αξίζει να ''ρουφήξουμε'' κάθε φάση, κάθε πόντο, και σαν υγιές φίλαθλοι να απολαύσουμε συμπεριφορές, συνθήματα, νοοτροπίες από όλους και όλα σε αυτό το τουρνουά, κάτι που στην ταλαιπωρημένη χώρα μας, αυτό έχει πάψει από καιρό να θεωρείται αυτονόητο, και να έχουμε ΜΟΝΟ καραγκιοζιλίκια, με μολότοφ έξω από γήπεδα, κουτάκια μπύρας, τραμπουκισμούς και διαιτητές-κλόουν!

Και φυσικά ο Ολυμπιακός εκπροσωπώντας την Ελλάδα για 22η φορά στα 31 αυτά τουρνουά, να πάει και να φωνάξει για 4η φορά, OLYMPIAKOS-CHAMPIONS!

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!