ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

Απολογισμός, ευθύνες, επόμενη μέρα!

Ηταν ένα αναγκαίο κακό. Μέχρι να σωθεί η χρονιά για τον Αστέρα, να σηκώνουμε ένα χαλάκι και να σπρώχνουμε από κάτω τη σκόνη. Τώρα, όμως, καλοκαιριάζει. Και όταν καλοκαιριάζει, ξεστρώνεις... 

 

Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα η σκόνη να βγει στην επιφάνεια. Και τη σκόνη, μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να την αντιμετωπίσεις. Να την καθαρίσεις. Οποιαδήποτε άλλη λύση, είναι ημίμετρο... 

 

Εφτασε, λοιπόν, η ώρα του απολογισμού. Της αυτοκριτικής. Αρα πολύ σύντομα και των αποφάσεων. Ο Αστέρας φέτος είχε μια ομάδα που δεν μπορούσε να δώσει περισσότερα πράγματα από αυτά που έδειξε τις τελευταίες αγωνιστικές. 

 

Μια ομάδα που κέρδιζε 3-0 στην έδρα της ΑΕΛ και επειδή έγινε το 1-3, να φοβάται ότι δεν θα πάρει τίποτα από το ματς. Και πιθανόν να μην έπαιρνε αν δεν έπιανε το πέναλτι ο Ντοναρούμα. Μια ομάδα που κερδίζει 2-0 στην έδρα της υποβιβασμένης Βέροιας και τελικά μέχρι το ημίχρονο χάνει 4-2. 

 

Αυτός ήταν ο φετινός Αστέρας. Απλώς επιλέξαμε τις δύο αγωνιστικές, που έστω με ιδιόμορφο τρόπο, σώθηκε η κατηγορία. Στη νίκη επί της ΑΕΛ, που έδωσε την ανάσα, στην ήττα της Βέροιας, που δεν πληρώθηκε επειδή κέρδισε η ΑΕΚ στη Λιβαδειά, αλλά ξεγύμνωσε και πάλι την αλήθεια. Οτι ο φετινός Αστέρας ήταν καμωμένος από ποδοσφαιριστές που μέχρι εκεί έφταναν. 

 

Ως επί το πλείστον, δηλαδή, γιατί και το τσουβάλιασμα δεν είναι σωστό. Εχουν πολύ μεγάλη ευθύνη οι παίκτες για το φετινό κατάντημα. Δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δεν έδειξαν - με εξαιρέσεις βέβαια - να αξίζουν μια θέση στο ρόστερ της ομάδας. Προφανώς, λοιπόν, έφτασε πια και η ώρα να τους επιστραφεί όσα μέχρι τώρα έδωσαν... 

 

Η κακή αγωνιστική συμπεριφορά ή έστω και ικανότητα των ποδοσφαιριστών δίνει άλλοθι στους υπόλοιπους; Οχι. Ασφαλώς όχι. Οι ευθύνες είναι πάρα πολλές και στο υπόλοιπο οικοδόμημα του συλλόγου. Για την απόφαση, ας πούμε, να πάει η ομάδα με έναν επιθετικό μέχρι τα Χριστούγεννα. Τον Ιωαννίδη (ο Γκοντό τραυματίστηκε), που προφανώς δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος. 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ Ηρακλής

 

Για την επιμονή ότι η ομάδα δεν χρειάζεται κεντρικό αμυντικό, παρά τον τραυματισμό του Τριανταφυλλόπουλου. Σε μια απόφαση που έβγαζε μάτι ότι ήταν λάθος. Για τη διαχείριση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στην ομάδα, τους μήνες που έμεινε και το πώς τελικά τελείωσε η ιστορία του στον Αστέρα. 

 

Για την απόφαση η ομάδα να πάει με "αυτόματο πιλότο" όταν εκείνος έφυγε και μέχρι τελικά να έρθει ο Στάικος Βεργέτης. Δεν είναι μομφή, δεν αποτελεί κριτική προς τον κ. Χαραλαμπίδη, που ο άνθρωπος έκανε ό,τι μπορούσε. Είναι, όμως, εκ του αποτελέσματος κάτι που επίσης στοίχισε. 

 

Πιθανόν να υπάρχουν κι άλλα. Αλλά όσες ευθύνες κι αν υπάρχουν, δεν θα πρέπει να υπάρξει ούτε μια που να μην εκτιμηθεί, αξιολογηθεί, αναδειχθεί, ώστε τελικά να διορθωθεί. Ο Αστέρας καλείται να μπει σε μια νέα εποχή από σήμερα κιόλας. 

 

Για μια χρονιά, την επόμενη, που θα είναι η πιο δύσκολη από όλες. Το φετινό "πάθημα" πρέπει να είναι οδηγός. Για να μην επαναληφθεί. Υπάρχει κάτι πολύ θετικό στην όλη ιστορία. Οτι το ίδιο πιστεύουν και στον οργανισμό Αστέρας, χωρίς να στρουθοκαμηλίζουν... 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 1 0 0 31
2 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 0 0 1 31
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1 0 0 1 27
4 ΟΦΗ 1 0 1 0 26
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 1 0 0 23
6 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 1 1 0 0 22
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 1 0 1 0 22
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 0 0 1 18

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!